10. elokuuta 2014

Heinäkuun suosikit



Heinäkuun suosikkikäsityöni: Virkatut pussukat. Tuohon oranssin sävyiseen lupailin vähän ohjettakin, jos vaan ehdin sellaista jossain välissä kirjoitella. Yritetään!



Paras herkku: Itsetehty jäätelö. Niin huippua kun saa helposti tehtyä laktoosittomat jäätelöt itse, ei tarvitse tyytyä kaupan kylmiöiden valikoimiin!

Paras sisustusvinkki: Parveketekstiilien tuunaus uuteen uskoon toi ihan uutta ilmettä meidän parvekkeelle, ja todella pienellä rahalla. Ompelin muutenkin kaikkiin parveketekstiileihimme heinäkuussa uudet päällysteet, ja oon tykännyt lopputuloksesta tosi paljon.



Kuukauden kosmetiikkasuosikki: Aurinkopuuteri! Oon jopa saanut pientä päivetystä iholleni, joten aurinkopuuteri on osoittautunut ihan parhaaksi kosmetiikkatuotteeksi heinäkuussa. Se antaa kaunista hehkua päivetykselle, kunhan sitä laittaa varoen ja kevyesti. Tarkoitus ei ole maalata itseään ruskettuneeksi aurinkopuuterin avulla. ;) Oon vuosien saatossa kokeillut vaikka mitä aurinkopuutereita, mutta todennut että markettien aurinkopuuterien sävyt on mun vaalealle iholleni aivan liian tummia; The Body Shopista löysin kuitenkin alkukesällä myyjän avustuksella ihan täydellisen aurinkopuuterin. Se on sopivan vaalea ruskea ja vivahteikas, ja siinä on kaunis hehku. The Body Shopin kabuki- sivellin on myös ihan loistava!



Paras kirja: Luin heinäkuussa tosi paljon. Sen lisäksi että luin ison pinon lehtiä ja kahlasin läpi lempiblogejani, luin peräti neljä kirjaa. Tai jos rehellisiä ollaan niin 3,5 kirjaa, sillä yksi aloitetuista (Bridget Jones) on vielä kesken. Mun yhtenä tavoitteenani tälle vuodelle oli lukea 12 kirjaa, eli kirja joka kuukausi, ja se tavoite näyttää olevan saavutettavissa, koska kesäkuussakin luin useamman opuksen. :) Kaikki heinäkuussa lukemani kirjat oli itseasiassa todella hyviä, mutta kyllä mä taidan olla niin Mielensäpahoittajan pauloissa et pakko sanoa kuukauden parhaaksi kirjaksi kuitenkin se.







Koukuttavin tv-sarja: White Collar. Hankittiin Netflix- tunnukset heinäkuun alussa, ja ollaan katsottu White Collaria (Btw; Kovat kaulassa, miksi taas niin tyhmä suomennos sarjalla???) miehen kanssa pari jaksoa joka ilta. Huh miten se koukuttaa, ihan huippu sarja ja niin mielettömän hauskat henkilöhahmot! Jos ette ole tutustuneet tähän sarjaan, niin tutustukaa. :) Saa muuten vinkata Netflixistä muitakin hyviä sarjoja, ettei tiputa ihan tyhjiöön kun White Collarin jaksot on kohta katsottu. :D

Kuukauden käsityöinnostus: Ompeleminen! Mua pääsi puremaan joku ompelukärpänen, tai liekö ollut ihan ampiainen, koska purema oli niin ärhäkkä. Oon pitkään ihastellut sitä miten toiset tekevät ihania arkivaatteita trikoosta ja collegesta itselleen, ja päätin että alan ottaa tuota käsityölajia haltuun. Hankin ompelukoneeseeni kaksoisneulan, kävin ostamassa pinon ihania kankaita, ja aloin opettelemaan. Heinäkuussa kerkesin tehdä vasta yhden topin, mutta siitä se lähtee (ja elokuun alussa tunikan, josta tuli heti yksi lemppareista). Innostusta riittää!

