29. elokuuta 2010

Kasteltavaa

(Sanotaanko muualla tarjottavia kasteltaviksi? Meilläpäin siis ainakin tuo on ihan yleinen sanonta. Perustuen varmaankin vanhaan tapaan kastaa pullaa kahviin. :> )

Kesä päättyy ja koulu alkaa, joten leipaisin yhtenä vapaapäivänä työkavereille kahvitauolle herkkuja. Vaikka jatkankin samassa työssä koulun ohellakin niin halusin kiittää kuluneesta kesästä mahtavia työkavereita muffinsein. :)


Muffinsit on muuten ihan perussuklaamuffinseja, mutta sisällä jokaisessa on Cloetta Center-toffeenappi. Tarkoitus oli laittaa sisään nougatia, mutta lähikaupasta oli Nougat-patukat loppu joten piti improvisoida. Improvisointi toimi kuitenkin hyvin. :) Muffinsien päällä on koristeena tomusokerikuorrutetta.

Tällainen viemisiksi leipominen on kyllä kätevää; saa leipoa ja vähän maistaakin mutta suurin osa menee muihin suihin eikä itse tarvitse tuhota pellillistä herkkuja. ;DTein myös kortin uusista papereista. En kovin tyytyväinen ollut lopputulokseen, täytyy siis jatkaa harjoituksia. :D Ja hei, miten te korttiaskartelijat oikein saatte kuvattua kortit hyvin?? Tuntui että joka kulmasta kortti näytti kuvassa vinolta vaikka takuulla on reunat suoraan leikattu. :D Ja tottakai korttiin piti tehdä teksti uudella dymolla. :P On se vaan kiva kapistus!

10 kommenttia:

 1. OOOO, cloettaa muffinsseissa! Tuo pitääkin muistaa! Olen vain kokeillut lakritsia ja normisuklait mut samallalaillahan nuo muutkin soveltuu muffienssien sisään! :)

  VastaaPoista
 2. Minäki tykkään ihan hirveesti leipoa, varsinkin muffinseja. Ja erityisen kivaa niissä on se ku niitä saa aina koristella :D Leivoin muuten kesäkuussa töihin porkkanapiirakkaa ja koska työntekijöitä oli sen verran paljon että yksi pellillinen ei olisi ihan riittänyt, leivoin kaksi. Lopulta porukkaa oli sen verran poissa että mulle jäi vähän reilu pellillinen kotiin itselle syötäväksi. Onneks on pakastin! :D

  VastaaPoista
 3. Madam B.C : Joo kannattaa kokeilla tuota Cloettaa, toimi hyvin. Sensijaan joskus ku oon laittanu Dumlen niin joo maistuu ihan hyvältä, mutta se uunissa imeytyy muffinsin taikinaan jättäen sisään kolon. :D Cloetta maistuu aika samalta mutta toimi muffinsissa Dumlea paremmin, ainakin oman kokemuksen mukaan. :)

  Laura H : :DD Parempi tehdä niin että ainaki riittää!

  VastaaPoista
 4. Olipas kiva muffininiksi :).

  Meillä päin (Pohjois-Savossa) sanotaan kahvipöydässä (eritoten vanhempien ihmisten käyttämä ilmaus) joskus että "kastahan sekkaan", jossa kehoitetaan siis ottamaan lisää kahvipöydän tarjottavia. Siis sekkaan = sekaan = joukkoon :)

  VastaaPoista
 5. Annika, niin ihana blogi <3. Mä täällä vapista viettelen, ja piti nyt tulla taas pitkästä aikaa katsomaan mitä ihanaa oot saanu aikaiseksi, ja ootkin saanut tehtyä vaikka mitä :).Terveisiä!

  -Marika ja Milo-

  VastaaPoista
 6. Emma, kiitti! :)

  Maikki: Kiitos. Enpäs oo tuota sanontaa ennen kuullut! :D Täälläpäin kehotetaan myös ottamaan lisää termillä "topatkaa!". :D

  Marika ja Milo: Kiitos kiitos! :) Terkkuja sinneki!

  VastaaPoista
 7. Meilläpäin (Satakunta) puhutaan kastamisista. :)
  Ihanan herkullisen näköistiä kastamisia!

  VastaaPoista
 8. Heti kun painoin lähetä- nappia tuli mieleen, että piti kysyäkin jotain... Eli miten ihmeessä saat muffinssit noin kauniiksi... Nimittäin mulla AINA muffinssit levahtaa ihan kokonaan. Ei niistä tuon näköisiä tule kuin ehkä yhdestä atai kahdesta, jos teen koko pellillisen...

  VastaaPoista
 9. Usvis: Teen joko peltisellä muffinsivuoalla, tai sitten laitan kaksi paperista vuokaa päällekäin niin että on jämäkämpi. :)

  VastaaPoista