27. tammikuuta 2016

Talvilomapuuhia


Mulla on tämä viikko talvilomaa, ja täytyy sanoa että on tehnyt kyllä hyvää jo tähän asti, vaikka viikko on vasta puolessa. Oon mennyt niin tukka putkella jo pitkään, että tekee ihan hyvää ehtiä sekä hengähtää, että hoitaa rauhassa asioita jotka on odottaneet to do- listalla jo tovin. Jaksanpahan sitten töissä vielä viimeiset viikot ennen äitiyslomaa, kun sain tähän väliin talvilomani. :) En voi kyllä sanoa kovin paljon lepäilleeni tälläkään viikolla mikäli lepäily tarkoittaa sohvalla makoilua tai chillailua, vaan viikko on täyttynyt menoista ja puuhista - mutta kuitenkin mukavista sellaisista, eikä koko ajan ole tarvinnut tuijottaa kelloa. Oon muun muassa:

♦  Tehnyt lumitöitä, moneen kertaan. Sekä eilen että tänään pyrytti lunta joka suunnasta niin, että sekä etu- että takaterassi olivat peittyneet kymmenen sentin lumikerrokseen - ne kun pari kertaa päivässä lakaisee niin saa hyvää pientä hyötyliikuntaa ja raitista ilmaa. ;) Meillä on isot terassit molemmin puolin asuntoa, joten puoli tuntia saa hyvin kulumaan lakaisupuuhissa kerrallaan jos lunta on tullut tuohon malliin kuin nyt. :) Mutta se on mukavaa puuhaa!

♦ Pessyt ekat koneelliset vauvanvaatteita, ja silittänyt kaikki pesemäni vaatteet valmiiksi. Kaksi kuukauttahan tässä on vielä laskettuun aikaan, mutta mieluummin teen tällaiset jutut jo hyvissä ajoin. :)



♦ Ostanut vaunut! Löydettiin käytettynä edullisesti juuri sellaiset vaunut joihin oltiin vertailujen perusteella päädyttykin että haluttaisiin. Hauska sattuma että nämä vaunut löytyi tuosta melkein naapurista, samalta tieltä muutaman talon päästä. :) Väri ei ole se haaveilemani harmaa, vaan musta/oliivinvihreä, mutta vaunut on kaikinpuolin siistit ja hyvässä kunnossa, eikä tuo värikään nyt paha ole. :) Sain jo pestyä kaikki vaunujen kankaatkin, pari pientä vähän ratkennutta saumaa täytyy vielä ompelukoneella korjata, mutta muuten nämäkin on jo sitten valmiina odottamassa. Tuo väri on jännä kun se näyttää eri valossa aina ihan eri väriseltä; sisällä nämä näyttää ruskehtavilta, päivänvalossa ulkona ihan vihreiltä ja kuvattuna taas paljon vaaleammilta ja ruskeammilta.



 Tehnyt tänään ruuaksi hyvää ja niin helppoa kasvisgratiinia. Nam!



Juossut asioilla niin neuvolassa, perhevalmennuksessa, labrassa kuin hammaslääkärissäkin. Kaikenlaisia käyntejä on niin paljon, että kalenterin kanssa saa kyllä olla tarkkana että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.. :D Varsinkin tämän raskaushormonien sekoittaman pääkopan kanssa, kun muisti tuntuu lyhentyneen sadasosaan entisestä. Kännykkä piippaileekin muistutusta milloin mistäkin... ;D

♦ Shoppaillut itselleni vähän uutta päällepantavaa. Oon pärjännyt tosi hyvin omilla vanhoilla vaatteillani raskausaikana, mutta nyt alkaa monista paidoista käymään helma lyhyeksi, joten tarvitsin pidempia paitoja joissa kasvavalle vatsalle on tilaa. Normaalisti en juurikaan käytä ihan tiukkoja paitoja koska koen ne epämukaviksi, mutta nyt vauvavatsan kanssa onkin kiva käyttää tyköistuvia paitoja jotta vatsan pyöreys näkyy. :) Suuntasin siis H&M:lle, ja ostin mammaosastolta pari t-paitaa sekä yhden pitkähihaisen trikoopaidan ja collegetunikan. Normiosastoilta mukaan lähti vielä pari neuletakkia, jotka on kivoja nyt pyören vatsan kanssa mutta joille on käyttöä sitten muutaman kuukauden päästäkin. :)



Karmeita peilikuvia, mutta tuo toinen ostamani neuletakki oli niin ihana että oli pakko saada siitä heti kuva tännekin, eikä se hengarilla näyttänyt yhtään miltään. Mustavalkoinen kirjoneuletakki jossa on huppu, tällaista oon etsinyt pitkään! Vyötettynä näyttää kivalta pyöreän mahan kanssa, mutta tälle tulee käyttöä sittenkin kun maha tuosta pienenee. Mulla pitäis jossain olla kapea nahkainen vyötärövyö, se näyttäisi tän kanssa vielä narua kivemmalta, joten täytyypä etsiä se kaapin uumenista. Miinuspuolena materiaali joka on 80 % akryylia, mutta tämä materiaalinatsi on valmis joustamaan jos kuosi on näin ihana. ;)

♦ Siivoillut kotona kaappeja ja vaatehuonetta tehden tilaa vauvan tarvikkeille. Miten niin pieni tyyppi tarviikaan niin paljon tavaraa? :D

♦ Tuulettanut petivaatteet pakkasessa, siitä tulee kyllä ihanan raikas fiilis!

♦ Neulonut tottakai! Rivin silloin tällöin. Tekee hyvää istua välissä hetkeksi alas ja neuloa muutama rivi, niin jaksaa taas puuhailla. :)

♦ Ulkoillut. Nyt on ihan täydelliset talvikelit, kun pakkanen ei enää pauku kolmessakymmenessä. Ajattelin napsauttaa nyt saunan päälle ja käydä pienellä iltalenkillä ennen saunomista... :) Mukavaa iltaa!


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mukavalta ja työteliäältäkin lomalta. Mutta se tunne kun on saanut hoidettua asioita rauhassa. Ihana villatakki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo eikös! :) Ja tosiaan, musta on kiva kun on saanut hoitaa rauhassa asioita kun kaikkea ei aina jaksa enää töiden jälkeen. :) Ja oon kova stressaamaan tekemättömistä jutuista, joten on hyvä mieli kun saa tehtyä monta asiaa jotka on pitkään olleet mielenpäällä että pitäisi tehdä.. :)

      Poista