14. heinäkuuta 2016

Kesäsuunnitelmien ABC


Sain Santun maja -blogista instagramissa haasteen kertoa omista kesäsuunnitelmistani ABC- muodossa. Sen pidemmittä puheitta, tässäpä tulee:A - Aurinko. En oo mikään koko kesää rannalla makaaja, mutta kyllä joka kesä täytyy edes yhden kerran viettää pari aurinkoista tuntia rannalla.

B - Britakakku. Voitteko kuvitella, etten ole ikinä leiponut britakakkua, vaikka rakastan sitä? Tänä kesänä aion korjata sen virheen ja tehdä Britakakun!

C - Croissant. Tänä kesänä haluan käydä ainakin kerran joko hotelliaamupalalla tai brunssilla, syödä croissantteja ja muuta mahani täyteen.

D - Dyynit. Kalajoella ois kiva piipahtaa. Ohi kuljetaan usein, mutta ei tule pysähdyttyä. Jospa jollain kesän reissulla pysähdyttäisiin katsomaan dyynejä ja syömään vaikka jätskit Kalajoella.

E - Elokuvat kotisohvalla sadepäivinä

F - Fiilistely. Elämä on niin ihmeellistä ja suomen kesä niin kaunis. Ihailen, ihmettelen ja fiilistelen! Tämä kesä jää mieleen, sillä tämä on lapseni ensimmäinen kesä, ja minun ensimmäinen kesäni äitinä; toista samanlaista kesää ei tule.G - Grillaus

H- Häät! Tänä kesänä on tiedossa kahdet kesähäät, ihanaa! Rakastan kesäjuhlia ja erityisesti häitä.

I - Iltakahvit omalla terassilla

J - Jäätelö. Uudet kesän jäätelömaut täytyy toki maistaa, ja suunnitelmana on kokeilla mahdollisimman monen jäätelömaun valmistamista myös itse.

K - Kalevan Kisat. Kalevan Kisat eli yleisurheilun SM-kisat järjestetään tänä kesänä Oulussa, joten täytyyhän niitä mennä tottakai katsomaan. Juliuksen toinen kummisetäkin on kentällä kilpailemassa, joten liitytään ilmanmuuta kannustusjoukkoihin.

L - Löhöily & lenkkeily sopivassa suhteessaM - Mökkeily. Jokaiseen kesään kuuluu vähintään pari yötä mökkeilyä; saunomista puusaunassa, uimista järvessä, saunapuiden pilkkomista, soutelua, grillaamista ja tikkakisa, sekä herääminen lintujen lauluun.

N - Nuotiomakkara. Aiotaan mennä Kiimingin Koitelinkoskelle viettämään päivää koko perheen voimin; valokuvata, ihailla maisemia, kuljeskella ja paistaa nuotiolla makkarat.

O - Ompeleminen. Aion vihdoin ottaa aikaa taas myös ompelemiselle. Mulla ois kankaita odottamassa vauvan vaatteita varten, ja omia tunikoita/mekkoja varten, täytyis vaan ehtiä istua alas ja alkaa surruuttaa.
P - Pelit, niin pihapelit kuin lautapelitkin. Lautapelejä pelaillaan ympäri vuoden, mutta kesäaikaan tietysti siinäkin on oma tunnelmansa kun niitä voi pelata kesäiltana terassilla. Ja mölkkymestaruus täytyy ratkoa joka kesä!

Q - Qstock jää väliin ;) Tekis kyllä toisaalta kovasti mieli mennä kuuntelemaan hyvää musiikkia, mutta tuleehan noita kesiä ja Qstockeja myöhemminkin. Nyt on tätä muuta puuhaa vauvan kanssa... :D

R - Reissut mummoloihin

S - Seinäjoen Asuntomessut

T - Tuunaus Mulla ois mielessä useampikin tuunausprojekti - jospa jonkun niistä ehtisin toteuttaa tämän kesän aikana!

U - Uudet kokemukset! Uudet ravintolat, uudet kahvilat, uudet puistot... aion entistä useammin suunnata vanhojen vakkaripaikkojen sijaan myös minulle uusiin paikkoihin syömään ja kahvittelemaan, tai ihan vain katselemaan ja kuljeskelemaan. Vasta vajaat kolme vuotta Oulun seudulla asuneena, ja vuoden ihan Oululaisena - Oulu on vielä täynnä paikkoja joissa en ole käynyt.(Nuo kuvien limsat oli muuten ihan superherkkuja. Varsinkin tuo vihreä, jossa maistuvat lohikäärmehedelmä ja sitruuna - todella yllättävä ja todella hyvä!)

V - Valokuvaus Yksi rakkaimpia harrastuksiani on valokuvaaminen. Aion kuvata tänä kesänä paljon vauvaa, luontoa sekä kesää.

W - Wau- elämykset. Ne voi olla pieniäkin juttuja, mutta elämykset kuuluu kesään!

X - Xtempore. Kesään kuuluu spontaanius, se että saadaan joku idea ja toteutetaan se heti; lähdetään vaikka uimaan heti aamulla kun on niin kaunis ja lämmin aamu, tai pakataan auto ja hurautetaan mökille ilman ennakkosuunnitelmia.

Y - Ystävät. Ajan viettäminen perheen ja ystävien kanssa.

Z - Zeppelin. Eli kauppakeskus Kempeleessä. Tottakai kesään kuuluu myös alennusmyynnit!

Å - Åbo Turussa olis kiva taas pitkästä aikaa käydä, mutta tosiasiassa tälle kesälle on jo niin paljon suunnitelmia ja menoja, että ei taideta Turkuun asti ehtiä. Ehkä sitten seuraavana kesänä. :)

Ä - Ähky. Ähky kuuluu kesään yhtä taatusti kuin grilliruuat ja mansikkaöverit.

Ö - Öiset valvomiset kuuluu vauva-aikaan, ja näin kesällä nekin tuntuu kevyemmiltä kuin ehkä pimeimmän talven keskellä. Vauvan ottaminen kainaloon yösyötön päätteeksi, ja nukkuvan pienen ihmisen ihmettely - niin kaunista ja ihanaa.


Kuuluuko teidän kesäsuunnitelmiin samoja juttuja kuin minulla? :)

Hauska olis lukea muidenkin kesäsuunnitelmista ABC-muodossa! Linkatkaa ihmeessä kommenttiboksiin jos teette tämän haasteen, niin pääsen lukemaan. :)

4 kommenttia:

 1. Kiva idea. Mä en olisi kyllä millään keksinyt noista vaikeista kirjaimista mitään.
  Kyllä rupes tekee mieli pikkulättyjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tää oli kyllä kiva haaste! :) Sit vaan paistamaan lättyjä vaikka heti huomenna! ;)

   Poista
 2. Hei olipa kiva postaus ihanien kesäisten kuvien siivittämänä! :)

  VastaaPoista