2. lokakuuta 2016

Puolivuotiskakkua


Täytyyhän puolivuotispäivää juhlia (ai eikö??), joten leipaisin eilen kakun. :D Oikeastaan tuo pojan puolivuotispäivä oli mulle vaan sopiva tekosyy testata jotain uutta kakkua, joten vietettiin siis miehen kanssa kaksistaan pojan puolivuotissynttäreitä. :D Juliuskin sai 6 kk etapin kunniaksi ensimmäistä kertaa maistaa kiinteää ruokaa, ei kylläkään tuota kakkua, mutta tarjottu perunakaan ei oikein uponnut. Lusikka kyllä maistui ja meni hyvin suuhun, mutta mieluiten tyhjänä. No, opetteluahan tää syöminen näin pienellä vasta on. :)

Kakuksi tein nonparellikakkua, jotka on olleet some- hitti jo jonkin aikaa. Kakku on tehty pieneen 16 cm kakkuvuokaan, mutta silti tää on ihan liian iso jos syöjiä ei ole enempää. Tänään sain siskostani kahvitteluseuraakin miehen ollessa töissä, mutta silti kakusta on yli puolet vielä jäljellä. :D Kakkupohjana on tumma sokerikakkupohja, ja välissä Kinuskikissan ohjeella tehtyä suklaatäytettä toisessa välissä, ja toisessa niinikään Kinuskikissan vadelma-vaniljatäytettä. Päällisen tein omalla sovelluksella, johon laitoin kermavaahtoa, tuorejuustoa, sokeria ja vaniljakreemijauhetta, sekä tietysti pintaan niitä nonparelleja. Oli muuten haastavaa saada nonparellit tuonne reunoille, eikä sinni riittänyt ihan siihen että nonparelleja ois niin paljon ettei kerma yhtään vilkkuisi alta - mutta tulipahan tääkin testattua. Hyvää kakkua tuli silti!

Ihan hullua että pojan syntymästä ja meidän elämämme mullistumisesta on jo puoli vuotta aikaa. Pieni mies on jo puolivälissä ensimmäistä vuottaan. Sanonpa vaan taas, että aika kuluu ihan liian nopeaa. On ihana seurata pienen kehittymistä ja kasvamista, mutta voisko sitä vähän hidastaa jooko? :D

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen kakku! Täytyy itsekin kokeilla tuota koristelutyyliä joskus!

  VastaaPoista
 2. Herkullisen näköinen kakku. Juhlia voi mitä vain, ja lisää kakkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja oon samaa mieltä, juhlia ei ole ikinä liikaa! Eikä kakkua ;)

   Poista