Sivut

18. joulukuuta 2018

Käsityöblogien joulukalenteri - luukku 18: Piparikranssi


Olen mukana Käsityöblogien joulukalenterissa, ja tänään on minun vuoroni avata luukku. :) Tästä luukusta paljastuukin syötävä koriste, piparikranssi! Olen somessa törmännyt muutamiin tämäntyylisiin piparikransseihin, ja olihan tätä pakko kokeilla itsekin. Jos jouluviemiset on vielä mietinnässä niin tässäpä yksi vaihtoehto joulukukalle. :) Jos ehdin, niin voisin tehdä näitä jouluviemisiksi itsekin enemmänkin, mutta ainakin tämä yksilö on menossa Juliuksen kerhon tädeille kiitokseksi yhteisistä hetkistä ja huolenpidosta.

Kranssiin voisi laittaa silkkinauhan jolloin sen voi ripustaa koristeeksi, tai sitten sen voi laittaa lautaselle ja keskelle tuikun, mikäli haluaa vain koristeena tällaista pitää. Itse ajattelin kääräistä kranssin sellofaaniin jotta kranssin voi myös syödä. :)


Piparikranssi

Tarvitset: Piparitaikinaa, piparimuotteja, sokerikuorrutetta, strösseleitä, karkkeja ym koristeita, mitä ikinä haluatkin laittaa. :)

Tee näin: Tee piparitaikinasta muoteilla eri muotoisia pipareita. Itse käytin isoa sydänmuottia ja isoa tähtimuottia, sekä yhtä koristeellisempaa lumihiutalemuottia. Lisäksi piirsin vapaalla kädellä pienempiä sydämiä, ja itse kranssin tein lautasen ja lasin avulla. Kranssipohjan tein siis asettamalla lautasen taikinan päälle ja leikkaamalla veitsellä reunat lautasen reunoja pitkin, ja keskustan aukon tein näppärästi lasilla painamalla.

Paista piparit ohjeen mukaan, ja koristele ne jäähtyneenä sokerikuorrutteella, strösseleillä ja karkeilla. Minulla oli valkoista ja punaista sokerikuorrutetta, lisäksi vaaleansinisiä sydänströsseleitä, pastellinvärisiä pieniä nonparelleja ja valkoisia ranskanpastilleja. Kaikki koristeet kiinnitin kranssipohjaan sokerikuorrutteella, sillä ne eivät ole kovin painavia. Toki vielä kestävämmän kiinnityksen saisi sulatetulla sokerilla, mutta silloin kranssin syöminen on hankalampaa mikäli sen haluaa syödä. :)

Eilen käsityöblogien joulukalenterin luukku avautui Puikoilta pujonnu -blogissa, jossa esiteltiin ohje ihaniin kirjoneulelapasiin. Huominen luukku puolestaan avautuu Nappikuja 6 -blogissa. Somesta tämän joulukalenterin juttuja löytyy hashtagin #kässäjoulukalenteri18 alta, kannattaa laittaa seurantaan! :)

9 kommenttia:

 1. Hei! Tämä on tosi kiva joulutervehdys! 😊😊

  VastaaPoista
 2. Onpa täällä kivoja joulutervehdyksiä. Nyt kun ollaan kohta joulussa, niin saa lukea kaikki väliin jääneet luukut. Ihanaa joulun aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinulle! Tuo joulukalenteri on ollut kyllä inspiroiva, paljon ihania vinkkejä mitä tekisi mieli toteuttaa :)

   Poista
 3. Oi, pipareiden tuoksu oikein tulvii ruudun kautta tännekin! :)

  VastaaPoista