Heinäkuun lempparein asuste: Eccon sandaalit on maailman mukavimmat jalassa, ja ne onkin olleet mun jaloissa heinäkuussa varmaan 95 % siitä ajasta kun olen pitänyt kenkiä, loput 5 % on menneet sitten släbäreillä. Vielä joku kuusi vuotta sitten mun mielikuva Eccoista oli mummomaiset terveyskengät, mutta nykyisin niiden mallistosta löytyy niiden tätikenkien lisäksi ihan älyttömän hyvännäköisiäkin kenkiä. Jotka on siis lisäksi todella hyviä jalassa! En vaan ollut edes ajatellut että sandaalit voisi ikinä olla jalassa niin hyvät, ettei ne hankaa ollenkaan, siis ikinä missään tilanteessa, mutta nämä on. Ei rakon rakkoa tai hiertymän hiertymää, vaikka käveltyä on tullut paljon. Nämä on olleet jokaisen euron arvoinen ostos.



Kuukauden paras hankinta: Kahdet junaliput. Kävin yhden yön reissulla Kannuksessa ja Kokkolassa viettämässä lomaa ja tapaamassa ystäviä sekä perhettä, sekä toisen junareissun tein Etelä-Pohjanmaalle hoitamaan kummityttöäni. Oli kivaa pitkästä aikaa matkussa junassakin, mutta tottakai molemmilla reissuilla parasta oli se matkan päämäärä.

Heinäkuun parhaat puuhat: Lomailu! Heinäkuun loppupuoli ja elokuun alku on menneet lomaillessa. Oon käynyt siskon kanssa irtojäätelöillä, käynyt kaksi kertaa Oulun Nallikarissa rannalla sekä piipahtanut Kokkolassa Leikkarin rannalla, uinut kahdessa eri järvessä, lukenut kirjaa soutuveneessä, syönyt metsämansikoita heinästä, ommellut sekä ompelukoneella että käsin, virkannut, kävellyt paljain varpain polkua uimaan, tehnyt jäätelöä itse, nauttinut olostani aurinkotuolissa parvekkeella, kiikkunut kummitytön kanssa, tehnyt löytöjä alennusmyynneistä, pyöräillyt, levittänyt piknik-viltin voikukkien keskelle, lakannut varpaankynnet pihanurmella istuskellen, kasvattanut parvekkeella yrttejä, valvonut aivan liian monta kertaa yli puolenyön, nauttinut! Ihana heinäkuu, ihana kesä.



Heinäkuu oli ihana kuukausi, kylmän kesäkuun jälkeen saatiin nauttia helteisestä heinäkuusta. Huomenna jatkuis taas työt lomailun jälkeen, eikä kyllä yhtään harmita mennä töihin, vaikka lomailun jatkaminenkin olis sinällään ollut ihan mukavaa. On oikeastaan aika kiva palata jo lomailun jälkeen arkeenkin, koska tykkään työstäni ja on kiva nähdä taas työkavereitakin. Ainoastaan se harmittaa, että tuntuu että kesä alkaa olla ohi. En millään malttaisi päästää kesästä irti, vaan haluaisin sen jatkuvan vielä ainakin kuukauden tai kaksi. Enhän ole ehtinyt tehdä vielä puoliakaan kaikesta siitä mitä kesällä haluaisin ehtiä tehdä! Suomen kesä on niin lyhyt, että sen päättyessä iskee aina haikeus. Ja vaikka kesä vielä hetken jatkuukin, mua surettaa jo vähän valmiiksi että se meni taas niin nopeasti ohi. Nautitaan nyt vielä varastoon auringosta ja lämmöstä!


4 kommenttia:

  1. Toi virkkaamasi pussukka on kyllä ihana!

    VastaaPoista
  2. Itse kyllä kulutan Netflixiä sen verran tiuhaan, että telkkaria en katso enää ollenkaan. En ole tuota kyseistä sarjaa katsonut, täytyykin laittaa korvan taakse. Tykkään kaikista rikossarjoista todella paljon. En tiedä sun makua, mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen on Breaking Bad, palkittukin monella tavoin. Se on vain tehty todella huikean hyvin ja joskus tulee kiinnitettyä huomiota vain siihen kuvaukseen kuin itse juoneen. Olen jo kaksi kertaa kahlannut kaikki tuotantokaudet läpi :) Ja sehän ei ole sinänsä mikään rikossarja vaan ennemminkin draamaa (syöpään sairastuva kemianopettaja alkaa valmistaa metamfetamiinia erään ex-oppilaansa kanssa saadakseen rahaa lääkärilaskuihin ja lapsilleen).

    Toinen suositeltava on Orange Is the New Black. Poikaystävä alkoi katsomaan vuosi sitten tätä mun kanssa, mutta jätti kesken, mutta nyt toisen kauden tultua kysyin, että katsottaisiinko uudestaan, voisin katsoa alusta. Tarvitsee pari jaksoa, että siihen pääsee imuun, mutta poikaystävä oli ensimmäisen kauden loputtua, että miten sä olet voinut odottaa vuoden tähän jatkoa (toinen kausi ei loppunut yhtä dramaattisesti)?!

    House of Cardsista olen kuullut kehuja, mutta en itse ole vielä sitä katsonut, koska siinä tarvitsee ajatus olla mukana.

    Muita suosikkeja on Dexter ja Mad Men, joista kummastakaan tosin ei ole kaikkia kausia Netflixissä. Rikosten puolelta huippuja ovat Silta sekä Jälkiä jättämättä (the Killing). Silta on tanskalais-ruotsalainen ja Jälkiä jättämättä jenkkien versio eräästä tanskalaisesta sarjasta nimeltään Forbrydelsen (Rikos). Rikoksen tanskalainen versio ei löydy Netflixistä, harmi. Mutta eipä tuo jenkkienkään versio kylmäksi jätä. Myös The Fall (Gillian Anderson tähdittää) on rikossarjoista hyvä, brittiläinen minisarja. Tai en tiedä, ilmeisesti toinen kausi on tulossa. Nämä voivat olla tosin masentavia ja karuja, jos ei ole rikos-/murhasarjoja katsonut. Brittiläisistä lisäksi tietenkin Uusi Sherlock sekä Broadchurch ovat hyviä (Broadchurchia en ole katsonut vielä loppuun).

    Jos tykkää kevyemmästä niin myös tanskalainen sarja Rita on hyvä, on siis enemmän komediaa/draamaa. Ja komedian puolelta tietysti Moderni perhe on ehdoton. Kevyemmistä poliisisarjoista Blue Bloodsia olen katonut, jos olen halunnut jotain puoliavotonta ja jotain, jossa rikos ratkeaa yhdessä jaksossa. Olen myös kuullut paljon kehuja Isänmaan puolesta, mutta siihen en ole itse ehtinyt perehtymään.

    Tuossa nyt muutamia suositeltavia :) Leffat ovat tietenkin juttu erikseen... Ja kyllä, mä todella olen sarjanarkkari :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei meillä näyttää olevan tv-sarjojen suhteen niin samantyylinen maku et sun täytyy tutustua tuohon White Collariin! :D Sun suosittelemista nimittäin Moderni perhe kuuluu mun suosikkeihin komedian puolelta, samoin Uusi Sherlock on katsottu. Orange Is The New Black, House Of Cards ja Silta on katsottavien listalla, ja Breaking Badia ollaan jo aloiteltu parin jakson verran... :D Tuo Rita on mulle ihan uusi tuttavuus, en ole edes kuullut siitä ennen, mutta täytyy ehdottomasti tutustua. Kaipaan nimittäin aina myös jotain kevyempääkin katsottavaa rikossarjojen rinnalle. :)

      Ja kiitos kovasti kun näit vaivaa ja kirjoitit suositteluja! On aina kiva kuulla mitä muut katsoo, ja saada vinkkejä mistä voisi itsekin tykätä. :)

      Poista