3. heinäkuuta 2014

Tänään mua piristi...


...pirtsakan värinen pyöräilytakki, jonka ansiosta sadekaan ei tuntunut missään. Paita pysyi kuivana ja mieli aurinkoisena.

...tuoreet mansikat ja niiden kylkeen parvekkeelta napatut mintunlehdet.



...itsetehty, taivaallisen herkullinen suklaajäätelö. En meinannut uskoa että näin hyvää ja kermaista, ja silti laktoositonta jäätelöä voi tosiaan tehdä jatkossa itse. Ja miten helposti!


Löysin siis pari viikkoa sitten vihdoin itsellenikin tuon OBH Nordican vaaleansinisen jäätelökoneen. Harkitsin tuon ostamista jo talvella, silloin hintaan 29 euroa, ja kun huomasin alkukesällä hintojen pompsahtaneen viiteen kymppiin, en enää raaskinutkaan ostaa sitä. Kun sitä vielä äsken oli saanut niin paljon halvemmalla! Niin tietysti, kun ei ollut sen sesonkiaika. Nyt kuitenkin salapoliisintyöni tuotti tulosta, ja bongasin tämän ostoskärryyni Kärkkäiseltä 29 eurolla, siitäkin huolimatta, että Kärkkäisen nettisivut ilmoittavat tämän hinnaksi 39 euroa. Hyllyssä tämä oli kuitenkin halvempi, ja sehän kelpasi mulle. Tällä aion sekoitella niin laktoosittomat kermajäätelöt, jogurttijäätelöt kuin sorbetitkin, mulla on hyviä reseptejäkin jo kokeilua odottamassa. Täytyy vaan vähän malttaa mielensä, sillä ei jäätelöä voi ihan joka päivä tehdä... :D


7 kommenttia:

  1. Jokaisesta kuvista tuli semmonen ooh, mäki haluun! -fiilis :D Kertoisitko, miten tuon jäätelön teit? Meillä myös jäätelökone, ja olisi kiva saada uusia hyviä reseptejä kokeiluun :) Tähän mennessä parasta ollut mansikkasoseesta tehty jäätelö, ah että se oli niiiin hyvää ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, ohje tuohon tekemääni löytyy täältä: http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/suklaajaatelo-jaatelokoneella/01399. Tein muuten ohjeen mukaan, mutta laitoin vähän vähemmän kaakaojauhetta kun 3 rkl kuulosti niin paljolta, ja jätin suklaarouheen pois. :)

      Ooh, mansikkasoseesta tehty jäätelö kuulostaa taivaalliselta! Onko sulla jakaa siihen reseptiä? :)

      Poista
    2. Voi ei, yritin täältä reissusta puhelimella julkaista kommentteja, ja onnistuin poistamaan vahingossa kaksi tähän postaukseen tullutta kommenttia! :( Kerkesin onneksi lukea ne, joten kiitos kommenteista ja sori kun poistin ne. Sulle jolta kyselin mansikkasosejäätelöstä, kiitos ohjeesta (koneen mukana tulleeseen vaniljajäätelön ohjeeseen lisätään mansikkasosetta). Mua ei haittaa ylijäävät valkuaiset, koska rakastan marenkeja ja macaronseja, joihin tarvitsee vain valkuaiset. :) Vaikuttaako jäätelön rakenteeseen jos oot laittanut siihen kokonaiset munat?

      Poista
  2. Ai, noihin laitetaan vain keltuaiset, muistin, että valkuaiset :D muistaakseni olen silti laittanut kokonaisena ne kananmunat, vaikka marenkeja itsekin fanitan... En kyllä muista, että olisi mainittavaa eroa ollut rakenteessa. Oikeasti edellisestä jäätelönteosta on kyllä niin pitkä aika, että ei mitään hajua :D Voisi kyllä ihan mielenkiinnosta kokeilla joskus, tekisi molempina versioina ja katsoisi, onko eroa! :)

    VastaaPoista
  3. Jäätelö näyttää herkulliselta! Anopilla olisi jäätelökone käyttämättömänä, vois kokeilla onnistuuko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takuulla onnistuu, se on helppoa. :) Kokeile ihmeessä!

      Poista