30. lokakuuta 2011

Kookoskuulat

Tuli yhtäkkiä jostain mieleen nämä herkut vuosien takaa, ja oli pakko tehdä tässä yhtenä iltana kookoskuulia pitkästä aikaa. :) Näitä tein ala-asteella moniin myyjäisiin ja synttäreille, ja ne oli aina ihan hitti.


Erilaisiin kookoskuuliin löytyy varmasti monia erilaisia ohjeita, mutta laitetaan tähän nyt jakoon tämä omani. Ohjeen alkuperästä ei ole tietoa, koska ohje on mulla ruutuvihkoon kahdeksanvuotiaan huteralla käsialalla kirjoitettuna. :D

Kookoskuuliin tarvitset:
100 g voita
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
3 dl kaurahiutaleita
2-3 rkl kylmää, vahvaa kahvia
pinnalle kookoshiutaleita (nonparellitkin käy jos ei tykkää kookoksen mausta!)

Sulatettu rasva, sokeri ja vaniljasokeri vaahdotetaan kuohkeaksi. Lisätään loput aineet ja sekoitetaan hyvin. Muotoillaan taikinasta pieniä palloja ja pyöritellään ne kookoshiutaleissa. Anna kookoskuulien jähmettyä hetki pakastimessa tai jääkaapissa, ja nauti! :)

Huomioi, että tähän ohjeeseen rasvaksi ei käy esimerkiksi juoksevat, koska ne eivät jähmety! :) Tällä kertaa itse käytin margariinia, mutta kaikkein paras lopputulos tulisi ihan oikeasta voista. Oikea voi jähmettyy parhaiten, niin että pakastimessa kovettamisen jälkeen kookospallot kestävät pöydällä oloa parhaiten.

Ja tosiaan, hitti nää oli nytki. Ihan yhtä hyviä kuin muistinki. :) Siihen ala-asteaikaiseen reseptivihkoonkin olin näiden kohdalle kirjoittanut isoin tikkukirjaimin lisähuomautuksen "Nam nam!", piti kyllä paikkansa. ;)

4 kommenttia:

  1. Voin yhtyä tuohon: isoin tikkukirjaimin lisähuomautuksen "Nam nam!" !!

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat meidän tytön bravuuri! Ikää siis 12 vuotta! Saadaan herkutella kaksistaan kun ei meidän talouden miehet niin piittaa kookoksen mausta:)

    VastaaPoista
  3. Niinu, joo ne oli munkin bravuuri silloin ala-asteella! :D

    VastaaPoista