10. tammikuuta 2013

Katsaus vuoteen 2012


2012 oli kaikenkaikkiaan hyvä, onnellinen vuosi. Jokaiseen vuoteenhan mahtuu omat hyvät ja huonot hetkensä, mutta vuosi 2012 oli ehdottomasti onnellinen vuosi. :)

Teen taas aiemmilta vuosilta tuttuun tapaani katsausta viime vuoteen, mutta siinä missä viime vuosina olen koonnut vain käsityöni isoiksi kollaaseiksi, ajattelin tänä vuonna tehdä homman hieman toisin, ja koota vuoden yhteen kuukausittain.


Tammikuussa...

Tehtiin tyttöjen reissu Ouluun ja Haaparannan Ikeaan, ja olin Oulussa vielä pukeutumisneuvojakurssillakin.
Kävin myös kuuntelemassa Luova yrittäjyys-seminaarin, josta jäi paljon viisaita sanoja mieleen pyörimään ja muhimaan.

Tammikuun käsitöinä syntyi aika paljon kortteja.

 Helmikuussa...

Kudoin ainakin tilauksesta huopatossut ja vauvan tennarisukat, tein paperinarusta ruusuja, tein läjän kortteja, leivoin Timolle synttärikakun ja tein taas parin päivän reissun Ouluun pukeutumisneuvojakurssille. Bongasin myös Iltalehdestä Novitalle suunnittelemani ja kutomani Tennari-sukat.
Maaliskuussa...

Täytin 24 vuotta, suoritin pukeutumisneuvojakurssin lopputentin, vietin pari talvista päivää mökillä mm. lumikenkäillen, haaveiltiin uudesta vuokrakämpästä ja käytiin katsomassa asuntoja, sekä lopulta myös kirjoitettiin vuokrasopimus. Maaliskuussa juhlittiin myös serkkuni kauniita keväthäitä!

Maaliskuussa käsitöiden saralla tein lähinnä kortteja (mutta niitä kylläkin aika paljon!), ja muutama meni myös keräykseen, jossa kerättiin kortteja Oulun yliopistollisen sairaalan keskosvauvoille.
Ja vaikka blogissa en asiasta vielä hiiskunut, oli maaliskuu aika tiivis häiden suunnittelukuukausi, tein mm 50 hääkutsua. :D


Huhtikuussa...

Huhtikuussa pakkailtiin, käytiin katsomassa Sami Hedbergin stand up- keikka ja vietettiin pääsiäistä.

Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna tosiaan muutettiin, kolmioon. Vihdoin mulle mahtui myös askartelupöytä asuntoon! :D

Huhtikuussa käsitöille ei juuri jäänyt aikaa, mutta muutamia kortteja ja villasukkia kuitenkin syntyi.

Toukokuussa...

Järjestelin asuntoa, kävin kuuntelemassa Jesse Kaikurantaa, lähdin mukaan Sinellin Design Teamiin loppuvuodeksi tuuraajaksi, innostuin värikkäistä housuista (olikin pidempään kestänyt innostus, kun loppuvuoden aikana poistuin kotoa hyvinkin usein joko jadenvihreissä tai violeteissa housuissani).

Käsitöiden saralla askartelin, ompelin tyynyjä ja teippailin.


Kesäkuussa..

Bloggailu jäi kesäkuussa aika vähiin, kun hääjutut ja kämpän laittaminen veivät vapaa-aikani. Kesäkuussa juhlittiin yo-juhlia ja serkkuni häitä, ja kävin Helsingissä koulutusmatkalla ja samalla tapaamassa ystävääni. Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna vietettiin myös mun ylläri-polttareitani, ihanat ystävät haki töistä ja oli järjestäneet mukavaa ohjelmaa koko päivälle!

Kesäkuussa tuunasin yrttipurkkeja, ompelin verhot sekä viirin ja askartelin kortteja. Kesäkuussa myös suunnittelin myöhemmin syksyllä Novitassa julkaistut lapsen palmikkopipon sekä palmikkokaulurin, ja kirjoitin niihin ohjeet.


