2. tammikuuta 2011

Sydämellistä

Noniin, uusi vuosi on pyöräytetty käyntiin. :) Vuodenvaihde kului rauhallisissa merkeissä kaveripariskunnan kanssa herkutellen ja pelaillen lautapelejä. Toki parit raketitkin ammuttiin ja tinat valettiin; mukavasti siis ainakin lähti uusi vuosi käyntiin! Vuoden ensimmäinen päivä puolestaan kului hyvän ystävän häitä juhlien. :) Häät oli ihanat, ja häälahjankin tein itse, mutta siitä vähän myöhemmin lisää.. :)

Täällä blogissa jatketaan nimittäin vielä vanhoilla kujeilla, eli tekemieni joululahjojen esittelyllä... :D

Päällystin purkkeja decoupage- tekniikalla kankaalla ja nauhoilla, ja täytin karkeilla. :) Nämä kolme sydänpurkkia meni lahjaksi omille vanhemmille, poikaystävän vanhemmille ja mummulle. :)Tämä ruudullinen purkki puolestaan meni esimiehen joulusukkaan. :D Koottiin työkavereiden kanssa esimiehelle joulusukka johon jokainen toi jotain pientä, minä vein koristelemani karkkipurkin.

Purkit on kooltaan n. 5 dl kokoisia, semmoisia että paperikonvehteja mahtui suunnilleen 250 grammaa. :)

Kauratyynyt ompelin poikaystävän vanhemmille ja molemmille siskoille. Kaikkiin on applikoitu sydämiä, mutta kaikista tein vähän erilaisia. :) Näitä voi käyttää lämmitettyinä lihassärkyihin (erityisesti niska-hartiaseudun lihassärkyihin) tai kylminä kylmäpussin tapaan. Pituutta näillä pötköillä on sen verran että menevät sopivasti harteille kaulan ympäri, ja molemmissa päissä on nauhat kiinnisitomista varten. :) 

Tein tällaisia kauratyynyjä joululahjaksi kummeille ja isovanhemmille joskus suunnilleen kymmenvuotiaana, ja kampaajana toimivalla kummitädillä kauratyyny on edelleen kuulemma lähes päivittäisessä käytössä. :)

Ja nyt kun sydän-teemaan niin hyviin sopii, niin esitellään Epalta tullut Luovan leikin yllärikin samaan syssyyn.  Paketista paljastui kaksi suloista pientä neulottua sydäntä, ja itsetehtyä pähkinäsuklaata. Suklaa oli niin hyvää että tuli tuhottua aika nopsaan, mutta sydämet pääsivät kuvaan asti. :) Kiitos Epa!

 
Joululahjojen esittely ei vielä(kään) ollut tässä, vaan jatkoa seuraa.. :D Toivottavasti joku jaksaa vielä lukea.. :D

8 kommenttia:

 1. Ihania lahjoja olet tehnyt. Itse tehdyssä on mukana paljon enemmän ajatusta ja tunnetta kuin ostetuissa.
  Meillä lapset tekivät kummeilleen koristellut purkit, joissa oli jauhot sisällä. Kummien tarvii vain lisätä kananmuna ja rasva, ja paiskata taikina vuokaan&uuniin. :)

  Ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Todella ihania lahjoja olet tehnyt. noi purkit: Ihania!! kauratyyny on kyllä hyvä. meilläkin sellainen on. Ystävän äidin tekemä :)

  VastaaPoista
 3. Kauratyynyt ovat loistokeksintö! :) Äitini teki minulle vuosia sitten sellaisen lahjaksi :) ps. ihanat purkit, kyllä varmasti esimies tykkäsi!

  VastaaPoista
 4. Siis wau, oot mahdottoman taitava. Ihana katsoa näitä sun aikaansaannoksia!

  VastaaPoista
 5. Suloisia purkkeja! Miekin kokeilin decoupagea ekaa kertaa erääseen joululahjaan, mutta siitä ei tullut ihan esittelykelpoinen :D Harjoitus tekee mestarin... Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 6. Sumi: Kiitos! :) Tosi hauska idea tuo jauhopurkkikin!

  sade: Kiitoksia. :) Mulla itsellä ei vielä ole kauratyynyä, mutta voisi nyt tehdä kyllä itsellekin, kun kankaita ja kauroja jäi yli. :)

  Madam B.C: Kiitti! Toivottavasti tykkäsi juu. :)

  Jenkku: Ohhoh, kiitoksia! :D

  Emma: Kiitos. :) Joo harjoitus tekee mestarin, uutta putkeen vaan. :D Decoupage- tekniikka on kyllä hauska!

  VastaaPoista
 7. Oooi kun ihania taas! Olet kyllä ollut superahkera lahjojen tekijä. Kuinkas kauan ennen joulua aloitit näitä suunnittelemaan ja tekemään?

  VastaaPoista
 8. Maikki: Kiitos. :) Lokakuuta se tais olla ku jo pikkuhiljaa alottelin. :D Neulomishommat siis, ompelukset ja askartelut tein vasta joulukuussa.

  VastaaPoista