29. joulukuuta 2012

Lahjakas joulu


Oltiin kyllä ilmeisesti oltu todella kiltteinä, sen verran mojovat lahjakasat meitä jouluaattona odotti kahden eri kuusen alla. Vietettiin joulua siis molempien vanhempien luona, ensin toisessa paikassa aattopäivä, ja toiseen mentiin sitten aattoillaksi.


"Aikuisia jo ollaan joten ei laiteta enää mitään isoja lahjoja", tuttu matra mutta ei tainnut ihan pitää kutiaan tänäkään vuonna. :D Kiitos vaan vanhemmat ja sisarukset, ihan mahtavia juttuja löytyi paketeista!

Kuvailin tännekin joitakin paketeista paljastuneita ihanuuksia. Yksi lemppareimmista lahjoista olikin tuo monissa kuvissa vilahtava valkoinen matto, niiin ihana! Koko olohuone jotenkin raikastui kun tuo tuli korvaamaan vanhaa beigeä karvamattoa. Että kiitos äiti ja iskä, ihan nappi lahja! :)

Kosmetiikkaa löytyi kolmesta paketista. Tuohikorissa oli ruusuntuoksuinen setti, josta tulvahti mieleen mukavia muistoja vuosien takaa. Mulla oli joskus pienenä, ehkä kymmenvuotiaana, ihan tuolta samalta tuoksuvat suihkugeeli ja tuoksu jotka sain silloin joululahjaksi, ja joiden tuoksua rakastin. :) 

Kahdesta paketista löytyi Dermosilin tuotteita, hauskasti vielä keskenään samaa sarjaa. :) Suihkugeeliä ja käsilaukkukokoisia käsirasvoja. Tuo punaherukkakäsivoide nousikin heti uudeksi lemppariksi, aivan ihana tuoksu, ja nopeasti imeytyvä koostumus.

Mieheltä sain Björn Borgin lompakon, Versacen tuoksun (yksi suosikkituoksuistani, joka olikin minulta loppu mutta en ole raaskinut itse ostaa uutta :D), ja hierontalahjakortin. En olekaan ikinä käynyt hierojalla, joten odotan jo innolla näiden juminiskojeni kanssa sinne menoa. :)

Äiti oli ahkeroinut ja tehnyt meille kaikille lapsille lahjaksi valkoiset valoryijyt! Kuvassa ryijystä puuttuu vielä ne valot. Aivan ihana! Ja sopii muuten ihan loistavasti yhteen tuon uuden maton kanssa. :)

Ihana puinen tarjoilukulho ja pähkinöitä, tuo kulho on niin upea että ainakin toistaiseksi se majailee näköpaikalla ruokapöydällä. En vain raaski laittaa siihen hedelmiä, kun pelkään että niistä voi jäädä jotain jälkiä, en tiedä jääkö?



Saatiin myös pari Iittalan Teema- sarjan pientä kulhoa, meillä olikin tuota kokoa ennestään vain neljä, joten nyt on koossa kuusi. :) Ihana taskupeili oli myös ihan mun näköinen, ja pääsi heti laukkuun matkaamaan.

Ompelutarvikkeilleni sain kauniin puisen rasian. Taidan laittaa tuohon AICA designin kangasmerkit, valmiiksi leikatut huopatähdet ynnä muut AICA designin tuotteiden pikkutarvikkeet, jotta ne löytyvät helposti ja nopeasti aina tarvittaessa. Toki paketeista paljastui myös herkkuja, suklaata ja jouluteetä!

Yksi suurista ylläreistä oli dvd häävalssistamme, emmehän edes olleet huomanneet että se oli taltioitu videolle! Häihin liittyen saimme myös hääkuvistamme teetetyn ifolor-kirjan. Ihania muistoja joihin on mukava palata. :)

Lisäksi aika mahtava lahja oli Timon vanhemmilta saamamme porakone, sitä kun tarvitsee vähän väliä, ja nytkin tuossa seinää vasten könöllään on pari taulua odottanut kiinnitystään. Enää ei tarvitse pyytää vieraita ottamaan porakonetta mukaan, kun sellainen löytyy omasta takaa. :D

Harrastuksiani tukemaan minulle oli tilattu myös kaksi lehteä, Suuri Käsityö- ja Leivotaan- lehdet alkavat tipahdella postiluukusta tammikuusta alkaen. :)

