Sivut

9. kesäkuuta 2016

Marianne- suklaajuustokakku





Tässä olis nyt lupailemaani reseptiä kehittelemääni Marianne- suklaajuustokakkuun. Tässä kakussa pohja on tehty digestiveistä, mutta seassa on tummaa suklaata rouhittuna, mikä tuo perinteiseen digestivepohjaan vähän uutta twistiä. :) Kakussa maistuvat suklaa ja piparminttu, mutta mielestäni kakku on kuitenkin raikas, eikä liian makea.







Marianne- suklaajuustokakku
24 cm irtopohjavuokaan

Pohja
- 180 g Digestive-keksejä
- 100 g voita tai margariinia
- 60 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna

Täyte
- 6 liivatelehteä
- 3 pakettia (yhteensä 600 g) Valio Viola suklaa- tuorejuustoa
- 6 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 3/4 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 dl Marianne- rouhetta

Koristeluun Marianne- rouhetta


Ohje

  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin.
  • Murenna keksit, ja lisää niiden joukkoon sulatettu margariini. Rouhi suklaa, ja sekoita se joukkoon. 
  • Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.
  • Aloita sitteen täytteen tekeminen. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  • Vaahdota kerma.
  • Sekoita tuorejuusto, 1/2 dl maitoa, sokeri sekä vaniljasokeri isossa kulhossa. 
  • Kuumenna 1/2 dl maitoa esimerkiksi kahvikupissa mikrossa, ja liota valutetut liivatteet kiehuvaan maitoon. Sekoita.
  • Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.
  • Nostele sekaan kermavaahto.
  • Sekoita varovasti joukkoon vielä mariannerouhe.
  • Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli, tai vähintään 4 tuntia.
  • Irrota kakku vuoasta ja poista leivinpaperi pohjalta. Siirrä tarjoilulautaselle, ja koristele ennen tarjoilua mariannerouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti