Sarpanevan pata on mun aarre. Saatiin se häälahjaksi, ja se oli niin ihana yllätys. En olisi osannut tuollaista toivoa, mutta nyt en enää luopuisi. Ja luulenpa, että oikein hoidettuna syödään tuosta vielä 30 -vuotishääpäivänäkin, ainakin aion pitää siitä mahdollisimman hyvää huolta. (Kuten miehestäkin, että saadaan viettää joskus sitä 30-vuotishääpäivää! :D Ja sehän onnistuu kuulemma muunmuassa ruoalla hemmottelulla...)
Sarpanevan pata on kaunista, ajatonta muotoilua, jossa rakastan varsinkin tuota upeaa puista kahvaa.
Eikä se ole pelkästään kaunis, vaan kyllä maar sillä tulee hyvää ruokaa.
Tänään valmistettiin padassa erittäin perinteistä ja hyvää ruokaa; karjalanpaistia. Simppeliä, perinteistä ja maukasta. Ihan tavallista, mutta silti niin hyvää.
Ja jälkkäriksi suklaamoussea ja lasit viiniä. Valot pois ja kynttilät palamaan, heti tuli sunnuntai-fiilis.
Haluaisin niin löytää lisää hyviä reseptejä pataruokiin, oisko teillä jakaa omia lempparireseptejänne?
Uskoisin tuon kestävän sinne hääpäivään saakka, omani sain papaltani käytettynä ja ties kuinka vanha se on! Ja nom, karjalanpaisti on parasta! (:
VastaaPoistaJoo eiköhän nuo kestä aika pitkään, kun tosiaan vaan huolehtii niistä hyvin! :) Karjalanpaisti on kyllä herkkua!
PoistaMulla oli kaksi punaista alkuperäistä pataa, mutta annoin ne onnellisille tyttärille. Viimeksi tein siinä padassa täällä burgudin pataa ja se on kyllä mahtava!
VastaaPoistaVoi, varmasti on tyttäret padoista onnellisia. :) Burgundin pataa täytyisi kyllä tehdä!
PoistaEn ole itse kokeillut, mutta reseptivinkeistä tuli mieleen tämä http://annajasebastian.indiedays.com/2013/10/08/tajuton-tervainen-olutpaisti/ :)
VastaaPoistaHei joo katoinkin aiemmin että mielenkiintoinen ruoka! :D Mut en tiiä uskaltaisinko kokeilla itse.
PoistaJoo taitaa jäädä multakin väliin, kun en oo mikään oluen ystävä. Plus vähän pelottaa kun postauksessa luki, että ruuasta tarttuu ihan kaamea haju vaatteisiin ja asuntoon. :D
PoistaJoo en mäkään, siks epäilyttääkin että miltä se maistuis ruuassa... Eikä kaamea hajukaan kotona houkuta. :D Voisin mieluusti maistaa jos joku tätä mulle kokkaisi, mutta en tiiä haluaisinko tätä tehdä omassa kodissa tuon hajun takia. :D
PoistaTuo on patojen aatelia :)
VastaaPoistaNiin on! :)
PoistaMulla on myös tuo Sarpaneva-pata. Sain valmistujaislahjaksi mummoltani <3 Itsekin olen kokkaillut karjalanpaistia monta kertaa. Myös stroganoff maistuu :) Tässä ohje: http://skorpioninkeittiossa.blogspot.fi/2013/02/stroganoff.html
VastaaPoistaIhana lahja mummoltasi. :) Voi nam, stroganoffia pitäisi kyllä tehdä!
Poista