18. joulukuuta 2016

Adventtisukat - osa 4


Hyvää neljättä adventtia! :) Kylläpä nämä viikot huristaa hurjaa kyytiä, ihan kohta on joulu! Nyt saadaan Adventtisukatkin jo valmiiksi, menipäs tämä aika nopeasti yhdessä neuloen.


Adventtisukat - 4. adventti
Tänään tehdään sukat loppuun. Vielä pätkä kirjoneuletta, sitten kärkikavennukset ja sukkien viimeistely.

Jatketaan jalkapöydän kirjoneuletta alla olevan ruutupiirroksen mukaan. (Ruutupiirrosta luetaan oikealta vasemmalle, ja alhaalta ylös aloittaen riviltä 1.)Tässä alla vielä selvyyden vuoksi jalkaterän kuvio-osa kokonaisuudessaan:


Koko ruutupiirroksen tekemällä sukasta tulee ohjeenmukaisella langalla ja 3,5 numeron puikoilla neulottuna suunnilleen 39 kokoiset sukat. Siinä tapauksessa kuvio pitäisi olla valmis kun pikkuvarvas juuri peittyy.

Jos jalkasi on paljon pienempi, voit joko jättää viimeisen kuvion pois, tai neuloa lyhyemmän kärkikavennuksen. Jos taas jalkasi on isompi, neulo vielä joku kuviokerros uudelleen tai neulo muutama ylimääräinen kerros pohjavärillä ennen kärkikavennuksia.

Kärkikavennukset:
- Neulottuasi ruutupiirroksen kaikki kerrokset, katkaise kuviovärien lanka, ja jatka neulomista pelkällä pohjavärillä.
- Ruutupiirroksen jälkeen neulo vielä kaksi kerrosta pohjavärillä
- Seuraavalla kerroksella tasaa puikkojen silmukkamäärät kaventamalla 2 o puikon lopussa niillä puikoilla joilla sinulla on 13 s (puikot I ja III), jotta sinulla on joka puikolla 12 silmukkaa.
- Aloita sitten kavennukset puikon keskellä ja lopussa seuraavasti: Neulo nyt joka puikolla *4 oikein, 2 oikein yhteen, 4 o, 2 oikein yhteen*, ja sen jälkeen neljä normaalia kerrosta ilman kavennuksia. Seuraavalla kerroksella neulotaan *3 o, 2 oikein yhteen, 3 o, 2 oikein yhteen*, ja sen jälkeen kolme normaalia kerrosta ilman kavennuksia. Seuraavaksi neulo *2 o, 2 oikein yhteen, 2 o, 2 oikein yhteen*, ja sen jälkeen kaksi normaalia kerrosta ilman kavennuksia. Seuraavalla kerroksella neulo *1 o, 2 oikein yhteen, 1 o, 2 oikein yhteen*, ja sen jälkeen yksi normaali kerros ilman kavennuksia.Seuraavalla kerroksella neulo *2 o yhteen, 2 o yhteen*, ja vielä seuraavalla kerroksella *2 o yhteen*. Vedä sen jälkeen lanka viimeisten neljän silmukan läpi ja päättele.

Viimeistely on kirjoneuleissa tärkeää, joten päättelyn jälkeen kannattaa joko kostuttaa sukat kevyesti ja jättää kuivumaan, tai höyryttää ne kevyesti harson läpi. Itse suosin höyrytystä, mutta sen kanssa kannattaa olla tarkkana sillä tarkoitus on vain höyryttää, ei silittää sukkia. :) Itse teen niin, että peitän höyrytettävän sukan harsolla, jonka läpi silitysraudan höyrytoiminnolla höyrytän sukat läheltä pintaa, mutta niin etten paina kuitenkaan silitysraudalla sukkaa. Jos erehdyt painamaan, saat liian isoiksi venyneet ja lämpöominaisuutensa kadottaneet littaantuneet sukat - mikä ei tietenkään ole tarkoitus, joten muista höyryttää varovasti. Viimeistely on tärkeä kohta kirjoneuleissa, sillä se viimeistelee työn ja saa silmukat asettumaan kauniisti paikoilleen.

