Sivut

26. lokakuuta 2014

Käsityömuistoja #8


Käsityömuisto numero kahdeksan on joskus suunnilleen 10-vuotiaana virkkaamani pieni mollamaija, taskumaskotti. Osallistuin sillä Suuri Käsityö -lehden taskumaskottikilpailuun, kyse ei siis ole koulukäsityöstä.


Kymmenen senttiä korkean Mollamaija- taskumaskottini taustalla oli ajatus tehdä perinteinen vanhanajan mollamaija, mutta minikokoisena. Mollamaijan kropan virkkasin vaalealla persikanvärisellä langalla ja täytin vanulla, hiukset tein hampusta ompelemalla ne päänahkaan sekä letittämällä, ja kasvot kirjoin ohuilla langoilla. Mekon ompelin, ja mekonkaulukseen tein helminauhan ompelemalla siihen pieniä helmiä. Hiuksiin punoin vielä nauhat punaisesta ja valkoisesta langasta. Tätä suunnittelin ja värkkäsin todella suurella innolla ja hartaudella, ja muistan olleeni lopputulokseen tyytyväinen. Vähän tuollainen tuhti tyttöhän tämä mollamaija on, mutta ihan symppis.


Mollamaijani ei kilpailussa sijoittunut, mutta sain sen postitse takaisin itselleni. Olin aiheesta kuitenkin tosi innoissani, ja taskumaskotteja syntyi vapaa-ajallani lisääkin. Meidän luokalla taskumaskoteista tuli ihan hitti, ja mä kanniskelin takkini taskussa Lötkö- nimistä lehmää, jonka ompelin kankaasta ja väritin kangastusseilla. :D Harmi, ettei Lötkö- lehmä taida olla enää tallessa.

Oliko teillä ala-asteella taskumaskotteja, vai oliko ne vaan meidän koulun juttu?

Ps. Vielä tämä päivä aikaa osallistua arvontaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti