25. lokakuuta 2018

Nimipikkuleivät


Edelliseen postaukseen jatkeeksi Samuelin kastejuhlien tarjoiluista halusin vielä julkaista paremmat kuvat tekemistäni nimikekseistä.

Pohjana kekseissä on Kinuskikissan tällä ohjeella leivotut pikkuleivät, joissa maistuu kivasti kaneli. Päälliset puolestaan on vaahtokarkinmakuista massaa, jonka värjäsin pastavärillä marmoroidun minttuiseksi. Kiinnitin vaahtokarkkimassan keksiin sokerikuorrutteella, ja painoin jokaiseen keksin pojan etunimen.


Nämä oli muuten Juliuksen lempparitarjottava pikkuveljen kastejuhlissa, ja isoveli osasikin käyttää tilanteen hyödykseen ja pyytää yhtä keksiä useammalta vieraalta. Ja tokihan jokainen täti ja mummu nyt yhden keksin antoi. ;D Ovela pieni herkkusuu!

13 kommenttia:

 1. Onpa söpöjä keksejä, ja kekseliäs isoveli :D

  VastaaPoista
 2. Hei. Kuinka paljon ennen tarjoilua nämä voisi valmistaa? Pehmeneekö massa? Ja missä säilyttäisit nämä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kyllä nämä varmasti pari viikkoa etukäteen voi hyvin tehdä jos pakastaa, eikä mene miksikään pakasteessa. Mä just sulatin jopa kolme kuukautta sitten leivottuja keksejä ihan meille päiväkahville kotona, eikä mistään olis kyllä huomannut että olivat käyneet pakasteessa. :) Mä pakastin nämä tiiviseen rasiaan.

   Poista
 3. Ihana isoveli😍 hei millä oot painanut nimen? - Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nimet painoin sellaisella kirjainstanssi- setillä, joka on leivontakaupasta ostettu.

   Poista
 4. Hei!

  Onko ohjetta tuohon keksin kuorrutteeseen? :) vai oliko valmista kaulintamassaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tämä oli valmista vaahtokarkkimassaa jonka vain värjäsin, mutta yhtä hyvin käy myös sokerimassakin. :)

   Poista
 5. Tein juuri näitä keksejä, sunnuntaina on synttärit ja nyt mietin, säilytänkö näitä vaan pöydällä tiivissä rasiassa vai miten? Jääkaapissa? Mietin vaan miten tuo vaahtokarkkimassa käyttäytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin lyhyen aikaa säilyttäisin vaan tiiviissä rasiassa pöydällä. :) Jos oon aiemmin tehnyt niin oon pakastanut ja ottanut vaan sulamaan sit juhlien aamuna.

   Poista
 6. Eli siis nämä keksit täysin valmiina kaulintamassa(vaahtokarkin makuinen) päällä, voi pakastaa? Massa ei vety tai mitenkään pilaannu pakastaessa? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tässä keksin päällä on valmista vaahtokarkkimassaa jonka oon värjännyt, ja voi pakastaa! Ei mene pakastaessa miksikään ainakaan mun kokemukseni mukaan :) Pakastin pari viikkoa ennen juhlia keksit, ja vielä useampi viikko juhlien jälkeen näitä sulattelin ja itse syötiin - eikä olis huomannut sen enempää mausta tai ulkonäöstäkään että ovat käyneet pakastimessa. :)

   Poista
 7. Pakastitko keksit siis kuorrutteen kanssa? Kuinka paljon ennen pitäisi ottaa sulamaan.

  VastaaPoista
 8. Kuinka paljon massaa käytit ja montako pikkuleipää tuli?

  VastaaPoista