20. joulukuuta 2016

Hyvänmielen joulukalenteri - luukku 20
Ensi vuonna vietetään itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlia, ja siihen liittyen vapaaehtoisneulojien voimin kerätään sinivalkoiset sukat kaikille juhlavuotena syntyville. Sukat jaetaan jokaiselle syntyvälle synnytyslaitoksilla, ja tammikuun määrästäkin puuttuu vielä paljon sukkia. Sukkia neulotaan koko ensi vuosi, mutta toki hyvä olisi jos synnäreillä olisi riittävästi sukkia jo kaikille tammikuussa syntyville valmiiksi, ettei kukaan alkuvuoden vauva jää heti ilman sukkia. Itse oon neulonut jo pari pientä paria sinivalkoisista jämälangoistani, ne odottavat vielä päättelyä - ja aion neuloa niitä lisää kunhan joulukiireet helpottavat. Nuo pikkusukat on kivoja välitöitä isompien neuleprojektien välissä, ja jokainen sukkapari on tärkeä! :) Lisätietoa keräyksestä löytyy keräyksen facebook-sivulta täältä.

Toinen hyvä projekti liittyen 100-vuotiaan Suomen juhlavuoteen on veteraanien juhlasukkakeräys. Kerroinkin syksyllä Oulun projektista jossa neulottiin sukat kaikille Oulun seudun veteraaneille, itse osallistuin neulomalla keräykseen viisi paria sukkia ja lahjoittamalla parille muulle neulojalle lankoja useampaan sukkapariin. Oulun veteraanit onkin nyt sukitettu, mutta koko maan laajuisessa toisessa keräyksessä neulotaan koko Suomen veteraaneille erityinen juhlasukkamalli, jollaiset jaetaan kaikille vetaraanitunnuksen omaaville ensi vuonna. Veteraanien juhlasukkakeräykseen voi osallistua joko neulomalla sukkia, tai lahjoittamalla lankoja neulojille. Lisätietoa keräyksestä saa ryhmän facebooksivulta täältä.

Jos siis on intoa kutoa, niin tässä olisi kaksi tapaa tehdä samalla hyvää! :)

Edit. Mitähän ihmettä täällä on tapahtunut kun aamulla lisäämäni kuva olikin tästä postauksesta päivän aikana hävinnyt?? Outoja juttuja tapahtuu täällä bloggerissa...

4 kommenttia:

 1. Adventtisukkani valmistuivat juuri, kiitos ohjeesta! Blogissani on kuva niistä. Pitäisiköhän tehdä seuraava sukkaprojekti hyväntekeväisyyteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin jo blogissasi kurkkimassa, kiva kun vinkkasit postauksestasi! Niin kiva nähdä valmiita adventtisukkia :)

   Ota välityöksi yhdet pienet vauvansukat vaikka? :)

   Poista
 2. Ihana sukkalahja, ja ensi vuonna on kaunis lahja, olen nähnyt kun ystäväni tekee sukkia tuohon keräykseen.

  VastaaPoista