6. kesäkuuta 2013

Hortensia


Näin puutarhalla kukkia hakiessani niin upean Hortensian että en voinut jättää sitä kauppaan.

Eilen mulla oli oikein kunnon parvekkeensiivoamispäivä. Imuroin (on muuten ärsyttävää ettei keskuspölynimurin johto riitä parvekkeelle kuin ihan keskelle, molempiin reunoihin jää parin metrin kaistaleet johon ei ylety. Rikkaimurilla töpötellen meni siis loppu parvekkeen imurointi. :D), kävin ulkona tamppaamassa parvekkeen matot ja pehmusteet, istutin tuijia ja kukkia ruukkuihin, pyyhein pölyt kaikista parvekkeen kalusteista ja lopuksi järjestelin. Kukkia aion hakea vielä lisääkin, samoin yrttejä. En uskaltanut ostaa kaikkia vielä, sillä lähdetään piakkoin muutamaksi päiväksi kotoa pois, ja pelkään että kukat ja yrtit kuihtuu sillä välin jos tällaiset helteet jatkuu. En vain jaksanut enää odottaa, vaan halusin jo päästä vähän istutushommiin, joten ostin kuitenkin jo muutaman kukan.

Lopusta parvekkeesta laitan kuvia myöhemmin, nyt ihastellaan tuota hortensiaa.
Meillä on parvekkeella vanha kenkäteline kukkia varten, ja se on kyllä kätevä, ja mielestäni myös kivan näköinen. Alatasanteella säilyy laatikoissa tuikkuja, kasviravinteita ynnä muuta pientä, ja ylätasanne on hyvä kukille ja yrteille. Nyt ylätasanteella on vielä tyhjät ruukut, mutta eiköhän nekin pian saa täytettä.

Parveke on meille kyllä tosi tärkeä. Meidän parveke on iso ja lasitettu, ja vietetään siellä paljon aikaa keväästä pitkälle syksyyn. Sehän onkin kuin yksi huone lisää moneksi kuukaudeksi. Toki oma piha olisi vielä ihanampi, mutta kun siihen ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta, niin iloitaan siitä että meillä on edes parveke! :)


6 kommenttia:

 1. Ihana!
  Minäkin ihailin noita, mutten malttamut ostaa kuitenkaan, vielä ehtii... hmm....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vielä ehtii hyvin. :) Mullakaan ei ole aiemmin hortensiaa ollut, että saapa nähdä miten saan sen menestymään... :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No on! Nuo väritkin on tuossa tosi kauniit, vaikka yleensä en ole vaaleansinisen ystävä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin on! Ja toivottavasti se on hengissä kun palaamme reissusta kotiin... :D Ettei ole tällä välin kuihtunut kuumuuteen.

   Poista