18. tammikuuta 2017

Ommellut syöttötuolin pehmusteet


Ostettiin syksyllä pojalle käytettynä suottötuoli, ja ompelin siihen silloin heti pehmusteet. Haluttiin tukeva, puinen syöttötuoli, ja ollaan oltu tähän ostamaamme kyllä tyytyväisiä. Käytön jälkiä näkyy, maali on lohjennut jostain kohdin ja naarmuja löytyy, mutta tuoli on toimiva ja muuten ehjä - maaliahan saa paikattua jos haluaa. :) Tuoliin ei kuulunut pehmusteita, enkä tähän malliin nähnyt sopivia kaupassakaan, joten tein itse. On myös toki kiva, että syöttötuolin pehmusteetkin sopii väritykseltään muuhun sisustukseen. :)

Pehmusteet tein kangaspintaisesta kernikankaasta, mikä onkin ollut hyvä valinta koska se on helppo pyyhkiä puhtaaksi tai ihan viruttaa hanan alla. Pesukonettakin se kestäisi, mutta toistaiseksi käsinpesut on meillä riittäneet pitämään sen puhtaana. Kauniskuosinen kangas löytyi Eurokankaasta, ja kaavat pehmusteisiin piirsin itse mittailemalla tuolin mukaan.

Pehmusteisiin hyödynsin meidän vanhan puutarhatuolin pehmustetta, jonka vaahtomuoveista leikkelin sopivan kokoiset palat selkänojaan ja tuoliosaan. Tuoliosan pehmuste on kiinni solmittavilla nauhoilla, mutta selkäosan pehmuste pysyy paikoillaan ilman kiinnityksiä sillä se on sen verran napakka kooltaan. Tein vielä jalkojen väliin tulevaan remmiinkin pehmusteen samasta kankaasta, ja täytin sen vanulla.


Samaa kernikangasta on palanen myös syöttötuolin alla, helpottaa kummasti siivoamista ja suojelee vähän mattoa. :D En vaan tiedä kuinka iso sen kankaan pitäisi olla, että se suojaisi täysin, sillä yllättävän kauas lentää niin lusikka kuin sormiruokakin pienen ruokailijan käsistä... :D

2 kommenttia:

 1. Tuo on kätevä pehmuste, tuolissa, sekä tuolin alla. Varmasti helpottaa siivousta, aina jotakin kuitenkin putoaa. Tuolissa on kivampi istua kun on pehmuste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kivempi pienen istua, ja sopivasti myös pienentää tuolia niin on sopivamman kokoinen pikkuiselle syöjälle. :)

   Yllättävän paljonkin putoaa (ja pudotetaan tahallaankin) ruokaa lattialle. :D Varsinkin sormiruokaillessa.

   Poista