Ihan mielettömästi siis olivat läheiset muistaneet, ja lahjat olivat tosi osuvia ja mietittyjä. :) Lahjojen jakamisen lisäksi joulu meni tosiaan kahden paikan väliä ajellessa, lautapelejä pelatessa, läheisten kanssa jutustellessa ja herkkuja syödessä. :D

Mun tän hetken ihan suosikkipeli on Dixit, tai se on ollut yksi mun suosikkipeleistä jo pidemmän aikaa. Tänäkin jouluna sitä pelattiin aika monta kertaa, mutta silti se vaan on aina yhtä hauska. Helppo peli ilman monimutkaisia sääntöjä, mutta on silti jokaisella pelikerralla erilainen ja mielenkiintoinen. Kannattaa ehdottomasti tutustua!

Joulupäivänä käytiin myös juhlimassa kuusikymppisiään juhlinutta kummitätiäni, mukavat juhlat joissa pöydät notkui herkkuja ja suku oli koolla. :) Palaan vielä omalla postauksellaan kummitädille tekemääni lahjaan ja korttiin.


Saittekos te muut osuvia joululahjoja? :)

4 kommenttia:

  1. Moikka. Mitä tuossa Dixitissä tehdään? Olen sitä muutamaan otteeseen pelikaupoissa katsonut, mutta ei se kuitenkaan ole matkaan tarttunut. Pelaillaan kuintekin jonkin verran ja joulu on aina sitä parasta peliaikaa. Tänä jouluna pelattiin Monopolia. Ihana peli nuoruudesta, muttei vaan ole tullut aiemmin hankittua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä ihan huippu peli siitäkin syystä, että säännöt tosiaan on hyvin lyhyet ja simppelit, joten tuo on ollut meillä sellainen peli jota on pelattu usein vieraiden kanssa, ja sellaisellakin porukalla joka ei muuten ole juuri lautapelejä pelannut sitten lapsuuden. :)

      Eli ihan lyhyesti ideana on että jokaiselle on jaettu käteen tietty määrä kuvakortteja ja jokainen vuorollaan keksii korteistaan sanan, lauseen tms(eikä näytä korttia muille). Sana tai lause voi olla mikä tahansa: väri, muoto tai vaikka lause laulusta tai arvoitus.
      Sitten kaikki muut pelaajat valitsevat omista käsikorteistaan kuvailuun sopivan kortin, kortit sekoitetaan ja laitetaan näkyville. Tehtävänä on arvata oikein alkuperäinen kortti. Ja vihjeen on tarkoitus olla sellainen, että joku arvaa oikean, mutta ei liian helppo että kaikki tietäisivät eikä niin vaikea ettei kukaan tiedä. (Pisteytetään arvauksien perusteella). Eli pelissä on hyödyksi jos on hyvä mielikuvitus, että on hyvä keksimään oikeanlaisia vihjeitä.

      Näin selitettynä ei ehkä kuulosta miltään, mutta on kyllä tosi hauska ja viihdyttävä peli. Peli on aina vähän erilainen, riippuen pelaajista ja pelaajien antamista vihjeistä, ja korttien kuvat ovat niin moniulotteisia että vaikka peliä on pelattu kymmeniä kertoja, löytyy korteista aina uusia juttuja joista saa hyviä vihjeitä. :) Ja näköjään kauppoihin on ilmestynyt lisäkorttejakin, jotka voi vaihtaa peliin sitten kun kortit on kaluttu niin läpi ettei uusia vihjeitä tunnu syntyvän.

      Suosittelen kyllä tutustumaan tuohon peliin! :)

      Poista
  2. Dixit on yksi minunkin suosikeista! Kuulemma siihen saa ostettua myös lisäkortteja jostakin, ne voisivat olla hyödyllisiä.

    Kivoja lahjoja olet sinäkin näköjään saanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon katellutkin noita lisäkorttejakin, mutta vielä ei ole ollut tarvetta niiden ostolle, kun noista peruskorteistakin on löytynyt aina uusia ulottuvuuksia ja uusia vihjeitä. :) Mutta varmasti jossain vaiheessa täytyy ne lisäkortit hankkia!

      Poista