16. kesäkuuta 2013

Asuntoautomatkailua


Vihdoin sain aikaiseksi käydä vähän läpi viime viikon asuntoautoreissumme kuvia, ja ajattelin lätkäistä niistä tänne yhden reissupostauksen, kun sitä jo kyseltiinkin.

Asuntoautomatkailu ei ehkä oo se trendikkäin tai mediaseksikkäin matkailumuoto, eikä varsinkaan nuorten aikuisten keskuudessa. :D Me kuitenkin tykätään reissata välillä asuntoautolla, kätevää kun autossa matkaa mukana niin keittiö, vessa kuin makuuhuonekin, ei tarvi kyttäillä kelloa tai taukopaikkoja, kun taukopaikka löytyy mistä vain tienposkesta tai parkkipaikalta.


Viitasaaren ABC:n pihalla oli hauskat tienviitat. Tuossa oli hyvä tehdä reissun jatkosuunnitelmaa. Rooma 3277 km, Jyväskylä 100 km vai Vaasa 235 km? Suunnaksi ei kuitenkaan otettu mitään noista, vaikka kieltämättä Rooman suuntaan olisi eniten tehnyt mieli.Kuopion uusi Matkus- kauppakeskus oli yhtenä reissumme pysähdyspaikkana. Kyseessä ei ollut mikään pikapysähdys, koska kauppakeskuksella riitti kokoa, ja shoppailemaan piti päästä. Shoppailin vähän sisustusjuttuja ja urheiluvaatteita, sekä parit ihanat ja edulliset kengät Skopunktenista. Ikeassa tehtiin kaikkien aikojen nopein läpikävelymme, ja ostettiinkin vain jotain ihan pientä.

Kuopiossa piti tottakai maistaa myös kalakukkoa. Ja ainakin tuo lohikukko oli tosi hyvää!

Siis miten ihania on nämä valoisat kesäyöt? Käytiin monena iltana vielä iltakävelyllä kymmenen-yhdentoista aikaan, ja itseasiassa suurin osa tämänkin postauksen ulkokuvista on siihen kellonaikaan kuvattuja.
Skumppaa ja bezzerwizzeriä.


Skumppapullo on vain 2 dl pullo, mutta siitä riittäneet lasilliset maistui hyvältä illalla leirintäalueella, kun skoolattiin samalla kun pelailtiin bezzerwizzer- tietokilpailua monta tuntia putkeen. Koukuttavan hyvä peli!Käytiin yhtenä päivänä reissun varrella myös Timon kummeja moikkaamassa heidän mökillään Pieksämäellä. Kerettiin käydä pienellä moottoriveneajelullakin ennen kuin ukkonen ja sadekuuro iski, niiden iskiessä oltiin jo onneksi mökin lämmössä.

Paluumatkalla ajettiin Tuurin kautta, pitihän Keskisen Vesaa käydä moikkaamassa ja Keskisen kyläkaupassa pyörähtämässä. Vesa tulikin kaupalla vastaan, niinkuin tulee aina kun Keskisellä käy. Vaikka harvoin Keskisellä käydäänkin (viime reissusta joku 5-6 vuotta), niin aina siellä Vesankin näkee. Taitaa pyöriä kaupallaan harva se päivä.Reissu huipentui vielä kyläreissuun, kun käytiin moikkaamassa kummityttöä. Reissun parhaat kuvatkin on siitä pikkuneidistä, melkoisen veikeitä ilmeitä on jo 4 kk vanhalla Olivialla! :D

Oltiin reissussa siis neljä yötä, ja mentiin aika fiiliksellä, ei kauheasti suunniteltu etukäteen mitään. Ja sehän se parasta onkin asuntoautolla reissatessa, kun ei tarvikaan suunnitella. Kelejä oli moneen lähtöön, välillä paistoi aurinko, mutta enimmäkseen taisi sadella vettä, välillä aika koviakin kuuroja. Ja tulipa myös todettua että kova ukkonen kuulostaa aika järeältä asuntoautosta käsin koettuna.

Onneksi Timon porukoilla on asuntoauto, jota saadaan aina lainata, niin reissaaminen on helppoa ja aika edullistakin. Ja Suomesta löytyy kyllä paljon hienoja paikkoja, joihin tekisi mieli ajella asuntoautolla.

Reissun jälkeen viihdyttiin pari yötä kotosalla, ja nyt viikonloppuna käytiin vielä mökilläkin. Kalastettiin ja soudettiin kaatosateessa, mutta kesäsade oli niin lämmintä, että vaikka vaatteet oli litimärät, ei ollut yhtään kylmä. Ja sittenhän oli erityisen mukava mennä puusaunaan. :) Rentoa olemista, onneksi ehdittiin mökilläkin käymään.

Tänään oon vietellyt tältä erää viimeistä kesälomapäivääni, mutta onneksi loppuloma odottelee elokuun alussa, niin yhtään ei ahdista töihin paluukaan. Viimeistä lomapäivääni oon vietellyt muun muassa ikkunoita pesten. :D Yllättävästi on pesemistä kerrostalokolmionkin ikkunoissa, varsinkin kun parveke todellakin on täysin lasitettu, ja laseja riittää kahdeksan metrin matkalta lattiasta kattoon. :D Mutta ihan mukavaa hommaahan ikkunoiden pesu on, hermot vain menee niihin ainaisiin rantuihin joita aina vaan jää.

Nyt nukkumaan, sillä aamulla kutsuu työt!


2 kommenttia:

  1. Kuvistasi välittyy kyllä kivoja tunnelmia. :) Tuo Kuopion Ikeakompleksi täytyisi itsekin kokea, kuten tuo asuntoautomatkailukin, täytyy yrittää miestä (jälleen kerran) houkutella... ;) Iloista juhannusviikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Miehissä onkin joskus vähän houkuteltavaa, kun kyse on Ikeasta tai kauppakeskuksesta... :D Tsemppiä houkutteluun, ja mukavaa juhannusta!

      Poista