Nyt adventtisukkasi ovat valmiit! :)


Jos löysit ohjeen vasta nyt, niin ei hätää! Aiemmat ohjeet löytyvät täältä, täältä ja täältä. Kokoan jossain vaiheessa joulun jälkeen ohjeet vielä yhteen kokonaiseksi sukkaohjeeksi, jotta näitä Adventtisukkia on helppo tehdä jatkossakin. :) Mitä oon teidän ihania väriyhdistelmiä instagramissa ja facebookissa seurannut, toimii tämä malli vaikka missä väreissä - mun tekee mieli kokeilla eri variaatioita heti joulun jälkeen kun kiireisemmät tonttuprojektit on neulottu ensin alta pois! :D

Hashtagit instagramia varten ovat siis #adventtisukat #sweetthingsadventtisukat ja #sweetthingsyhteisneulonta
Toivottavasti Adventtisukistanne tuli sopivat ja mieluiset! Mielelläni kuulisin mielipiteitänne tästä mun ekasta yhteisneulonnasta, että mikä oli hyvää ja mikä huonoa, ja kiinnostaisko tällainen uudestaankin? :) Ootte ihania kun lähditte mukaan, mulle tuli ainakin kiva joulunodotus tämän projektin myötä! Vaikka vähän kiirettä pukkasikin välillä vauva-arjen keskellä saada ohjeet ajoissa julkaisuun ja mahdollisimman vähäisin virhein, kun lähdin toteuttamaan tätä yhteisneulontaa niin viime tingassa, etten ehtinyt koeneuloakaan näitä juurikaan. Mutta oli mukavaa ja antoisaa, ja parasta antia on ollut nähdä teidän ihania sukkakuvianne!

Kiitos kanssaneulojat! :)

36 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta ohjeesta ja seurasta,oli niin mukavaa seurata näiden valmistumista.KUNNIA MAININNAN annan sinulle koska olet ottanut uudet kutojat hyvin huomioon( vinkit,selostukset ja linkit ym) kaikki ei sitä aina muista vaan pitävät itsestään selvänä,että kaikki tietää,kaikki sukka temput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia, kiva kuulla! Tarkoitus oli että mukana pysyy sellaisetkin jotka on vähemmän kutoneet. :)

   Poista
 2. Kiitos!Tuli tosi nätit sukat,ohje hyvä ja selkeä.
  Tytti

  VastaaPoista
 3. Ihanaa Annika, iso kiitos! Nää sukat on kyllä tosi ihanat ❤️

  VastaaPoista
 4. Viimeistelyä vaille valmiit ♥ kiitos selkeästä ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaapa hyvät, ja kiitos kun neuloitte mukana! :) <3

   Poista
 5. Kiitos ihanasta sukkamallista! Jäin kyydistä heti alussa, mutta aion tehdä nämä itselle kunhan saan viimeiset joululahjat pois puikoilta :) Tykkään niin tästä väri-ja kuvioyhdistelmästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla! Ja kyytiin ehtii myöhemminkin, neulomisen pitääkin olla kivaa ja tapahtua silloin kun sille on aikaa :)

   Poista
 6. Kiitos! Ihanat sukat tuli. Hyvä ja selkeä ohje. Rauhaisaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla! :) Samoin sinulle ihanaa joulua!

   Poista
 7. Kiitos ihanasta sukkaohjeesta! :) Vielä kun ehtisi tikuttelemaan sukat valmiiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä :) Joulunpyhinä sitten jos aiemmin ei ehdi? :)

   Poista
 8. Kiitos Annika, oli tosi kivaa neuloa mukana ja sukista tuli sekä kauniit että täydellisesti istuvat! Ihanaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla! Kiva kun neuloitte mun kanssa :) Ihanaa joulua sinulle myös!

