29. elokuuta 2013

Rakkautta juhlimaan


Ylihuomenna juhlitaan taas rakkautta, kun Timon lapsuudenystävä menee naimisiin. Häät on niin ihania, mun lempparijuhlia. Nyt pääsenkin ekaa kertaa omien häideni jälkeen vieraaksi toisten häihin... :)

En ole ostanut häitä varten uutta mekkoa, vaan ajattelin laittaa keväällä ostamani mustan simppelin sifonkimekon, jota olen käyttänyt jo sekä siskoni ylioppilasjuhlissa että mieheni valmistujaisissa. Musta mekko on helppo asustaa aina eri näköiseksi erilaisilla kengillä, laukulla ja koruilla. Ja aivan, häihin ei suositella laitettavan mustaa päälle, mutta se koskeekin vain kokomustaa tai hyvin synkkää asua, ja vakuutan ettei asuni ole synkkä tai kokomusta. :) Asustan mekkoni ainakin sähkönsinisellä, mutta pohdin vielä jopa fuksianpunaisen huivin yhdistämistä asuun, mutta voipa olla että päädyn lopulta kimaltavaan hopeiseen...Muissa kesän juhlissa mulla oli mekon kanssa valkoinen pitsibolero, ja itseasiassa olin ajatellut laittaa sen nytkin mekon päälle häihin, mutta sitten mulle iski kauhea ahdistus siitä etten haluaisi laittaa toisen häihin valkoista boleroa, valkoinen kun on tarkoitettu vain morsiamelle. Toki pieninä osina valkoinen ei haittaa vaikkapa jakussa, huivissa tai asusteissa, mutta jotenkin mua alkoi itseä vaivata ajatus, joten tuskin siis laitan sitä päälleni.

Oon muutenkin aika tarkka etikettijutuissa, ja haluan kunnioittaa juhlaa aina etiketinmukaisella asulla. Itseäni ei olisi morsiamena haitannut vieraiden valkoiset asusteet (eriasia sitten joku kokovalkoinen mekko, joka ei tietenkään ole suotava asuvalinta), mutta koska joku muu voi morsiamena loukkaantua valkoisesta vierailla, on mielestäni varmempi välttää valkoista häissä.
Ajattelin yhdistää mekkoon kengiksi mustat kiilakorkoavokkaat, koska niissä jalkani jaksavat koko päivän. Mun on vaikea löytää hyviä korkkareita, koska jaloissani on kokoeroa puoli numeroa. Juuri sen verran, että korkeammissa kengissä tulee aina se ongelma että kun vasen jalka on hyvä, oikea puristaa, ja kun oikea on hyvä, vasen kenkä hölskää. Kiilakorot istuu jalkaani jostain syystä paljon paremmin.Nyt täytyisi varmaan vetää mekko päälle, ja kokeilla siihen eri huiveja. Yhdistäisittekö te asuuni mieluummin värikkään vai neutraalimman huivin?6 kommenttia:

 1. Ehkä hieman neutraalimman. Tuo sininen on ihanan sävyinen mutta kuitenkin aika "voimakas". Ehkä vaaleansävyinen hiukan tasapainottaisi? Ymmärrän täysin nuo huolehtimiset etiketistä! Itse oon aivan samanlainen ja täytyy sanoa, että joskus harmittaa, kun tuntuu, että ei oo osa koskaan kuullutkaan etikettijutuista..

  DoneByMaija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. :) Toisaalta tuota sinistä on loppupeleissä aika vähän, ja sitten sekä kengät että mekko on kokomustia... Mulla on nyt huivivaihtoehtoina kimaltava pashmina-tyyppinen musta huivi, tai toinen pashmina-tyyppinen huivi jossa on kimaltavia tummanhopeisia kuvioita... Se hopeisempi sopisi hyvin koruun, ja toisi vähän juhlavuutta, kun musta on kuitenkin musta... :) Fuksianpunaisen taisin jo mielessäni hylätä kun sitä alunperinkin epäröin.

   Mähän oon ollut pukeutumisneuvojana, joten aika useinkin sain opastaa ihmisiä etiketin suhteen. Ihmiset on yllättävän ja huolestuttavan usein täysin tietämättömiä etiketistä.. Etikettiä voi rikkoakin, mutta rikkoakseen sitä tyylikkäästi, se täytyy tuntea. :) En ymmärrä miten ihmiset eivät ota selvää etiketistä, kun itsensähän siinä pahiten munaa jos ei pukeudu tilanteen vaatimalla tavalla.

   Poista
 2. Ehkä jonkun aika neutraalin, vähä vaikee sanoo kun en oo nähny sitä mekkoa. ;) Lopullisesta asusta saa sitten laittaa kuvan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mekko on melkeinpä niin simppeli musta polvet paljastava sifonkimekko kuin olla voi... Mutta päädyin nyt siihen musta-hopeiseen kimaltavaan pashminatyyppiseen huiviin, asu kaipasi vähän jotain jujua ja iloa lisää (jota tuli nyt kimalteesta), mutta en sitten halunnut mitään värikästäkään enää lisätä kun asua kokeilin päälle. Tuo kukkakin on vielä kysymysmerkki et mihin sen tungen, mutta ilman sitä asu on jo liian väritön... Katsotaan mitä saan aikaiseksi. :D

   Saapa nähdä, voin yrittää ottaa asusta kuvia päälläni niin saisin kuvat sitten tännekin. :)

   Poista
 3. Laita meille asukuvavaihtoehdot näkyville? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut valitettavasti aikaa niitä kuvailla. :/ Mutta valintakin on onneksi jo tehty! Olispa enemmän juhlia niin ehtisin käyttää kaikkia vaihtoehtoja. :P

   Poista