5. marraskuuta 2013

Panostaa, pihistää vai tehdä itse?


Haluaisin keräyspaperille jonkun nätin paikan, johon lehdet ja mainokset on helppo kerätä, ja josta ne on helppo nakata taas eteenpäin lehtienkeräykseen. Tällä hetkellä meillä kerätään keräyspaperit ihan vaan kassiin vaatehuoneeseen, josta ne viedään alas kun muistetaan, eli liian harvoin. Edellisessä asunnossa oli mahtavat lajitteluroskikset lavuaarin alla, jossa oli oma roskiksensa myös keräyspaperille. Se oli hyvä ja toimiva systeemi, mutta nyt sellaiselle ei ole keittiössä tilaa. Vaihtoehdot on siis joko a) jatkaa paperien keräystä erinäisiin muovikasseihin tai b) hankkia keräyspaperille joku nätti kassi, joka saa olla kotona esilläkin.

Sanomattakin varmaan selvää, että vaihtoehto b houkuttaisi enemmän. Kaunein vaihtoehto olisi Iittalan huopainen Meno- kassi, joista keskikokoisella on hintaa viisikymppiä. Askosta taas löytyisi vähän vastaava puolella Meno-kassin hinnasta, mutta malli ei ole ihan yhtä kiva. Kuvat: Finnish Design Shop & Asko


Siispä, panostaa vai pihistää? Vai entäpä villi kortti, tehdä itse? Sinänsä mallina tuollainen Meno-kassin kaltainen olisi helppo tehdä itsekin, hankaluus on lähinnä löytää tarpeeksi paksua huopaa, tarpeeksi isoina paloina. Toinen mikä mietityttää on ommeltavuus ompelukoneella, jos löytäisin oikeanlaista huopaa, jaksaisikohan ompelukoneeni ommella sitä?

Itse tekeminen kyllä houkuttaisi... rahallisesti säästöä siitä tuskin juuri tulisi, mutta ajatus houkuttaa. Täytyypä katsella jos jostain löytyisi sopivaa huopaa testiin... :)

16 kommenttia:

 1. Onnea yritykseen, siitä tulee aina parempi mieli jos tekee itse :)
  Tai no, riippuu ihmisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinhän se on, tekemisestä saa sen tekemisen riemun ja toivottavasti myös onnistumisen riemun. ;) Ja onhan se kiva koittaa itse tehdä.

   Poista
 2. Tuo oikeanpuolimmainen on tosi nätti ja varmasti käytännöllinen myös, kun on niin iso :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa kuva ei oo missään mittasuhteessa, vaan tuo oikeanpuolimmainen on Iittalan kassia pienempi oikeasti. :) Tykkäisin enemmän jos se olis himpun verran isompi! Mutta nätti muuten sekin. :)

   Poista
 3. Mun mielestä taas tuo edullisempi versio on hienompi. :D Se näyttää jotenkin ryhdikkäämmältä. Mietin, että kaatuukohan tuo Meno -kassi lehtien painosta. Toisaalta jos se on seinän vieressä niin eihän sillä ole väliä. Meillä lehdet kerätään isoon pahvilaatikkoon vaatehuoneeseen. Se käydään sitten muutaman kuukauden välein tyhjentämässä kauppareissulla. Samaa systeemiä käytetään pahvien kanssa. Keräyslootat kun on sen verran kaukana, että ne täytyy joka tapauksessa viedä autolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti muuten tu ryhdikkyys, nyt mäkin aloin epäillä Meno-kassin pystyssä pysymistä! Täähän on hyvä vaan, koska Meno-kassia en raaski ostaa! :D Tuon toisen jopa raaskisin.

   Tuo pahvilaatikkoon kerääminen on varmasti kätevää, jos keräyspiste on kaukana. :) Meillä keräyspaperiastia löytyy omasta taloyhtiöstä, joten en halua kerätä isoa määrää kotiin kun tyhjentäminen on helppoa. :)

   Poista
 4. Minäkin pidän tuosta oikeanpuoleisesta. Vaikuttaisi, että siihen on helpompi paperit kerätä tuon muotonsakin vuoksi. Siis jos se on riittävän tilava livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikkeessä sitä hypistelin, ja vähän se oli pienen oloinen. Jos olisi hippasen isompi niin olisi ihan loistava, mutta kyllä se tuonkin kokoisena toki palvelisi. :) Mua ehkä vaivaa tuossa mallissa eniten se, että tuosta ne keräyspaperit näkyy enemmän ulospäin, kuin Iittalan kassista näkyisi, siinä ne olisi paremmin piilossa...

   Poista
 5. Samaa mieltä kuin edelliset. Menolla on pikkuisen liikaa hintaa. Mielestäni näin tänään Prismassa jotain huopakasseja, muttaen nyt muista kokoa ja hintaa en tarkistanut. Veikkaan kuitenkin, että saman tyylisiä löytyy edukkaammin "merkittömänä".

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä minäkin, en oikeasti raaskisi tuota Menoa ostaa. Keksin nimittäin heti monta muuta asiaa joita mieluummin ostaisin silläkin viiskymppisellä. :D Mutta joku vastaava edullsiempana olis kyllä kiva, siksi harkitsen tuota itse tekmistäkin, kun vaan löytyisi materiaalit..
   Täytyypä seuraavalla Prisman reissulla tsekata nekin vaihtoehdot.. :)

   Poista
 6. Ihana blogi sinulla, klikkasin itseni lukijaksi. Ainahan merkkituote on kalliimpi, mutta ei se välttämättä ole aina parempi. Tuo Iittalan kassi on kyllä hieno, mutta voisihan sellaisen tosiaan itsekin tehdä. Tervetuloa piipahtamaan blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tervetuloa lukemaan! :) Ei tokikaan, ei merkkituote ole välttämättä yhtään parempi tai kauniimpi, en itse ole mitenkään merkin perään ikinä, vaikka designia korkealle arvostankin. Ja eniten arvostan itse tehtyä! Sitä että on nähnyt aikaa ja vaivaa tekemällä itse :)

   Poista
 7. Itse olen huomannut, että koko on hyvä, jos A4 mahtuu pohjalle. Siten mainokset ja lehdet pinoutuvat siististi. Pienemmässä tilassa menevät ryttyyn ja kassi kaatuu helposti. Minulla on käytössä tällä hetkellä S-ryhmän kestokassi tuossa tarkoituksessa. Vien lehdet alas aina kauppareissulla :)
  -Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta että tuollainen lehden koko on varmaan käytännöllinen. :) Itse haluaisin vähän A4:sta leveämmän, koska aika moni lehti on sitä isompi. Tuo Askon on varmaan aika lähellä sitä A4- kokoa...

   Poista
 8. Meno- kassi on kieltämättä kaunis. Sekoitan pakkaa vielä vähän ehdottamalla, jos tekisitkin kassin virkkaamalla ja pesukoneessa huovuttamalla? Josta tulikin mieleen: Taas yhdet huopatossut puikolla, sun ohjeella, tietenkin. On noussut mun lempparimalliksi, jarvoin teen samanlaista moneen kertaan, mutta eri värisenä tuolla ohjeella vaan tulee ihanimmat tossut vaikka koko suvulle. Blogiin laitan taas linkin blogiisi kun tpssut on vaömiit. Ja vielä kerran: kiutos mahtavasta ohjeesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossakin olisi ideaa! Täytyypä pohtia... :)

   Hei ja niin kiva kuulla että oot tykännyt ohjeesta! Kyllä tuolla ohjeella tossuja tipahtelee munkin puikoilta tasaiseen tahtiin milloin kenellekin... :)

   Poista