Sivut

5. toukokuuta 2013

Suklaafondue


Yksi meidän lemppareista herkuttelutavoista on tehdä suklaafondue, johon dipataan hedelmiä.


Yksinkertaisimmillaan suklaafondue tehdään ihan vain sulattamalla suklaata fonduekulhossa, jonka alla palaa kynttilä. Kynttilä täytyy vain muistaa sammuttaa heti, kun suklaa on sulaa, muuten se palaa nopeasti pohjaan. Joskus ollaan lisätty suklaan sekaan myös loraus kermaa, jolloin suklaa pysyy pidempään juoksevana.

Toki sama onnistuu myös sulattamalla suklaa vesihauteessa tai mikrossa, jos ei ole tuollaista fonduekulhoa kuin meillä. Saatiin tuo oma kulhomme lahjaksi monta vuotta sitten, ja ollaan kyllä käytetty sitä aika paljon.


Parasta dippailtavaa ovat kaikki hedelmät, mutta yksi ylitse muiden on tuore ananas. Tai kaksi ylitse muiden, koska toinen on tietysti tuoreet mansikat kesällä.

Omena, kiivi, mandariini, viinirypäleet, banaani... kaikki käy mitä sattuu löytymään. :)






Leppoisaa sunnuntai-iltaa!

4 kommenttia:

  1. Mmmmm nams, mäkin oon ehdotellu että jos me voitais kaivaa se fonduekulho taas käyttöön tuolta kaiken roinan takaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Menee paljon vähemmän sitä suklaatakin kun maha täyttyy jo hedelmistä.. :P

      Poista
  2. mango on myös tosi hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitäpä en oo tainnut kokeillakaan näissä dippaustouhuissa, mutta pitäisi kyllä! Mango kun varmasti olis suklaan kanssa ihanaa.. :)

      Poista