16. lokakuuta 2015

Voihan itku ja kirjoneule


Eilisen illan tikuttelin innoissani sohvannurkassa kirjoneulesukkaa itselleni uudella ohjeella, ohjeella jonka bongasin kaupan lehtihyllystä ja jota piti päästä heti neulomaan. Kaikki sujuikin hienosti siihen asti, että kutimet käsistäni illalla laskettuani päätin testata varren pituutta jalassani. Sukka sujahtikin hyvin jalkapöydän yli, ja sitten pysähtyi kantapäähän - voi itku, kantapään yli se ei sitten itsestään enää sujahtanutkaan. Kyllä tämän jalkaan saa, mutta joutuu vähän kiskomaan. Syykin paljastui heti kun hoksasin asiaa ajatella - viiden kerroksen välein toistuvan punaisen raidan kohdalla on kieputellut valkoista lankaa nurjalla puolella mukana liian kireällä, joten ne rivitpä ei niin hyvin joustakaan. Ja noiden raitojen kohdalla toista lankaa on kuitenkin pakko juoksuttaa mukana, sillä läpi sukan keskellä takana tehdään pystysuoraa raitaa molemmilla väreillä vaikka se ei kuvassa näykään, myös siis niillä kerroksilla kun muuten kerros on pelkkää punaista. Olis vaan pitänyt jättää langankierrot reilusti löysemmiksi, eikai siihen muuta niksiä ole?Aina ei siis mee putkeen tai edes sinnepäin.

Nyt sitten pohdin, että purkaako vai ei? Jos puran niin ärsyttää hukkaan menneet eilisen tunnit, ja jos en pura niin mua varmaan ärsyttää kyllä ujutella sukkaa aina jalkaan vähän hankalasti. Mitä teen? Mitä te tekisitte? Ja lohduttakaa mua kertomalla että jollekin teistäkin on joskus käynyt tällainen kämmi? :D

10 kommenttia:

 1. Tuttua!Tein pipon joka ei mahtunutkaan kunnolla päähän, kun kirjoneuleen kohdalla oli niin kireää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista kuulla etten ole ainoa. :D Että vaikka kuinka paljon on käsitöitä tehnytkin niin näitä kämmejä sattuu aina välillä!

   Poista
 2. Omistatko semmoista langanjuoksutinta, mikähän ihme sen nimi nyt oli! Siis semmoista mikä laitetaan sormeen kun tehdään kirjoneuleita ja sen avulla on helppo saada tasaisempaa jälkea. Semmonen vähän niinkuin sormustin! Clover on se merkki, mutta kun nyt en saa kielen päälle sitä termiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En omista, ihan tasaista jälkeä omasta mielestäni oon saanut ilmankin niin ei ole tullut hankittua. Tällaiset tilanteet sen avulla ehkä voisi kyllä välttää. :D Mutta musta se tuntuu ajatuksena hankalalta, että hidastaako sellaisen käyttö neulomista?

   Poista
 3. Mulle käy aina kirjoneuleen kanssa noin että tulee liian piukkaa! Edelliskesänä neuloin kirjoneulesukkia, jotka ei myöskään mahtuneet kantapäätä pidemmälle jalkaan. Ratkaisin ongelman silloin tekemälläkin sukista lapaset! Ei tarvitse purkaa kun lisää vaan peukalolle paikan ja jatkaa neulomista. Lisäsin lapasiini vielä vuorikankaan niin niistä tuli vielä sopivammat. Suosittelen siis miettimään olisko noistakin lapasiksi tai sormikkaiksi! Koska se purkaminen on kyllä yksi turhauttavimmista hommista ikinä! Ihanat värit sulla kyllä on puikoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ei oo ennen käynyt näin, mut nyt kävi! :D Mut nyt tulikin ekaa kertaa eteen tällanen et sukanvarteen tulee lähes koko kerros toisella värillä niin et sitä toista lankaa täytyy juoksuttaa mukana ja kieputtaa lankoja yhteen muutaman silmukan välein, enkä sit tajunnut jättää sitä valkoista lankaa tarpeeksi löysälle. Ens kerralla tajuan. :D Nää on lapasiksi kyllä aivan liian leveät, joten taidan joko purkaa tai sit elää tämän asian kanssa. :D

   Ja kiitos, nuo värit on kyllä herkut!

   Poista
 4. Kyllähän minä tuon purkaisin. Harmittaa nyt hetken, mutta purkamatta harmittaisi aina sukkaa jalkaan pukiessa. Itselläni kirjoneule on harjoittelun asteella, joten en tuohon mitään neuvoa osaa antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä nää purkuun meni, harmittaa hetken, mutta jos olisin jättänyt purkamatta niin harmittaisi joka kerta kun laitan näitä sukkia jalkaan. :)

   Poista
 5. Mulle käy kirjoneuleiden kanssa AINA näin jo heti alkusenteillä. Vielä joskus, jonain kauniina päivänä, opettelen sen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista että muillekin käy näin! :D Välillä tulee tuollaisia ajatuskatkoja - innoissaan neulon menemään eikä tule sovitettua, eikä sitä myöten edes ajateltua että voisi olla joku ongelma... :)

   Poista