28. toukokuuta 2017

Ompelukerho


Verson puodilla on hauska Ompelukerho, jossa ideana on lyhyesti kerrottuna että tilataan yllätyspussi kangasta ja ommellaan se vaatteeksi yhtä aikaa muiden kanssa. :) Kangas on metrihinnaltaan aina normaalihintaan verrattuna edullisempaa, ja kuosi/väritys on uutuus jota ei ole ollut aiemmin saatavilla.

Oon pari kertaa aiemmin jo ollut aikeissa osallistua, mutta nämä yllätyspussit on niin suosittuja että on aina mennyt sivu suun. Tällä kertaa ehdin mukaan, ja yllätyskangas olikin aivan ihana! Toukokuun ompelukerhon kankaana oli Terhi Söderlundin kuosi "Bali", ja tää osui meille kyllä nappiin. Ihana, ihana kangas - joka tulee kyllä käytettyä jokaista tilkkua myöten! Kangasta oli siis 80 cm palanen kaikille, ja onkin hauska seurata mitä muut samasta palasta saavat aikaan. Minä tein siitä pojalleni housut sekä kaksi t-paitaa koossa 86, ja kangasta on vielä reilusti jäljelläkin. Suunnitelmia on pää täynnä lopunkin kankaan varalle, katsotaan mihin päädyn kunhan ehdin alkaa toteuttamaan. :)
Paidat on tehty PaaPiin kaavakirjan t-paitakaavalla. Kokonaan kuviollinen on ihan simppeli peruspaita ilman mitään sen kummempaa, mutta toiseen t-paitaan katkaisin etukappaleen ja tein sen osittain kuviollisesta ja osittain mustasta. Takakappale ja hihat tuossa paidassa on myös kokonaan mustat, mutta hihoissa on lisäksi tampit kuviokankaasta. Molemmat paidat on kokoa 86, joten ne on vielä Juliukselle reiluja - ihan käyttökelpoja silti jo nytkin ja varmasti kesämmällä ihan sopivia. :)

Housujen kaava on Ottobre Designin Straight Stripes- housut koossa 86 (4/2014), ja ne on vielä tosi reilut Juliukselle. Ei vain viitsi itse ommellessa tehdä liian "sopivaa kokoa" ettei käyttöaika jää liian lyhyeksi, joten vähän kaikki on valmistuessaan aina reiluja... :D No, parempi kai niin, vaikka onkin tylsää että kuvatessa kaikki vaatteet vielä roikkuu päällä.


Tuosta kaksivärisestä paidasta tuli kyllä hauska, teen varmasti samalla idealla jatkossakin paitoja. Saa käytettyä ihania kuviokankaita joita on jäljellä enää pieniä paloja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti