23. joulukuuta 2017

Adventtisukat 2017 - osa 4


Kyselin viime viikolla teiltä mielipiteitä tämän adventtisukkien ohjeen viimeisen pätkän julkaisuajankohdasta, kun mietin että olisiko mukavampaa jos ohjeen julkaisisi jo päivää ennen neljättä adventtia - joka tänä vuonna sattuu olemaan jouluaatto. Olitte kanssani samoilla linjoilla, että olisi kiva saada ohje jo aatonaattona, jotta sukat ehtivät vielä joko lahjapakettiin tai omiin jalkoihin aattoillaksi. :) Tässäpä siis varaslähtö adventtiin, ja viimeinen pätkä adventtisukkien ohjetta - olkaapa hyvä! :)

Adventtisukat 2017 - 4. adventti



Tänään tehdään sukat loppuun. Vielä pätkä kirjoneuletta, sitten kärkikavennukset ja sukkien viimeistely.

Jatka jalkapöydän kirjoneuletta alla olevan ruutupiirroksen mukaan. (Ruutupiirrosta luetaan oikealta vasemmalle, ja alhaalta ylös aloittaen riviltä 25.)



Tässä alla vielä jalkaterän kirjoneuleosuus kokonaisuudessaan:


Koko ruutupiirroksen tekemällä sukasta tulee ohjeenmukaisella langalla ja 3,5 numeron puikoilla neulottuna suunnilleen 39 kokoiset sukat. Siinä tapauksessa kuvion ollessa valmis pikkuvarvas juuri peittyy.

Jos jalkasi on paljon pienempi, voit joko jättää viimeisen kuvion pois, tai neuloa lyhyemmän kärkikavennuksen. Jos taas jalkasi on isompi, neulo vielä joku kuviokerros uudelleen tai neulo muutama ylimääräinen kerros pohjavärillä ennen kärkikavennuksia.

Kärkikavennukset:
- Neulottuasi ruutupiirroksen kaikki kerrokset, katkaise kuviovärin lanka, ja jatka neulomista pelkällä pohjavärillä.
- Ruutupiirroksen jälkeen seuraavalla kerroksella tasaa puikkojen silmukkamäärät kaventamalla 2 o yhteen joka puikon lopussa, jotta sinulla on jokaisella puikolla 12 silmukkaa.
- Aloita sitten kavennukset puikon keskellä ja lopussa seuraavasti: Neulo nyt joka puikolla *4 oikein, 2 oikein yhteen, 4 o, 2 oikein yhteen*, ja sen jälkeen neljä normaalia kerrosta ilman kavennuksia.  Seuraavalla kerroksella neulotaan *3 o, 2 oikein yhteen, 3 o, 2 oikein yhteen*, ja sen jälkeen kolme normaalia kerrosta ilman kavennuksia. Seuraavaksi neulo *2 o, 2 oikein yhteen, 2 o, 2 oikein yhteen*, ja sen jälkeen kaksi normaalia kerrosta ilman kavennuksia. Seuraavalla kerroksella neulo *1 o, 2 oikein yhteen, 1 o, 2 oikein yhteen*, ja sen jälkeen yksi normaali kerros ilman kavennuksia.Seuraavalla kerroksella neulo *2 o yhteen, 2 o yhteen*, ja vielä seuraavalla kerroksella *2 o yhteen*. Vedä sen jälkeen lanka viimeisten neljän silmukan läpi ja päättele.

Viimeistely on kirjoneuleissa tärkeää, joten päättelyn jälkeen kannattaa joko kostuttaa sukat kevyesti ja jättää kuivumaan, tai höyryttää ne kevyesti harson läpi. Itse suosin höyrytystä, mutta sen kanssa kannattaa olla tarkkana sillä tarkoitus on vain höyryttää, ei silittää sukkia. :) Itse teen niin, että peitän höyrytettävän sukan harsolla, jonka läpi silitysraudan höyrytoiminnolla höyrytän sukat läheltä pintaa, mutta niin etten paina kuitenkaan silitysraudalla sukkaa. Jos erehdyt painamaan, saat liian isoiksi venyneet ja lämpöominaisuutensa kadottaneet littaantuneet sukat - mikä ei tietenkään ole tarkoitus, joten muista höyryttää varovasti. Viimeistely on tärkeä kohta kirjoneuleissa, sillä se viimeistelee työn ja saa silmukat asettumaan kauniisti paikoilleen.




Nyt adventtisukkasi ovat valmiit! :)

Jakakaa edelleen kuvia adventtisukistanne, on kiva nähdä millaisia väriyhdistelmiä teillä on! :)
Hashtagit instagramia varten ovat #adventtisukat2017 #sweetthingsadventtisukat2017 ja #sweetthingsyhteisneulonta

Lämpöistä joulua, ja kiitos kun olitte neulomassa kanssani! 

9 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta ohjeesta. Rauhaisaa joulunaikaa!

    VastaaPoista
  2. Onpas tämä kiva malli, jäin ihan koukkuun! Kiitos :)
    Maikki

    VastaaPoista
  3. Löysinpä ihanan blogin ja lukijaksi jäin! Mahtava meininki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kiva kuulla! Ja tervetuloa seurailemaan :) Täytyy yrittää ehtiä aktivoitua taas täällä blogissa... :)

      Poista