19. elokuuta 2014

Syksyn satoa


Onni on piha ja puutarha. Mutta kun sitä omaa sellaista ei vielä ole, onni on vanhempien ja anoppilan pihat ja puutarhat. Ja niiden tuottama sato josta mekin saadaan osamme nauttia.

Käytiin lauantaina visiitillä molemmissa paikoissa, ja molemmista paikoista meille pakattiin mukaan vaikka mitä itse kasvatettuja herkkuja.

Nyt meillä on omenoita, porkkanoita, perunoita, sipuleita, valkosipuleita, tomaatteja, kurkkuja, mehuja ja marjoja ainakin hetkeksi. Kaikki ei todellakaan ole kuvassa, vaan monia herkkuja on vielä paljon lisää. Yrttejä ja chilejä saatiin omalta parvekkeeltakin (tai chilit on vielä kypsymässä, mutta pian pääsee maistamaan), ja marjastamaan ja sienestämään täytyy vielä syksyllä päästä itsekin.


Nam! Uuniomenoita on tehty jo kerran tälle viikkoa, ja tänään tehdään kyllä vielä toisenkin kerran. Kovin montaa viikkoa nämä herkut ei säily, joten täytyy pistää syömisen kanssa töpinäksi! Omenahilloa tein viime vuonna sen verran paljon, että purkkeja on vieläkin jäljellä, en siis tänä vuonna varmaan keitä omenoita hilloksi ollenkaan, sen sijaan osan ajattelin siivuttaa pakasteeseen talven omenapiirakoita ja uuniomenoita varten.

Saa myös jakaa hyviä omenareseptejä kommenttiboksiin, nyt nimittäin on materiaalia millä kokeilla! :D


4 kommenttia:

 1. Onnea on tosiaan vanhempien piha, kun oma on vasta aluillaan :) Hienosti kaikenlaista syksyn satoa olette saaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla siis kuitenkin on jo oma piha? Mulla se on vasta haaveissa :)

   Mutta tosiaan, aika moinen kasa puutarhojen herkkuja saatiin!

   Poista
 2. Upean näköistä satoa olette saaneet! Itselläni on täydellinen, klassinen omenamurupiirakkaresepti hakusessa... Omppumuffinsit vois myös olla hyvä vaihtoehto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei mullakaan ole vielä sellaista täydellistä omppupiirakkareseptiä, kokeilen joka kerralla vähän jotain uutta reseptiä... :) Kyllähän omenapiirakasta aina hyvää tulee, mutta se täydellinen resepti on vielä etsinnässä!

   Omppumuffinsit muuten kuulostaa tosi hyviltä!

   Poista