29. syyskuuta 2015

Sama paikka, eri aika


Aloitin tänä syksynä opiskelemaan hieman valokuvausta, kun pääsin mukaan Valokuvauksen jatkokurssille Oulu-Opistoon. Viime vuonna heräsin näihin ilmoittautumisiin niin myöhään, että kurssit olivat jo täynnä, joten tänä vuonna olinkin kärppänä kun ilmoittautumiset aukesivat. En ole opiskellut missään valokuvausta aiemmin, mutta rohkeasti lähdin silti suoraan jatkokurssille, kun kuvailen kuitenkin niin paljon. Kurssi on aina keskiviikkoisin, ja ne illat on kyllä hurahtaneet nopeaa kun aihe on niin mielenkiintoinen ja kurssiporukkakin tosi mukavaa.

Ajattelin jakaa jotain kurssilla tai kurssia varten kuvattuja kuvia täälläkin, tässä ensimmäinen tehtävämme n. kuukauden takaa. Tehtävänantona oli "Sama paikka, eri aika". Tarkoituksena oli valita kuvattava pääkohde jolla on myös maisemaa taustalla, ja kuvata samaa kohdetta samasta kuvakulmasta eri vuorokauden aikoina. Lopputuloksena onkin aika eri näköisiä kuvia. :)Aamu klo 7.30Aamupäivä klo 10.00


Iltapäivä klo 17.00Ilta klo 19.00

Kuvia ei ole käsitelty, joten niistä näkee hyvin, miten eriväristä valo on eri vuorokauden aikoina. Oli muuten todella vaikeaa saada kuvat otettua aina samasta kohtaa ja samasta kulmasta, jalustan paikalleen jättäminen olisi toki helpottanut asiaa jos se olisi ollut mahdollista, mutta nyt mentiin sillä että yritin vaan silmämääräisesti saada haettua saman kohdan. :)

Yksi kurssikaveri kertoikin alkaneensa jo keväällä kuvata tiettyä puuta samasta kulmasta aina parin viikon välein. Vuoden kuluttua hänellä onkin koossa aika hauska kuvasarja todella erilaisia kuvia, joista näkee vuodenaikojen vaihtelun ja vuoden kulun. Jotain vastaavaa olis kiva joskus kuvata itsekin. :)


4 kommenttia:

 1. Oi että olis ihana joskus mennä valokuvauskurssille! :) Mulla vaan tänä vuonna rajoittaa se, kun suurin osa luennoista tapahtuu iltaisin, eli ei viitsi buukata mitään pakollista tekemistä illaksi, kun tuntuu vapaa-aika olevan muutenkin niin vähissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin haaveilin jo monta vuotta kurssista, kunnes vihdoin pääsin! :) Ja totta tuo, että vähiä vapaa-aikoja ei viitsi käyttää niin että joka viikko olisi pakollista menoa, koska sitä ihan vapaatakin aikaa tarvitsee. :)

   Poista
 2. Kuulostaapa tosi mielenkiintoselle kurssille! Itekin vois mennä vastaavalle vähän virkistämään muistia, opiskeluajan valokuvaustunneista on niiiin pitkä aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi mielenkiintoista! Paljon on tullut jo opittua uutta, vaikka vasta muutama kerta on takana. :)

   Poista