27. joulukuuta 2013

Perinteikäs joulu


Joulu vietettiin perinteiseen tapaan meidän molempien vanhempien luona. Aatonaattona käytiin moikkaamassa mun mummua, sekä viemässä kynttilät hautausmaalle. Sen jälkeen rauhoituttiinkin joulun viettoon mun vanhempieni luona.

Äiti on todellakin jouluihminen, koti on aina laitettu kauniisti jouluun ja pöydät notkuu itse tehtyjä jouluruokia sekä leivonnaisia. Kotiin on aina ihana mennä, kun ovella ensimmäiseksi halataan, ja pöytä on aina katettu valmiiksi odottamaan. Aattona oltiinkin koko porukka koolla, ja tänä vuonna mukana oli myös meidän perheen uusin joulunviettäjä, mun pikkuinen kummityttö. Vaikka vajaan vuoden ikäinen ei itse vielä joulusta juuri mitään ymmärrä, niin meille muille jouluun tuli vieläkin lisää iloa. :)Jouluviemisiksi sekä omaan kotiin, että anoppilaan tein joulusinappia, ja pakkasin ne pieniin söpöihin purkkeihin. Hyvin teki kauppansa kinkun kaverina, vaikka olikin aika tulista tavaraa.


Jouluaattona meillä Kannuksessa oli vielä valkoinen maa, mutta joulupäivänä sateet pyyhkivät maan taas mustaksi. Saatiin sentään aattona hipsutella joulusaunaan pihan poikki avojaloin lumihangessa, ennen kuin lumet sulivat. Ulkoilu jäi siis kurjien kelien myötä aika vähiin, mutta lautapelejä tuli pelattua sitten senkin edestä.

Jouluna tuli pelattua neljää eri lauta-/korttipeliä, ja kolmea niistä vieläpä useampaan kertaan. Pelejä pelattiin välillä sisarusporukalla, ja välillä vanhemmatkin olivat mukana, niin meillä kuin anoppilassakin. Lautapelit on kyllä ihan paras tapa viettää isollakin porukalla aikaa yhdessä. :) Yhdessä syömisen lisäksi siis. ;) Jota sitäkin tuli jouluna aika urakalla harrastettua...


Jouluna tulee aina myös luettua paljon. Iltaisin on ihana lukea sängyssä kunnes silmät painuvat kiinni, ja aamuisin on kiva vetkutella vielä peiton alla ennen sängystä nousemista. Konvehtirasia vieressä tottakai, se kuuluu jouluun, ja tekee aamusta spesiaalin.Lahjojakin vaihdettiin, ja niin ihania, ajatuksella annettuja kuin ne olivatkin, eivät ne enää nykyisin ole joulussa kovinkään tärkeässä roolissa. Paljon tärkeämpää on joulun sanoma sekä laatuaika rakkaiden kanssa. Se, kun kaikki ovat hyvällä tuulella sekä stressittömiä, ja kaikilla on aikaa viettää rauhassa yhteistä aikaa. Lahjavuorella ei ole mitään merkitystä, jos muuten joulumieli on kadoksissa. Toivoisin, että ihmiset oppisivat hölläämään sen joulustressinsä kanssa, rauhoittumaan ja keskittymään niihin rakkaisiin. Parhaita asioita ei voi kääriä pakettiin, eikä parhailla asioilla ole rahallista arvoa.

Näin jouluna sitä herkistyy eri tavalla pohtimaan arvojaan, elämää ja tärkeitä ihmisiä. Niitä joita elämässä on läsnä, ja niitä joille sytytetään kynttilä. Kunpa niille läsnä oleville muistaisi ja osaisi tarpeeksi usein antaa kiitosta, ja kertoa kuinka tärkeitä he ovat.
Ja niin, kyllä minä niitä lahjojakin aion täällä kuitenkin esitellä... Halusin kuitenkin ensin kirjoittaa näistä joulun tärkeämmistä asioista. :)

Tänään oli jo paluu arkeen ja toimistolle. Paluu arkeen oli kuitenkin pehmeä, sillä tänäänhän alkoi taas viikonloppu... :)

Toivottavasti tekin vietitte lämpimän, rentouttavan joulun. <3

2 kommenttia:

  1. Olipas oikeinkin ihana postaus ja toi hymyn huulille :) Meidänkin äiti on niin kova laittamaan joulua koristeineen sekä herkkuineen. Ihanaa uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tanja! :) Toivoisin että itsekin tulevaisuudessa osaisin laittaa yhtä ihanan joulun, kuin äiti aina laittaa. :) Ihanaa, onnellista uutta vuotta myös sulle!

      Poista