   Poista
 9. Kiitos ohjeesta! Oli ihanaa tehdä näitä sukkia :). Sain juuri valmiiksi, enää päättelyt ja höyrytys ja sukat ovat valmiit jouluun <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, oli kivaa tehdä yhdessä ja seurata muiden sukkien etenemistä! :)

   Poista
 10. Ihan en ole vielä loppuun asti päässyt, mutta valmista tulee varmasti jouluun mennessä! Nämä olivat ensimmäiset kirjoneulesukat, jotka tulevat ihan valmiiksi asti, koska aiemmin liian pitkät langanjuoksut ovat tehneet sukista niin kireät, että olen luovuttanut ennen aikojaan, vaikka muuten paljon neulonkin. Kiitos selkeästä ohjeesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla että selvitit näiden sukkien kanssa tuon kirjoneulemörön, ja saat valmiiksi ekat kirjoneulesukkasi! Siitä se innostus lähtee :) Mukava kuulla että ohje oli riittävän selkeä!

   Poista
 11. Kiitos kauniista ja niin selkeästä ohjeesta. Viikko on pitkä aika odottaa... muta valmiiksi tulivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Ja joo, viikko on yllättävän pitkä aika odottaa... :D Kiva kuulla että ohje oli tarpeeksi selkeä!

   Poista
 12. Annika hei.Kiitos todella paljon mukavasta mallista. Sain valmiiksi sinivalkopunaiset sukat. Omia jalkoja ne jää lämmittää. Uusia malleja odotellessa.

  VastaaPoista
 13. Mä jäin junnaamaan kantapäähän, uusina kokeiluna samalla kertaa sekä kirjoneule että tiimalasikantapää meinaa olla jo liikaa :D Mutta sitkeästi loppuun saakka meinaan mennä, onneksi googlesta löytyy paljon selkeitä videoita tiimalasikantapään tekemiseen, kunhan kunnolla ehtii perehtyä. Kyllä ne sukat vielä täälläkin valmistuu. Kiitos paljon hyvästä ja selkeästä ohjeesta ja mahtavaa uutta vuotta 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hienoa että oot lähtenyt opettelemaan uutta! :) Varmasti selviät tiimalasikantapäästä, katsot tosiaan jonkun videon niin idea aukenee - sen jälkeen se sujuukin kuin itsestään. :) Ihanaa kun tykkäsit, ja tsemppiä neulomiseen! Kaikkea hyvää uudelle vuodelle :)

   Poista
 14. Moikka! Ihana malli. Täällä tämä sukka toimiikin uuden vuoden sukkana, joulukiireiden takia pääsen vasta nyt aloittamaan. Katkaisetko muuten tuossa varressa ensimmäisen punaisen kuvion jälkeen langan? Mietin mitenhän tulisi menetellä, kun luvassa on pitkä langanjuoksu usean rivin ylitse... Osaisitkohan auttaa tässä asiassa..? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Joo molemmat kuviovärit katkaistaan ensimmäisen ohjeenpätkän jälkeen varressa, ohjeessa niin lukeekin mutta kun tekstiä on paljon niin saattaa mennä ohi. :) Ilman katkaisua tulis ihan mahdottoman pitkät lankajuoksut, joten parempi katkaista. :)

   Poista
 15. Onko sinulle ok, että tällä ohjeella myytyjä sukkia myydään netissä? Löysin yhdet myynnistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Pystytkö linkkaamaan että missä näit myynnissä? Yksittäiskappaleita saa myydä, mutta ei tehdä ammattimaisesti myyntiin. Ja toiveeni on, että myytävien sukkien yhteydessä lukisi minun nimeni sukkien suunnittelijana.

   Poista
 16. https://www.tori.fi/uusimaa/Villasukat__koko_41_42_40677801.htm?ca=18&w=3 Sukkiin on lisätty koon vuoksi yksi kuvio, muuten ovat sinun mallilasi tehdyt. Ainakaan tällä myyjällä ei ole useampia pareja myynnissä. Rakastuin tähän malliin sen verran tulisesti viime vuonna, joten pisti silmään. :D

  VastaaPoista
 17. Etsin kivaa sukkamallia ja kuva näistä tuli vastaan. Tein lehmuksenvihreällä, okralla ja valkoisella. Kiitos kivasta ohjeesta!

  VastaaPoista