15. tammikuuta 2015

Pellillinen herkkua


Sunnuntaiaamuna kaivelin keittiönkaappeja ja pläräilin leivontakirjojani miettien mitä leipoisin. Vieraita oli tulossa päivällä, ja asiasta oli sovittu vasta lauantai-iltana kauppojen jo mentyä kiinni, joten en ollut osannut varautua ostamalla leivonta-aineksia. Olisi tehnyt mieli kokeilla jotain uutta reseptiä, mutta kaikki kaatuivat jonkun aineksen puutteeseen. Mokkapalat onneksi pelastaa aina, sillä niihin löytyy käytännössä aina ainekset kaapista - niin onneksi nytkin.

Ja mokkapalathan maistuu kaikille. Siispä tein niitä.

Pellillisestä jää onneksi aika pitkäksi aikaa herkkuja pakasteeseenkin. Onpahan hetkeksi vierasvaraa, ja myös helpotusta oman makeahampaan kolotukseen työpäivän jälkeen. Jos sellaisesta siis joskus kärsii. ;)

Joulutähtikin on vielä hyvissä voimissaan, kauan se on jo kestänytkin. Nyt alkaa jo joulu riittämään siinä määrin, etten jaksaisi joulutähteäkään katsella enää kovin pitkään. Kaunishan se on, mutta joulu meni jo. No, toki sitä kastellaan vielä niin pitkään kuin sillä riittää kukkimisintoa. :)


4 kommenttia:

 1. Oi nam ihan lehahti vesi kielelle! Tämän inspiroimana taidankin hilpaista köökin puolelle leipasemaan jotain herkullista perjantain kunniaksi ;)

  Mukavaa viikonloppua ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Mukavaa viikonloppua myös sulle! :)

   Poista