11. lokakuuta 2011

Novita sukkalehti

Tehdään pieni katsaus vielä sukkalehteen ja siitä löytyviin omiin sukkamalleihini.

Ensimmäinen lehdestä löytyvä mallini on Saga-palmikkosukat, jotka täällä blogissa ovat vilahdelleetkin jo aika paljon..:)

Toinen palmikkosukkamallini on simppeli ja yksinkertainen sukka, jossa molemmissa jaloissa ulkosyrjällä menee vain yksi yksinkertainen palmikko, ja kantapäänä on tiimalasikantapää. Halusin suunnitella yksinkertaiset palmikkosukat jotka sopivat hyvin miehenkin jalkaan. Lehdestä löytyy ohje sekä miehen että naisen sukkaan.
Kolmas lehdestä löytyvä sukkamallini ovat tennarisukat. Lehdessä nähdään samalla ohjeella tehdyt kahdet sukat, joissa erona on erilaiset kengännauhat ja erilaiset virkatut merkit. Mustien sukkien merkit ovat sporttisemmat, ja punaisista sukista löytyy pitsiliinamainen merkki. Tennarisukkiin lehdestä löytyy ohjeet sekä lapsen, naisen että miehen sukkiin.


Huomatkaa myös alla oleva arvontapostaus, jossa arvotaan tämä kyseinen sukkalehti! :)

12 kommenttia:

 1. Ihana lehti, ihanat ohjeet. Kävin jo noutamassa omani =)

  VastaaPoista
 2. Moi! Jätin äsken kommentin mutta huomasin, että se tuli tuosta mun toisesta profiilista, eli olen sama Auli kuin äsken, siis edelleen kahdella mukana! Poista edellinen kommenttini,ettet sekoita meitä kahdeksi arvonnassa, sori.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää :) Tarjositko itse mallejasi Novitalle vai otettiinko sieltä sinuun yhteyttä?

  VastaaPoista
 4. Noi tennarisukat on kyllä hauskat. :)

  VastaaPoista
 5. Sort of Pink, :) Sit vaan neulomaan!

  Auli, Ei mitään, hyvä kun tuli selväksi että sama Auli on kyseessä :)

  Emma, Kiitos! :) Tarjosin sitä saga-sukkien ohjetta itse, ja sen myötä Novitalta pyydettiin lisää. :)

  Petra Ilona, Kiitoksia! :)

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Alkuun kiitokset ihanista sukkaohjeista! Luulenpa, että kaikki aikanaan löytävät puikoille..tällä kertaa puikoille on ehtinyt Palmikkosukka (D). Olen aloittelemassa vasenta sukkaa ja oon ajatusten kanssa ihan sekasin siinä, että miten saan palmikon kauniisti jalan ulkosyrjälle.. Vaihtuuko palmikko kolmospuikon loppuun, kun nyt koon 39 oikean jalan sukassa palmikko on toisen puikon alkupuolella? Menee rautalangasta vääntämiseks koko touhu :D

  VastaaPoista
 7. Kata, mukava kuulla että ohjeet miellyttää! :) Juu vasemman jalan sukka neulotaan peilikuvaksi oikean jalan sukkaan verraten. Eli kuin oikean jalan sukassa palmikko on toisen puikon alussa niin vasemmassa sukassa se asettuu kolmospuikon loppuun. Huomasithan ohjeesta kuitenkin, että vasen sukka aloitetaan neulomalla vain 1 s nurin (jonka jälkeen normaalia 2 o 2n-joustinta, ja kierroksen viimeisimmäksi silmukaksi jäävä neulotaan taas nurin), jotta palmikko asettuu ihan oikeaan kohtaan siihen kolmospuikon loppuun? Kun 1. ja 3. puikolla on 12 s ja muilla puikoilla 11 s, asettuu palmikko nyt oikeaan kohtaan. Selvenikö asia? Kysy jos on vielä epäselvää. :)

  VastaaPoista
 8. Selveni :) Kiitos oikein paljon! Parempi tarkistaa kuin mennä vikaan ja purkaa.. Onpa ihana, että aina saa apua ja neuvoa! Hyvää sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 9. Kata, no hyvä juttu! Juu aina kannattaa kysyä, purkaminen on niin inhottavaa! :) Hyvää sunnuntaita myös sinulle!

  VastaaPoista
 10. Juuri tein lahjaksi nuo d-sukat :) en vain ymmärtänyt miten tiimalasikantapää tehdään niin tein tavallisen...

  VastaaPoista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, sähläsin ja poistin vahingossa kommenttisi kun piti alkaa siihen vastata! Anteeksi! :/ Kysyit siis että mistä tätä Sukkalehteä vielä saisi. Pitäisi olla vielä myynnissä Novitan myyntipisteissä, eli Anttiloissa ja marketeissa, sekä Novitalta saa varmaan vielä tilaamalla? Ainakin kannattaa Novitalta tiedustella. :) Uskoisin että lehteä löytyy vielä myynnistä, sillä lehden ohjeita ei ole tullut Novitan nettisivuille. Toivottavasti saat vielä omasi!

   Poista