30. marraskuuta 2023

Sunnuntaina taas aloitetaan Adventtisukkien yhteisneulonta!

Taas on se aika vuodesta, että on aika Adventtisukkien yhteisneulonnan, jo kahdeksatta kertaa! :) Tänä vuonna en millään olisi kyllä oikeasti ehtinyt tätä järjestämään, mutta enhän voinut jättää välistäkään joten nipistetään vähän yöunista. :D Tässä nimittäin on juuri valmistumassa meidän omakotitalo, ja muuttokin on edessä vielä ennen joulua joten puuhaa kyllä riittää... :D 


Nyt vähän ennakkoinfoa siitä, miten tämä homma toimii. :)

Ohje on Novitan 7 veljestä langalle tai vastaavalle paksuudelle, koska se on helposti kaikkien saatavilla ja monille tuttu neulottava. Itse valitsin sukkiini kuvan kolme väriä; tummansinisen (värikoodi 170 laivasto), valkoisen (värikoodi 011 valkoinen) ja kirkkaan punaisen (värikoodi 556 marianne). Voit valita myös mitkä tahansa muut värit, kunhan otat huomioon riittävän sävyeron jotta kuviot erottuvat. Värien valinta on siis vapaa, ja yksi kiva osuus näissä yhteisneulonnoissa on myös seurata muiden ihania väriyhdistelmiä ja inspiroitua niistä. :) 

Tälläkin kertaa suunnittelin kuviot siten, että kokoa on tosi helppo säätää omaan jalkaan sopivaksi. Kaikki kuviot ovat nimittäin jaollisia neljällä silmukalla, joten halutessaan pienempää tai isompaa voi vain lisätä tai vähentää neljä tai vaikka kahdeksankin silmukkaa. Mulle tärkeää näissä yhteisneulonnoissa on matalan kynnyksen ohjeet, eli pyrin tekemään helppoja mutta silti näyttäviä kuvioita. Lankajuoksut ovat lyhyitä, joten neulomaan voi lähteä vaikka kirjoneuleet eivät olisi ennestään tuttuja. Pääasiassa neulotaan aina kahta väriä kerrallaan, mutta mukana saattaa olla myös jokunen kerros jossa mukana on kaikki kolme väriä. 

Ohjeen mukaisilla silmukkamäärillä tulee siis naisten sukat noin kokoa 39, mutta vaikka aikataulusyistä en ole ehtinyt ohjetta kirjoittaa useampaan kokoon niin koon säätäminen on helppoa. Myös kantapäästä olen tässä vuosien mittaan saanut palautetta suuntaan jos toiseenkin, sillä tykkään käyttää näissä ohjeissa tiimalasikantapäätä. Se istuu omaan jalkaani hyvin, on helppo tehdä, ja toimii huipusti kirjoneuleen kanssa. Soveltaa kuitenkin saa, joten jos haluat tehdä tavallisen kantapään niin aivan vapaasti, se vain vaatii pientä soveltamista sitten kirjoneuleen kohdalla. :) 

Homma toimii siis niin, että julkaisen Adventtisukkien ohjeen neljässä osassa - yhden osan jokaisena adventtisunnuntaina, ja näistä neljästä ohjeen pätkästä valmistuu naisten kirjoneulesukat. Ajastan ohjeet niin, että uusi pätkä ohjetta on täällä blogissa aina adventtisunnuntain aamuna klo 7.00 (ja instaan ja facebookiin päivitän linkkiä sitten aamupäivän aikana kun ehdin koneen äärelle perheen aamutoimilta.) Tällä kertaa neljäs adventtisunnuntai on jouluaatto, joten ajattelin viimeisen pätkän kanssa ottaa varaslähdön adventtiin ja julkaista sen jo adventin aattona lauantaina 23.12, jotta sukat ehtii halutessaan neulomaan valmiiksi vaikka joulupakettiin tai itselle jouluaatoksi. :) 

Edellisvuosien Adventtisukkien ohjeet löytyy täältätäältätäältätäältätäältä, ja täältä sekä Adventtilapasten ohje täältä. Jos kirjoneuletekniikka vaatii vielä harjoitusta tai on ihan uusi juttu, niin kannattaa lukaista läpi tämä postaukseni, jossa on vinkkejä onnistuneeseen kirjoneuleeseen. 

Ja jos tekee mieli vielä treenata kirjoneuletta helpolla ohjeella ennen Adventtisukkia niin nämä Hilma- kirjoneulesukkani ovat tosi helpot ja nopeat neuloa. :) 

Sunnuntaina siis aloitetaan! :)