15. kesäkuuta 2013

Kesä ja mansikat


Toissapäivänä kylässä piipahtaneelle serkulleni piti tottakai olla jotain tarjottavaa, ja olosuhteiden pakosta päädyin aika simppeliin kakkuun- pavlovaan valmismarenkipohjalla.

Olosuhteiden pakosta siksi, että sovittiin kyläilystä vasta edellisenä iltana, ja sitten mulla buukkautui päivä täyteen haastattelusta ja kuvauksista, joten aikaa suuremmille leipomisille ei jäänyt. Toisekseen serkullani on keliakia, joten ei mulla edes ollut hihassa mitään nopeaa ja helppoa gluteenitonta leivonnaista jonka osaisin äkkiseltään tehdä, paitsi pavlova.

Totesinkin, että näin kesäisin kannattaisi varmaan pitää aina kaapissa yhtä kaupan valmismarenkipohjaa, niin vieraille olisi aina tarjottavaa. Kyllä meiltä yleensä löytyy aina jääkaapista vispikermaa, ja hedelmiä ja marjojakin on aina, sekä pakkasessa että tuoreina.

Tätä kakkua varten ostin kesän ekat mansikat. Tai no, ostin ihan ekat mansikat jo kuukausi sitten kaupan hedelmähyllyltä, mutta eivät ne edes maistuneet mansikoilta kun olivat niin vetisiä ja mauttomia. Nämä lasken siis ensimmäisiksi oikeiksi tämän kesän mansikoikseni.
Perinteiseen pavlovaanhan tulee vain marenkipohja, kermavaahtoa ja marjoja/hedelmiä, mutta itse olen usein (kuten tein nytkin) sipaissut marenkipohjan päälle ennen kermavaahtoa vielä ohuen kerroksen nutellaa, eli suklaapähkinälevitettä.Mansikoiden lisäksi ostin ekaa kertaa tälle kesälle myös kirsikoita. Rakastan kesässä sitä, että terveellisiä herkkuja kuten mansikoita, kirsikoita ja herneitä, on hyvin saatavilla. Voi kesä ja mansikat!

Ps. Tämän aamun Keskipohjanmaassa ollaan, ja oma naama löytyy näköjään ihan etusivulta. :D Skannailen jutun tännekin sitten myöhemmin, kunhan saan lehden paperiversion käsiini!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti