18. toukokuuta 2013

Lohkoperunoita ja piffiä


Arkisin tulee usein syötyä nopeaa ja helppoa ruokaa, mutta joskus on kiva panostaa ja tehdä arkenakin vähän aikaavievämpää ja panostetumpaa ruokaa. Varsinkin yhdessä on kiva kokkailla.

Tämä ateria tehtiin itse ihan alusta asti, ja tuli ihan mielettömän hyvää. Ei olla ruuan suhteen mitään kikkailijoita, vaan tykätään aika simppelistä linjasta -hyvä pihvi maistuu aina.Lohkoperunat on pyöritelty öljyssä ja mausteissa, ja paistettu uunissa vuoassa. Samalla uuniin meni kukkakaali- parsakaaligratiini, joka on mun suurta herkkuani.

Mies maustoi ja paistoi naudan ulkofilepihvit (kerrankin naudan ulkofilee oli kaupassa niin hyvässä tarjouksessa, että raaskittiin ostaa!), ja pakasteesta kaivettiin pihvien päälle aiemmin tekemääni maustevoita.

Maustevoin tarkkaa reseptiä en enää muista, kun tein sen vähän arpapelillä ja siitä on jo aikaa, mutta siihen tuli voin lisäksi ainakin persiljaa, valkosipulia, aurajuustoa ja suolaa.

Salaatiksi ruuan kylkeen riitti gratiinin lisäksi pelkkä kurkku. 


Taas on todeksi todistettu että hyvä ruoka - parempi mieli! :D

2 kommenttia:

  1. Hyvä pihvi on aina varma valinta! Usein se ei kaipaakaan seurakseen kuin runsaan, raikkaan salaatin. Niin ja tietysti punaviinin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, pihvi maistuu aina! :) Meillä pihvit syötiin ihan maidon kanssa, kuten kuvasta näkyy, arkiruoka kun oli kyseessä. :D Mutta toki juhlavampi kattaus syntyisi punaviinin kera.

      Poista