7. lokakuuta 2012

Häät : Vieraskirja postikortteina


Emme halunneet häihimme perinteistä vieraskirjaa, koska tuntui turhalta ostaa kirja johon täyttyy yksi sivu vieraiden nimikirjoituksista. Harva suomalainen kun innostuu siihen kirjamalliseen vieraskirjaan sen pidempiä juttuja kirjoittamaan. Etsiskelinkin ideaa, jolla saisimme vieraat jättämään muutakin kirjallista muistoa kuin pelkän nimmarin.


Netistä ideoita selaillessa bongasinkin mahtavan idean postikorttimuotoisesta vieraskirjasta, ja se päätyi heti toteutukseen. Suurimpana inspiraationa tässäkin toimi mahtava eilen tein- blogi, josta löytyi upeasti toteutettuna tällaiset vieraskirja-postikortit.


Suunnittelin tietokoneella erilaisia fontteja hyväksikäyttäen postikorttipohjan, ja tulostin kortit valmiille valkoisille korttipohjille. Tulostus ei käynyt kädenkäänteessä, mutta lopulta se onnistui, ja lopputulos oli vaivan arvoinen. :D


Tulostettuihin kortteihin leimasin vielä etupuolelle kaksi perhosta turkoosilla musteella, samalla perhosleimasimella jota käytin muissakin hääjutuissa.

Kortin kääntöpuolella oli kirjoittamisen helpottamiseksi pari valmista aloitusta, joten vieraiden oli helppo täyttää korttiin haluamansa terveiset. 


Juhlapaikalla postikortit löytyivät oven vierestä pikkupöydästä ohjeistuksen ja kynäpurkin kera. Pöydän vierestä löytyi postilaatikko, johon kirjoitetun kortin sai pudottaa.

Vieraskirjakortit oli kyllä yksi onnistuneimpia häidemme yksityiskohtia, lähes kaikki vieraat nimittäin olivat kortin jättäneet, muutamat perheen tai puolison kanssa, mutta suurin osa vieraista oli vieläpä kirjoittanut jokainen oman korttinsa. :)

Otettiin kortit mukaan hääyöhotellille, ja niitä olikin mukava lukea yhdessä ensimmäisenä avioliittoaamuna samalla kun herkuttelimme ihanilla herkuilla, jotka sisarukseni ja vanhempani olivat yllärinä hotellille järjestäneet. :)

Nää kortit on mahtava muisto häistä ja häidemme vieraista, ja vastedes on kiva aina hääpäivinä kaivaa kortit esiin ja lueskella niitä läpi. :) Kortit olivat täyttyneet hauskoista muistoista, liikuttavan kauniista sanoista sekä hienoista avioliittoneuvoista. Suosittelen kyllä lämpimästi tällaista vieraskirjamuotoa, jos haluaa vieraiden jättävän enemmänkin terveisiä. :)

11 kommenttia:

 1. Todella upea idea ja kaunis toteutus.

  VastaaPoista
 2. Hauska idea ja kauniit kortit :) Mie kyllä aina kirjottelen vieraskirjoihin runonpätkiä ja sellasia, mut taidankin olla vähän epäsuomalainen siinä suhteessa :D

  VastaaPoista
 3. Elina, kiitos! :)

  Emma, kiitti. :) No sä oot varmaan tässä asiassa vähän epäsuomalainen, tai sit tää on täällä vaan jotain pohjalaista jäyhyyttä et kirjotetaan vaan pelkkä nimi. ;)

  VastaaPoista
 4. Tää oli niin huippu! Oon maaliman huonoin kommailemaan tänne, vaikka luenki aina sun jutut :)

  VastaaPoista
 5. Oi! Oisinpa nähnyt tämmöisiä, kun omia häitä suunnittelin!

  VastaaPoista
 6. Anna, tackar!

  Elämän pieniä iloja, kiitoksia kovasti! :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana idea nuo kortit! Aion ehkä lainata ideaa omiin häihini. Nähtäväksi jää onnistuuko tulostus noin hyvin. Muutenkin sulla hieno blogi, oot taitava käsityöihminen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja lainaa toki! :) Tulostuksen kanssa sai tosiaan vähän säätää, mutta lopulta onnistui ihan hyvin. :)

   Poista
 8. Todella kiva idea! Olisin kysynyt, että millaiselle paperille saitte tulostettua? :)

  VastaaPoista
 9. Todella kiva idea! Olisin kiinnostunut tietämään millaiselle paperille saitte tulostettau? Ja olisiko jotain vinkkejä projektiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulostettiin korttipohjille ihan kotitulostimella :) Onnistui, mutta vaati vähän kikkailua ja aika monta testiversiota ennenkuin onnistui. Ei mulla sen kummempia vinkkejä ole antaa, kärsivällisyyttä ja tsemppiä! :D

   Poista