Sivut

2. joulukuuta 2011

Uunipäärynät

Äärimmäisen helppoa, nopeaa ja hyvää jälkiruuaksi tai iltaherkuksi on perinteisten uuniomenoiden lisäksi uunipäärynät. :)

Itse tein uunipäärynät omasta päästä seuraavaan tapaan:

Päärynät kuoritaan, halkaistaan ja niistä poistetaan siemenkota. Seuraavaksi ladoin päärynänpuolikkaat kevyesti voideltuun (kannelliseen) lasiseen uunivuokaan ja pirskotin päärynöiden päälle kevyesti vaahterasiirappia. Uuni 200 asteeseen ja päärynät uuniin puoleksi tunniksi.

Kaveriksi päärynöille tein suklaakastikkeen sulattamalla kattilassa tummaa suklaata johon lisäsin vähän kermaa joukkoon.

Sitten vain nautitaan lämpimät päärynät suklaakastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti