20. helmikuuta 2016

"Loma" alkoi






Tänään se alkoi - äitiysloma. Eilen tein viimeiset työhommat, siirsin keskeneräiset projektit eteenpäin, siivosin työpöytäni, tarjosin työkavereille mustikkavadelmapiirakkaa ja suklaata, ja lähdin kotiin iloisin mutta vähän haikeinkin mielin. Ihana jäädä jo äitiyslomalle, ottaa aikaa levolle (ja kaappien siivoukselle :D) ja alkaa valmistautua vauvan tuloon ja isoon elämänmuutokseen, mutta silti oli haikeakin mieli lähtiessä. Mulla on niin kivaa töissäkin, mukava työporukka ja mielenkiintoisia työtehtäviä, että olo on aika outo kun miettii että en nyt hetkeen ole sinne menossa. Piti oikein tarkistaa kalenteristakin pariin otteeseen että oon oikeassa päivässä, että mun äitiyslomani tosiaan alkaa nyt. Ja kun oma fyysinen olokin on vielä niin hyvä että olisin hyvin jaksanut vielä töissäkin. Aikansa kaikella, nyt on kuitenkin aika jättää työasiat taka-alalle hetkeksi ja keskittyä perheeseen. :)

Vein eilen työkavereille mustikkavadelmapiirakkaa äitiyslomani alottajaisiksi; vähän ylimitoitin piirakkatarpeen leipoessani kaksi pellillistä, mutta tuntui ne toiset ja kolmannetkin palat maistuvan. ;) Ostin itselleni myös ruusuja kauppareissulla, ja tänään sulatin iltapäivällä muffinseja pakastimesta. Sain kaverin kahden lapsensa kanssa kylään, ja neuloin pisarapeittoakin eteenpäin - oli hyvä päivä. :) Tekisi mieli ottaa välityönä puikoille jotain pienempääkin neuletta vauvaa varten, tuo peitto kun valmistuu niin hitaasti, ja olisi kiva saada vaihteeksi aikaan jotain valmistakin. :D

Saa vinkata hyvistä ja toimineista vauvanneuleista jos teillä on ohjeita jemmassa! Ainakin myssyn ohjeelle olis tarvetta, ja ohut villahaalarikin tekis mieli neuloa. :) Ja mitkä langat muuten on parhaita vauvan neuleissa?

12 kommenttia:

  1. Voi miten ihanaa. Ihanaa äitiyslomaa <3

    VastaaPoista
  2. Suosittelen sitä perinteistä myssyä jossa otsalle tulee se "kolmio", löytyy novitalta muistaaksenk vauvan myssy nimellä ku googlettaa. Se on hyvän mallinen. Baby merino on esim ihanaa lankaa tai muutenkin merinot kun ne ei kutita 😊 junasukat on vakio varustus, jotka pysyy hyvin jalassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Junasukat oiskin tarkoitus tehdä! :) Ja täytyypä tutkia tuota myssyohjetta myös, kiitos vinkistä!

      Poista
  3. Oikein hyvää ja leppoisaa äitiyslomaa! Itse kans juuri aloin neuloa 1-vuotiaalle Baby merinosta pipoa (ihanan pehmeä lanka), ja myös SandnesGarn Sisu oli tosi mukava lanka, siitä tein sellaisen pään yli vedettävän kauluripipon, joka varmasti lämmittää pipon alla ja suojaa myös kaulaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Merinolangat on kyllä ihanan pehmeitä, varmasti ihania ja lämpimiä vauvanneuleissakin.

      Poista
  4. Toinen yritys... Norwegian sweet baby cap on toiminut meillä parhaiten ihan taapertajaksi asti. Olen tehnyt pipan yleensä jostain merinolangasta. Erityisen kivaksi malliksi tämän tekee saumattomuus (yleensä mun projektit juuttuu juurikin siihen ompeluvaiheeseen...).

    Oikein ihanaa äitiyslomaa!
    -Meri, blogiton kulkija Riihimäeltä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, täytyypä googlettaa tuokin malli, kiitos vinkistä! :) Saumattomuus nimittäin kuulostaa tosi hyvältä! ;)

      Ja kiitos paljon!

      Poista
  5. Ihanan siro maha siulla siihen nähden että oot jo noin pitkällä :)

    Merinolankoja miekin suosittelen, samoin silkkisekoitteet on ihanan pehmeitä, alpakkasekoitteista lisää lämpöarvoa :) Edullisemmista langoista dropsin baby merino olikin jo mainittu, saman firman alpaca silk on myös ihana vauvaneuleessa. Luksuslangoista sitten madelinetoshit ja malabrigot on superpehmeitä, näin pari mainitakseni. Norwegian sweet baby capia miekin suosittelen "siksakmyssyksi", ja vauvanhaalariksi garnstudion ilmaisohjeissa on sen niminen kun winter wonder, se on suloinen ja ohje on hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän pienenä on maha kyllä pysynyt, pitkä selkä ja leveä lantio on upottanut mahan aika hyvin. Nyt se kyllä tuntuu viime päivinä kasvaneen ihan valtavasti. :D

      Kiitos lanka- ja ohjevinkeistä! Merinolangat onkin ihania, kun ne on sekä lämpimiä että pehmoisia. Ja tuo winter wonder täytyykin käydä kurkkaamassa myös! :)

      Poista
  6. Garnstudion sivuilla on aivan älyttömän paljon ihania ohjeita niin vauvalle kuin aikuisillekin tai vaikka sisustukseen. <3 Sieltä löytyy monta erilaista ohjetta villahaalariin niin virkattuna kuin neulottunakin ja just sen myssyn ohje, jossa tulee kolmio otsalle. :-) Ihanaa äitiyslomaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Garnstudion sivuja oonkin selaillut, siellä on kyllä paljon ihania ohjeita! :) Noita villahaalareita sieltä kyllä löytyikin tosi söpöjä, todennäköisesti sieltä joku malli pääsee puikoille... :)

      Ja kiitos! <3

      Poista