19. maaliskuuta 2016

Unipesä vauvalle


Ompelin viime viikolla vauvalle unipesän, eli babynestin. Babynest on alunperin ruotsalaisten kätilöiden kehittämä tuote, unipesä vauvalle, jossa on pehmustettu patjaosa ja korotetut pehmeät laidat, joiden ansiosta vauvalla on turvallinen olo nukkuessaan. Unipesän kokoa voi myös säätää nauhojen avulla, joten tämän pitäisi olla käypä suunnilleen vastasyntyneestä puoleen vuoteen asti.

Unipesällä saa pienennettyä pinnasängyn tai vaunut sopivaksi pikkuiselle, ja sen kanssa vauvan voi turvallisesti ottaa myös vanhempien sänkyyn yöllä tai vaikkapa sohvalle nukkumaan päiväunia. Oon kuullut että tällainen on kätevä myös mukaan otettavaksi vaikka yökyläpaikkoihin, jolloin vauvalla on oma turvallinen pesänsä tuttuine tuoksuineen nukkumapaikkana sitten kylässäkin.

Näitä on vilissyt blogeissa ja näkyypä näitä olevan paljon myynnissä myös erinäisissä lastentarvikeliikkeissä. Halvimmalla toki pääsee kun tekee itse, eikä tämän tekeminen ole vaikeaakaan. :)




Ohje unipesään oli sattumalta juuri sopivasti  Helmikuun Suuri Käsityö- lehdessä, josta otinkin kaavan. Ompeluun sovelsin ohjetta aika vapaasti, tein esimerkiksi nauhakujan vinonauhasta ja jätin stopperin pois. Unipesän patjana on kolminkertainen vanulevy, ja reunoilla ihan irtovanua.

Kangas on Annolta, satuin löytämään tuota ihanaa mintunvihreää harlekiinikuosista kangasta Kodin Ykkösestä kolmen euron metrihintaan, joten eipä paljon kirpaissut. :) Aika söpöhän siitä tuli, ja toivottavasti myös tarpeellinen.

14 kommenttia:

  1. Voih, miten ihana unipesä. Ja paljon onnea.

    VastaaPoista
  2. Ihana pesä! Täytyykin kokeilla serkun tulevalle vauvalle tehdä tuollainen. Sulla on tosi kiva ja inspiroiva blogi :) Mistä oot tuon nallen löytäny?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana kuulla! :) Nalle on löytynyt Lindexiltä! Se on kyllä suloinen.

      Ja unipesä ois kyllä varmasti ihana lahja. :)

      Poista
  3. Mie niin toivoisin et näitä olisi vilissyt netissä jo pari vuotta sitten, olisin ihan satavarnasti tehnyt tuolloin vielä mahassa möysyävälle kuopukselle tällaisen! Olis ollut niiiiiin kätevä... Tää siun versio on kyllä kaunis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emma! :) Tee sit seuraavalle? ;) Uskoisin kyllä että tää on käytössä kätevä, vaikka ei kokemusta käytännöstä vielä ookaan... rauhoittaa varmasti ainakin äidin hermoja kun tämä suoja vauvaa. :)

      Poista
  4. Tuollaisen haluan ostaa jos vielä tulen mummoksi. Olen luultavasti sun blogissa eka kertaa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. :) Tulenpa piipahtamaan vierailulla!

      Poista
  5. Kuinka paljon tarvitsit kangasta tähän? �� ihanan näköinen ❤️❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni aika tarkalleen metri meni. :) Kiitos!

      Poista
  6. Eipä näitä ole ollut kolmen vanhimman lapsen synnyttyä...Onpa ylisöpö vauvapesä ja ihana väriltään. Itsekin haaveilen babynestistä...itse tekemällä saisi mieleisensä ja edullisesti. Täytyypä hommata tarpeet ja alkaa tuumasta toimeen...6vk laskettuun aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Joo nää on tainneet tulla Suomeen vasta ihan viime vuosina. :) Mut tää on ollut kyllä käytössä ihana! Kannattaa tehdä, vielä ehtii... :) Ja onnea viimeisiin odotusviikkoihin, pian sulla on pikkuinen sylissä! <3

      Poista
  7. Miten tuo nauhakuja merkataan oikeaan paikkaan,kun kaavoissa ei ole merkkiä sille ei ainakaan tässä uusimmassa unipesän kaavassa.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti en muista ihan väärin (eikä unipesää ole nyt tässä käsillä kun se on pakattu varastoon jo aikoja sitten...) mutta muistelisin että nauhakuja menisi keskellä!

      Poista