27. maaliskuuta 2017

Kevätvaatetta Noshin uutuuskankaista


Yhteistyössä NOSH / Kankaat saatu

Sain valita ommeltavakseni kankaita Noshin kevään uutuuskankaista, ja niistä syntyikin kivasti vaatteita Juliukselle. Viikonloppuna järjestin sitten pitkästä aikaa ompeluaikaa itselleni, ja hurauttelin käyttövaatteita pojalle seuraavissa koissa. Oli niin kivaa, ja olin niin hyvällä tuulella kun pääsin ompelemaan, että nyt aion oikeasti alkaa järjestää taas tälle harrastukselle enemmän aikaa. Eihän se vaadi kuin sen, että käytän pojan päikkäriaikoja vaikka pari kertaa viikossa ompelemiseen sen sijaan että siivoan ja teen kotitöitä silloin.


Valitsin kankaita, jotka sopi yhteen - jotta saan kerrankin ommeltua yhteensopivia settejä. Onnistuinkin tuossa setti-ajattelussa, sillä mielestäni näitä kaikkia voi käyttää yhtä aikaa ja yhdistellä keskenään kivasti. Paitsi pesukarhuhousuja ja pesukarhupaitaa en yhdistäis päälle yhtä aikaa, sillä ne näyttäis yhdessä pyjamalta mun silmissäni.

Oli selvää, että halusin nyt ainakin kokeiltavakseni paljon puhuttua pippuricollegea, jossa muuten on ihan mahtavaa tuo extraleveys (240 cm!); lyhyestäkin palasta saa siis aikaiseksi vaikka mitä. Mä aion seuraavaksi tehdä siitä ainakin vielä collegepaidan pojalle, kaavakin on jo piirrettynä. Bodyjahan meidän poika vielä käyttää, mutta bodyjen ompelemisen kanssa mulla on vähän vielä rimakauhu, joka täytyy ensin selättää ennenkuin uskallan kajota näin ihaniin kankaisiin bodyja ommellakseni... :D




Housuja hurautin heti kolmet, kaavana kaikissa Ottobren Streaky Legs (1/2015) koossa 80. Kankaat vasemmalta oikealle: harmaa jersey keltaisilla resoreilla, musta pippuricollege mustavalkoraidallisin resorein, ja keltainen pesukarhukuosinen jersey harmailla resoreilla. Peruspöksyihin saa muuten kivasti ilmettä pienillä jutuilla; merkeillä, taskuilla tai efektivärisillä tikkauksilla. Mustiin pöksyihin tein haarasaumaan hunajakennotikkauksen valkoisella langalla, ja taskun tein resorista omalla kaavalla.




Paidan kaava on PaaPiin kaavakirjasta, Myyry-paita koossa 86. Se on vielä iso pojalle, mutta teinkin tän enemmänkin kesää ajatellen. Piposta tein kaksivärisen, niin että toinen puoli on pesukarhukuosia ja toinen harmaata. Ei siis käntöpipona, vaan ihan vaan toinen puoli toista kuosia - musta tää on hauska niinkin. :) Pipon kaava on muuten myös PaaPiin kaavakirjasta, pienin koko eli XS. Iso se vielä pojalle on, mutta eiköhän sekin mee sit kesällä.

Koska pipoja tarvii aina, tein Juliukselle vielä toisenkin pipon. :D Valkoraidallinen joustocollege kaksikertaisena, samalla PaaPiin pipokaavalla mutta ilman saumanvaroja jotta koosta tuli vähän pienempi. Tuubihuiviin otin mittoja yhdestä Juliuksen käytössäolevasta tuubihuivista, ja hurautin sen kaksinkertaisesta joustocollegesta (ulkopuoli valkoraidallista ja sisäpuoli mustaa). Koristeeksi pienet pätkät vihreää satiininauhaa tuomaan vähän ilmettä. :)




Erilaisilla nauhoilla, merkeillä ja yksityiskohdilla saa kyllä helposti kivaa piristettä vaatteisiin. :)


Rakastan kyllä näitä Noshin kankaita, ne on niin pehmeitä ja laadukkaita, ja mun kokemukseni mukaan pysyy pesuissa hyvänä. Superina extrana tuo, että monet Noshin kankaat on erikoisleveitä. Pippuricollegen extraleveyden tiesin jo tilatessa, mutta esimerkiksi pesukarhujerseyn kankaan leveys tuli mulle kivana yllärinä (siis yllärinä siksi etten hoksannut tilatessa katsoa leveyttä) jonka huomasin vasta kangasta leikatessa. Sekin on nimittäin 190 cm leveää, joten sitäkin jäi vielä esimerkiksi yhteen paitaan vaikka tein jo yhdestä leveydestä housut, paidan ja pipon. :)

15 kommenttia:

  1. Ihanasti kaikki sopii toisiinsa! Mulla on paha tapa ostaa ja ommella kaikkea ihan randomia, mitä onkin sitten mahdotonta yhdistellä toisiinsa. No, esikoisen vaatekaappi alkaa oleen jo aika yhteensopiva, mutta tytön vaatevarasto on kyllä melkoinen sekametelisoppa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mä tykkään et vaatteiden pitää sopia yhteen, joten on parasta ostaa kerralla yhteensopivia juttuja, tai sit ommella settejä. :D Vaikka toki välillä tulee ostettua jotain mikä ei vaan sovi minkään muun kanssa yhteen, mutta pyrin siihen et aina ois yhteensopivat ylä-osa ja ala-osa, joten mietin kaupassakin jo ostettaessa että sopiiko olemassaolevat vaatteet nyt tän kanssa yhteen. :D

      Poista
  2. Oikein nättejä vaatteita!Mulla on myös tuubihuiveja työn alla.Mallina Pop:n huivi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pop:n huivit onkin hyviä, pojalta löytyy niitäkin kaksi - toinen ohut ja toinen paksumpi, molemmat on olleet tosi paljon käytössä. :)

      Poista
  3. Ihania vaatteita. Olet kyllä todella taitava. Pesukarhu kangas on kerrassaan valoittava ja sopivan unisex!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Tuo kangas on kyllä ihanaa, ja on kyllä niin unisex kuin olla voi. :)

      Poista
  4. Ehdottomasti ompelu menee kotitöiden edelle! :D Kun miun lapset vielä nukkui päiväunia, käytin sen ajan lähes poikkeuksetta vain neulomiseen.

    Onpa virkistävää nähdä pojalle ommeltuna raikkaita värejä, eikä aina niitä rumia tummansinisiä ja -vihreitä mitä yleensä näkee! Miekin oon ihan hurahtanut Noshiin, sekä valmisvaatteisiin että kankaisiin. Pippuricollege on ehdottomasti parhaita matskuja ikinä, miulla on siitä housut ja voisin elää niissä loppuelämäni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä oon ollut niin typerä et oon yleensä käyttänyt päikkäriajat kotitöihin. :D Mut siihen täytyy tulla nyt muutos! Oma aika harrastamiselle on niin kortilla että sille täytyy vaan alkaa ottaa aikaa. En vaan tajua et missä välissä ehdin sit hoitaa pyykit, tiskit ja ruuanlaiton sekä siivoamiset? :D Meidän touhupojan kanssa kun kotihommia ei vaan pysty tekemään kun poika on hereillä ja sen kanssa on kaksin.

      Ja kiitos! Mä tykkään keltaisesta, ja ostankin pojalle kutakuinkin kaikki keltaiset vaatteet mitä kaupoista löytyy. :D Ja myös kaikki punaiset joissa ei oo röyhelöitä tai prinsessoja (eli niitä lyötyy kyllä tosi harvakseltaan). Ärsyttää kun ihan pikkuvauvakokojen jälkeen kaupoissa on monesti tarjolla pojille vaan sinistä, harmaata ja mustaa.

      Ja Nosh on ihana, niin vaatteet kuin kankaatkin. :) Laadukkaita ja nättejä! Ja pippuricollegeen tykästyin kyllä minäkin, täytyy saada siitä kyllä itsellekin vaatetta! Housut oiskin ihanat itsellekin siitä, täytyis vaan löytää niihin kiva kaava. :)

      Poista
  5. Suloisia vaatteita!
    Minä olin juuri viikonloppuna Noshin vaatekutsuilla ensimmäistä kertaa.
    Niin ihania vaatteita ja laadukasta kangasta niissä. Tykkäsin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :)
      Mä en ookaan ollut Noshin kutsuilla, mut menisin kyllä jos joku kaveri pitäisi kutsut. :) Tykkään kans sekä kuoseista että laadusta, tosi hyviä!

      Poista
  6. Tosi kauniita vaatteita ja kivoja värejä.Hienoa kun osaat ommella, ihailen heitä kellä toi taito on, mulla nimittäin ei ole yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon :) Taitonsa kullakin, mulle tää ompelu on ollut rakas harrastus jo pienestä tytöstä asti - aina välillä se vaan jää hetkeksi taka-alalle ajanpuutteen tai muiden syiden takia. Nyt on taas intoa kun lapselle on niin kiva tehdä. :)

      Poista
  7. Ihana kokonaisuus! Noshin kankaat on vaan ❤ ja hei todellakin ompelu menee kotitöiden ohi 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Hanna! :) Joo Noshin kankaat on ihania <3

      No mä en oo tajunnut asettaa ompelua kotitöiden edelle, mut nyt alan tekemään niin! :D Heti ensi viikolla, tällä viikolla täytyy järjestää synttäreitä joten päikkäriajat menee leipomisiin tai siivoamisiin ;D

      Poista
  8. Voi mitä ihanuuksia! Mä rakastan settejä (tähän sydänsilmäinen hymiö)
    Tosi kauniit värit.

    VastaaPoista