18. elokuuta 2013

Budapest, osa 1.


Oltiin Budapestissa Unkarissa siis pitkä viikonloppu, torstaista sunnuntaihin 8.-11.8. Tää oli vähän kuin meidän häämatka, johon vuosi sitten ei ollut varaa. Päätettiin jo häitä järjestäessä siirtää häämatka vuoden päähän, kun ollaan hääkuluista selvitty ja saatu matkarahat kasaan. :D

Lennettiin myös Oulusta Vantaalle ja taas takaisin Ouluun, kun huomattiin että lentäminenhän tulee tälle välille paljon halvemmaksi mitä junailu. Vantaalla yövyttiin sitten molemmissa suunnissa yhdet yöt Timon siskon ja hänen poikaystävänsä luona. Tai paluumatkalla ehdittiin olla niillä jotain viisi tuntia, josta nukkua kolme, mutta voi kai senkin yöpymiseksi laskea. :P


Meidän hotelli oli Mercure Budapest City Center, ja suosittelen sitä kyllä lämpimästi. :) Tähtiä taisi olla neljä, ja meillä ei kyllä ole hotellista mitään valittamista. Todella ystävällinen palvelu, loistava sijainti ja siistit huoneet, sekä edullinen hinta. Aamupala kyllä oli aika kallis (17€), mutta yhden kerran käytiin se syömässä, ja täytyy sanoa että oli se kyllä niin runsas, että sillä jaksoi pitkälle päivään.

Hotelli sijaitsi siis Váci utca- kadulla, joka on kuuluisa kävelykatu keskustassa, lähellä Tonavan rantaa. Sijainti oli meille loistava, kun ollaan sellaisia kävelijöitä; tuosta oli helppo lähteä moneen suuntaan, ei tarvinnut metroilla ajella jos ei välttämättä halunnut. Ja se metroasemakin oli kyllä ihan kivenheittomatkan päässä.

Ja tuolla reissulla tuli kyllä tosiaan käveltyä. :D Vinkiksi vaan et hyvät kengät mukaan. Oli mullakin hyviäkin kenkiä mukana, mut silti taisin pisimmät kävelylenkkimme läpsytellä släbäreillä... ja kyllä se vähän sit jaloissa tuntuikin. :D Laskettiin et pisimmillään taisi yhtenä päivänä mennä 20 km kävelyä kevyesti rikki.

Kyllähän niillä metroilla, busseilla ja ratikoilla olisi päässyt helposti pitkien matkojen päähän jalkoja noin paljon rasittamatta, mut koska lomalla ei ole kiire mihinkään, me tykätään kävellä. Kävellessä maisemista ja ympäristöstä saa paljon enemmän irti, ja löytää paljon kauniita juttuja joista ei ole mitään mainontoja opaskirjoissa tai kartoissa. Ja mikäs siinä, kun jalat on hapoilla niin pidetään tauko. Istutaan vaikka tunti kahvilassa ja jatketaan sitten taas. :)
Eka päivä käytettiinkin vain kävelyyn ja kiertelyyn. Tutustuttiin hotellin ympäristöön, käveltiin Tonavan rannassa ja käytiin muutamissa kaupoissa. Syötiin hyvin ravintolassa ja istuttiin auringonpaisteessa hileisiä mehujuomia siemaillen.

Ekana päivänä lämmintä oli +38 astetta, ja totesinkin heti että tarvitsen hatun. Oon joskus manannutkin täälläkin sitä, etten löydä ikinä päähäni sopivia hattuja, joten oli hyvä aloittaa Budapestin shoppailut tuollaisella mission impossiblella. Yllättävän nopeasti kuitenkin löytyi sen verran siedettävä yksilö NewYorkerista, että kelpuutin sen, ja hyvä niin, ilman hattua olisi varmaan saanut tuossa paahteessa auringonpistoksen.

Toinen pikaostos oli kuvassakin näkyvä kukallinen toppi Mangosta. Totesin heti ekojen tuntien aikana että en omista tarpeeksi ohuita (ja samalla väljiä) toppeja joissa lämpötila olisi siedettävä. Pikapiipahdus siis hotellin vastapäiseen Mangoon, ja sekin aukko vaatevarastossani oli paikattu. 
Mun Baggun reppuni oli tuonne reissuun ihan loistovalinta mukaan. Pidemmillä kävelyreissuilla siellä kulki mukavasti mukana niin vesipullot kuin järkkärikin. 

Siinäpä eka osa reissukuvista, näitä kyllä vielä riittää, kunhan ehdin käydä niitä läpi... :D Oli niin ihana reissu, et noilla muistoilla jaksaa taas pitkästi arkea.

Vein pari tuntia sitten miehenkin juna-asemalle, Timon loma on nyt lusittu, ja työt Kokkolassa kutsui. Toivottavasti tätä kahden kaupungin elämää ei tarvitse kovin kauaa elellä. Vaikka molemmat aikuisia, pärjääviä ihmisiä ollaankin, niin ei se niin kivaa ole olla ja nukkua yksin, kun rakas ihminen on eri kaupungissa. Onneksi tää on väliaikaista. :) Ja ankeampaa se miehen elo siellä Kokkolassa on, kuin mun eloni täällä, miehellä kun on siellä sänkynäkin vaan ilmapatja... Joten enpä valita. :D

Tulevallekin viikolle on jo mukavia suunnitelmia, töihin menen intoa puhkuen ottamaan uusia haasteita vastaan, ja sen lisäksi aion iltaisin treffata sekä siskoani että ystävääni. Mukava viikko siis tulossa, siitäkin huolimatta et joudun nukkumaan kainalotta. :D

Mukavaa viikkoa!2 kommenttia:

  1. Kivan matka varmasti oli & kivoja kuvia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä kiva reissu, ja Budapest oli ihana kaupunki. :)

      Poista