Sivut

26. marraskuuta 2022

Huomenna se taas alkaa - Adventtisukkien yhteisneulonta!

Uskomatonta että taas on vuosi hurahtanut, ja on taas yhteisneulonnan aika! Seitsemättä kertaa jo, aikamoista. :) Ja hauskaa on se, että olen kuullut tämän olevan monelle jo odotettu perinne. <3 


Rehellisesti mulla on ollut ihan hirvittävän kiireinen syksy, ja hetken aikaa piti pohtia että riittääkö mulla aika ja resurssit tähän tänä vuonna - mutta vaan hetken, sillä äkkiä totesin että en vaan voi jättää väliin kun tämä olis jo seitsemäs vuosi putkeen. Ja mulle on tullut kyselyjä viesteillä jo viime vuoden neulonnasta asti että tuleehan tämä taas tänä vuonna. :D Joten kyllä me taas yhdessä neulotaan! <3 


Nyt vähän ennakkoinfoa siitä, miten tämä homma toimii. :)

Ohje on Novitan 7 veljestä langalle tai vastaavalle paksuudelle, koska se on helposti kaikkien saatavilla ja monille tuttu neulottava. Itse valitsin sukkiini kuvan kolme väriä; piparkakun ruskean (värikoodi 691 turve), valkoisen (värikoodi 011 valkoinen) ja hiekan (värikoodi 060 hiekka). Voit valita myös mitkä tahansa muut värit, kunhan otat huomioon riittävän sävyeron jotta kuviot erottuvat. Värien valinta on siis vapaa, ja yksi hauskuus näissä yhteisneulonnoissa on myös seurata muiden ihania väriyhdistelmiä. :) 

Tälläkin kertaa suunnittelin kuviot siten, että kokoa on tosi helppo säätää omaan jalkaan sopivaksi. Kaikki kuviot ovat nimittäin jaollisia neljällä silmukalla, joten halutessaan pienempää tai isompaa voi vain lisätä tai vähentää neljä tai vaikka kahdeksankin silmukkaa. Mulle tärkeää näissä yhteineulonnoissa on matalan kynnyksen ohjeet, eli pyrin tekemään helppoja mutta silti näyttäviä kuvioita. Lankajuoksut ovat lyhyitä, joten neulomaan voi lähteä vaikka kirjoneuleet eivät olisi ennestään tuttuja. Pääasiassa neulotaan aina kahta väriä kerrallaan, mutta jokunen kerros on sellaisia joissa on mukana kaikki kolme väriä - ne ovat kuitenkin helppoja kuvioita joten ei hätää. 

Ohjeen mukaisilla silmukkamäärillä tulee siis naisten sukat noin kokoa 39, mutta vaikka aikataulusyistä en ole ehtinyt ohjetta kirjoittaa useampaan kokoon niin koon säätäminen on helppoa. 

Homma toimii siis niin, että julkaisen Adventtisukkien ohjeen neljässä osassa - yhden osan jokaisena adventtisunnuntaina, ja näistä neljästä ohjeen pätkästä valmistuu naisten kirjoneulesukat. Ajastan ohjeet niin, että uusi pätkä ohjetta on täällä blogissa aina adventtisunnuntain aamuna klo 7.00 (ja instaan ja facebookiin päivitän linkkiä sitten aamupäivän aikana kun ehdin koneen äärelle perheen aamutoimilta.)

Edellisvuosien Adventtisukkien ohjeet löytyy täältätäältätäältätäältä, ja täältä sekä Adventtilapasten ohje täältä. Jos kirjoneuletekniikka vaatii vielä harjoitusta tai on ihan uusi juttu, niin kannattaa lukaista läpi tämä postaukseni, jossa on vinkkejä onnistuneeseen kirjoneuleeseen. 

Huomenna siis aloitetaan! :)


6 kommenttia:

  1. Kiitos kun jaksoit järjestää, tämä on kiva perinne🥰

    VastaaPoista
  2. juu nämä on kyllä niin aina odotettu. Yleensä kudon nämä jälkikäteen aina itselle, kun joululahjakudonnat on ohi niin voi itselle tehdä jotain 😅

    VastaaPoista
  3. Nettikahlailulla osuin blogiisi. Ehdottomasti laitan sivuston talteen. Kauniita adventtisukkia monelta vuodelta. Näitä on otettava puikoille, kunhan entiset neulomukset on tehty.

    VastaaPoista