20. lokakuuta 2012

Häät : DIY sukkanauha


Sukkanauhat on ihan ryöstöhintaisia, jos menee ostamaan sellaisen valmiina. Kaikissa hääjuttuja myyvissä nettikaupoissakin sukkanauhasta pyydettiin vähintään kymppi, ja eihän siinä ole kuin pätkä pitsiä, kuminauhaa ja jotain pientä koristetta. Päädyin siis tietenkin DIY-ratkaisuun, ja selvisin hommasta parilla eurolla.


Tarvitset: kuminauhaa sen verran että sukkanauha pysyy napakasti reiden ympärillä, ja pitsiä sitten ehkä 10-20 senttiä kuminauhaa pidempi pätkä, jotta se vähän rypyttyy. Lisäksi pätkä ohutta satiininauhaa ja helmiä.

Kahden sukkanauhan tekoon meni aikaa alle puoli tuntia, joten mitenkään työläs projekti ei olut kyseessä. :D


Ompelin kuminauhan suoraan keskelle pitsinauhaa, ja sitten kiinnitin rusetit muutamalla pistolla, ja liimasin helmet pitävällä liimalla lopuksi rusettien keskelle.

Sinisellä nauhalla varustettu sukkanauha jäi itselle muistoksi, ja pinkki nauha nakattiin poikamiehille. Oikeaan osoitteeseen menikin, joten häitä odotellessa A & L... ;)

DIY- ratkaisuun päädyin myös oman heittokimppuni kanssa. Siitä ei valitettavasti ole yhtään kuvaa, mutta sidoin sen itse reilun kaupan ruusukimpusta. Hain siis kymmenen pinkin pikkuruusun kimpun marketista, lyhensin varret ja harvensin lehtiä, sidoin kimpun tiiviiksi pikkukimpuksi kukkateipillä, ja lopuksi kieputin varren ympärille valkoista satiininauhaa. Kimpusta käytiin kova taisto, ja se sai vähän osumaa taistelun tiimellyksessä. Pari ruusunnuppua lensi irralleenkin, mutta lopulta kimppu tippui takariviin suoraan Timon siskon syliin.

Hyvin siis pärjäsi tällaisilla pienen budjetin ratkaisuilla. :) Hääjutut alkaa varmaan pikkuhiljaa olemaan paketissa, kunhan kiitoskortit vielä postailen. Jos jollakulla on jotain kysyttävää tai mielessä on joku hääaiheinen juttu josta olisi vielä halunnut kuulla, niin kommenttia tulemaan. :)

2 kommenttia:

  1. Nättejä! Kummasti tuo ryöstöhintaisuus vaan pistää aivonystyröitä liikkeelle... Kun ei vain hanno maksaa jostain NIIN yksinkertaisesta NIIN paljon. :)

    VastaaPoista
  2. Nuori Emäntä, kiitos! Joo no niinpä, varsinkaan kun osaa itsekin tehdä. :) Eriasia jos olisi löytänyt jostain upeita käsintehtyjä sukkanauhoja, mutta ainakaan sellaisista kaupan yksinkertaisista ja tylsistä en olisi viitsinyt kymppiä maksaa.

    VastaaPoista