26. lokakuuta 2016

Vastaukset osa 2 - Käsityöt


Nyt olis tarjolla seuraava osa vastauksia kysymyksiinne, aiheena käsityöt. :) Kuvituksena vanhoja käsityökuviani blogin arkistojen kätköistä.

Käsityöt

Suosikkikäsityötekniikka? Kyllä se on neulominen. Rakastan myös ompelemista ja virkkaamista sekä kaikenlaista askartelua, mutta neulominen on kuitenkin se ykkösjuttu ja mulle rakkain käsityömuoto. Neulomiseen ei tarvita kuin lankaa ja puikot, joten sitä on helppo harrastaa milloin vain ja missä vain. Ja neulomisesta mun lempilapseni on ehdottomasti sukkien neulominen.



Suosikkisi kankaidenvalmistajista? (Onko joku merkki, jonka kankaat olet todennut hyviksi ja laadukkaiksi, entäpä joku, joka on ollutkin pettymys?) Paapii ainakin on yksi kestosuosikeistani, rakastan Paapiin kuoseja lähes poikkeuksetta. Nosh, Metsola, Ainola, Nappinja, Viljaminpuoti, Verson puoti, kyllähän näitä lemppareita riittää... kotimaiset kangasvalmistajat tekee kyllä niin ihania kuoseja ja laadukkaita kankaita että mulla on lähinnä vaan suosikkeja, en osaa nimetä pettymyksiä. Marimekon kankaista tykkään myös yleisesti. Pettymykset on koskeneet ehkä lähinnä jotain yksittäisiä kankaita, esimerkiksi jotkut Metsolan mustavalkoiset kankaat jotka on harmaantuneet heti ekoissa pesuissa, mut silti niistä tehdyt vaatteet on olleet lemppareita ja paljon päällä kun tykkäsin mustavalkokuoseista niin kovasti. Ehkä nyt kun alan tehdä käyttövaatteita myös lapselle, tulee kankaiden laatuerot paremmin ilmi kun lapsen vaatteita pestään ja pidetään vähän eri mittakaavassa kuin omia vaatteitani.. :D 



Mikä on siun lempilanka sukkiin kun itse neulot tai kun itse sukkia käytät? Neulon paljon Novitan langoilla, ja kaikista eniten käytän 7 veljestä- lankaa, koska siinä on mielestäni hyvä hinta-laatusuhde ja yleensä ihana väripaletti. Tykkään myös siitä että voin napata lankakerän mukaan marketista samalla kun käyn ruokaostoksilla. 7 veljestä on siis mielestäni hyvä perussukkalanka. Toki on ihanaa neuloa ja käyttää joskus pehmeämpiäkin lankoja ja niistä tehtyjä sukkia, mutta eniten kuitenkin kulutan seiskaveikkaa. Viime vuosina oon kuitenkin löytänyt myös Dropsin langat joista tykkään tosi paljon, ja joita nykyään myös käytän paljon, kun niitäkin saa edullisesti ja helposti hankittua. Oon vähän pihi lankojen suhteen; vaikka ihailen pehmeitä keriä lankakaupoissa niin en useinkaan raaski niitä ostaa - lahjasukkiin kyllä mutta itselleni en. :D  Dropsin Baby Merinosta on muuten tullut uusi suosikkini vauvan sukkiin, ihanan pehmoista ja lämmintä. 



Mitkä ovat lempipuikkosi ja minkäkokoisia käytät eniten? Eniten käytän 3,5 puikkoja, koska se on mun käsialallani hyvä koko perussukkiin tuollaisella seiskaveikan vahvuudella. Suosikkipuikot on ehdottomasti KnitPron puikkoja, pitkään käytin lähes pelkästään koivupuisia puikkoja mutta nyt niiden rinnalle mun suosikeiksi taitaa nousta mun uudet KnitPro cubicsit sekä Zingit. En oo neulonut metallipuikoilla vuosikausiin, mut nuo Zingithän onkin ihan eri maata kuin ne muinaiset metalliset painavat puikot. 



Onko sinulla kesken monta projektia samaan aikaan vai oletko niin tomera, että teet vain yhden neulomuksen/virkkuun kerrallaan valmiiksi asti? :D Voi kuule, en ole niin tomera! :D On mulla aina projekteja kesken useampi. :D Mulla on yleensä joku isompi työ kuten neulottu/virkattu peitto tms kesken, ja sit pienempiä juttuja. Aina täytyy olla vähintään yhdet sukatkin puikoilla. Ja sit saattaa olla sellaisia puolivalmiita virkkausjuttuja tai vaikka valmiiksi leikattuja kankaita ompelua odottamassa.. Kun inspis iskee niin alan tekemään, vaikka oliskin kesken jotain muutakin. Ja valitettavasti aina on myös niitä juttuja jotka jääkin kesken, et joita en saa ikinä valmiiksi asti... Fiiliksen mukaan siis mennään. :D 

Kommenttiboksiin saa kommentoida, että löytyikö yhtäläisyyksiä? :) Vai millaisia käsityöntekijöitä te ootte? Viimeinen osa vastauspostauksia on tulossa vielä myöhemmin. :)


3 kommenttia:

  1. Teen 7. veikan langasta, käytän bambupuikkoja, tai jotakin muuta puulajia, en muista nimeä. Yleensä ei ole kesken kuin yksi, nyt on kahdet sukat :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Mä käytin ennen myös bambupuikkoja, mutta ne tuppasi mulla aina vääntymään... :D

      Poista