Heinäkuussa...

Heinäkuussa järjesteltiin loppukuun häitämme, kävin Kokkolassa järjestetyllä Eurooppalaisella ruokatorilla muutamaankin otteeseen, kestitsin vieraita ja aloitin kesäloman.
Heinäkuun 28. päivä koittikin sitten odotettu päivä ja oman vuoteni kohokohta, meidän hääpäivämme. :) 7 vuoden seurustelun jälkeen on kiva olla naimisissa. Hymy nousee huulille aina kun mies kutsuu vaimoksi, on mukavaa olla vaimo. Ja on mukavaa että postiluukussa lukee kahden sijaan vain yksi, yhteinen nimi.

Heinäkuussa askartelin lähinnä hääjuttuja.. :D Tein mm. leffajulisteen, hääkarkkeja, sukkanauhat,vieraskirjakortit ym.
Elokuussa...

Elokuu aloitettiin pienellä asuntoautoreissulla, käytiin pohjoisessa ja kierrettiin muun muassa Pieni Karhunkierros. Elokuussa myös vietettiin venetsialaisia. Elokuussa ei juurikaan tehnyt mieli askarrella tai tehdä käsitöitä, isot hääjärjestelyt ja hääaskartelut veivät sen verran käsityöintoa hetkeksi, että loma käsitöistäkin teki hyvää. :) Elokuun käsityöt taisivat olla lähinnä Sinellin DT- työt, mutta blogi sen sijaan täyttyi hääjutuista ja hääaskarteluista näin jälkikäteen.


Syyskuussa...

Painoin kahta työtä ilman vapaapäiviä, joten käsityöt jäivät taas minimiin. Tein lähinnä eteenpäin virkattua torkkupeittoani, koska sitä oli helppo tehdä vähänkin aikaa kerrallaan. Syyskuussa julkaistiin Novita 7 veljestä- lehti, jossa olivat suunnittelemani lasten asusteneuleet.Syyskuussa aloin pikkuhiljaa tehdä jotain pitkäaikaisen haaveeni toteuttaakseni, tilasin vihdoin labeleita omalle tuotemerkilleni, ja päätin uskaltaa.

Lokakuussa...

Sain valmiiksi pitkään kesken olleen virkatun torkkupeiton, blogini täytti kolme vuotta ja sen kunniaksi järjestin jälleen arvonnan, sekä uudistin myös blogin ulkoasua. Lokakuussa askartelin myös häidemme kiitoskortit, jotka muuten on vielä blogissa julkaisematta... :D Voisin yrittää muistaa julkaista nekin tässä lähiaikoina.

Loppukuusta vihdoin julkaisin haaveeni kun avasin AICA design-tuotemerkkini  facebook-sivun kaikkien nähtäville. Tuntui aika haavoittuvaiselta avata unelmansa kaikkien katseltaviksi, niin monta vuotta olin pyöritellyt mielessäni ideaa omasta tuotemerkistä, että se tuntui todella henkilökohtaiselta. Olin innostunut tuotemerkistäni, mutta pahoitin myös mieleni monista yllättävän lannistavista kommenteista mitä tuli, ja vielä tutuiltani. Tuli kommenttia että "osaan itsekin tehdä tuollaisia", ja "eikö nuo tähtijutut ole jo aika out" ja "huhhuh mitkä hinnat" ym, tuli olo ettei mitään saisi yrittää jos ei keksi samalla jotain mullistavan ihmeellistä, eikä tietenkään työtään saisi arvostaa vaan tuotteet pitäisi myydä materiaalien hinnoilla. Tiesin koko hommaan lähtiessäni, että ikävääkin kommenttia tottakai aina tulee, mutta kieltämättä yllätti että niin nopeasti. :D No, paskahan kasvattaa vai miten se meni. :P
En siis ole perustanut yritystä, vaan pelkästään alkanut tehdä tuotteita tuotemerkillä, katsotaan sitä yritystä sitten joskus kun se on kannattavaa, nyt tämä toimii harrastuspohjalta. :) Jostainhan sitä pitää kuitenkin aloittaa, ja tällainen tuntuu nyt hyvältä ratkaisulta tähän saumaan.


