Runebergintortut siis. Leivoin niitä nyt toista kertaa elämässäni, ja hyviä tuli. :)
En tykkää kaupan Runebergintortuista kun ne ovat usein jotenkin kuivakoita ja mauttomia, mutta netin syövereistä kaivamani Runebergintorttu-ohje omin sovelluksin oli oikein mainio. :)
En muista mistä tämä ohje on, kun se on jo vuosi sitten printattu. Mutta tässäpä tämä muokattuna:
n. 12 kpl
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl korppujauhoja
1 dl mantelirouhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl kermaviiliä
1 tl manteliuutetta
100 g pullomargariinia
päälle vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta
Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisätään joukkoon kuivat aineet (kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin). Sekoita joukkoon lopuksi sula rasva ja kermaviili.
Jaetaan tasainen taikina muffinsivuokiin ja paistetaan 200 asteessa uunin keskiosassa n. 15 minuuttia. Jäähtyneiden torttujen päälle laitetaan nokare hilloa ja koristellaan sokerivesikuorrutuksella hillon ympäriltä.
Oli helppoja ja nopeita tehdä, ja hyviä tuli. :)
Samanlaista hyvää näköjään tässäkin blogissa. :) Mun omissa oli vaan sekä piparimuruja että mantelirouhetta. Ensi kerralla ajattelin sitä kostutusta kokeilla. :)
VastaaPoistaJuu pitihän noita kokeilla. :)
VastaaPoista