Marraskuussa...

Sain pyynnön lähteä tuotteineni mukaan Kokkolaan avattavaan pop up- myymälä HIMMELiin. Pohdin asiaa pari päivää, teki kauheasti mieli lähteä mukaan, mutta toisaalta tuntui että aika loppuu kesken. Olin alkanut tehdä tuotteitani vasta kuukautta aiemmin, joten varastoa ei todellakaan ollut. Tilaisuus oli kuitenkin niin ainutlaatuinen, että päätin hypätä pää edellä mukaan. :D Marraskuu menikin sitten vähillä yöunilla ja tuotteita tehden.

Avasin marraskuussa myös AICA designin nettisivut, ja kuvasin ahkerasti tuotteitani nettisivuja ja facebook-sivua varten.


Tennarisukkien ohje julkaistiin uudelleen yhtenä suosikkimalleista Novita Joulu -lehdessä, sekä Novitan nettisivuilla. On ilo huomata, että tennarisukat ovat saaneet suuren suosion. :) Niitä tupsahtelee vastaan blogeissa harva se päivä, ja aina mulle tulee siitä yhtä hyvä mieli!

Marraskuun lopussa olin myös ystävieni, Anna Nygård Designin Annan ja Sydänkävyn Paulan kanssa Kokkolassa Tullipakkahuoneen perinteisillä joulumessuilla myymässä tuotteitamme.

Kävin myös eräänä lauantaina vetämässä korttikurssia kansalaisopistossa, ja vietin työpaikan pikkujouluja teatterissa ja syömässä käyden. Jännitin avattavaa HIMMELiä ja tuotteideni vastaanottoa aika paljon, ja kävin juomassa skumpat ja syömässä suklaatryffelit HIMMELin avajaispippaloissa. Marraskuussa tein myös tuurauspestini viimeisen askartelutyön Sinellin Design Teamissa.

Marraskuu on yleensä mielestäni vuoden ankein kuukausi, mutta tänä vuonna en juuri ehtinyt marraskuun ankeutta surra kun koko kuukausi oli niin touhua täynnä. :D Jännittävä ja mukava kuukausi, johon mahtui monenlaista uutta ja mielenkiintoista.


Joulukuussa...

Kudoin muutamat perussukat, kahdet naisten- ja kahdet miesten kokoa. Tein myös kymmenkunta joulukorttia itse, mutta muuten käsityöt painottuivat AICA designin tuotteisiin, ja niihin muutamiin itsetehtyihin joululahjoihin. Pop up- myymälä HIMMELi oli auki koko kuun, ja tein sinne tuotteiden täydennystä koko ajan, joten virkkuukoukulla ja ompelukoneella riitti töitä.


Näin jälkikäteenkin vuotta selaillessa mulla on näköjään ollut kaikenkaikkiaan aika kiireinen vuosi. :D Kiirettä on pitänyt niin häiden järjestelyissä kuin tuotemerkinkin parissa, mutta molemmat olivat hienoja, pitkään haaveiltuja juttuja. :) Kaksi isompaa haavetta siis toteutuivat vuonna 2012.

2012 oli siis oikein hyvä vuosi, toivottavasti uudesta vuodesta tulee ainakin hyvä, ja yhtä mielenkiintoinen! Ainakin jatkan tuotemerkkini kehittelyä tänäkin vuonna, ja lähiaikoina minusta tulee myös ensimmäistä kertaa täti, kun veljeni ja hänen vaimonsa esikoinen syntyy. :) Mukavasti näyttäisi siis uusi vuosi lähtevän käyntiin!


6 kommenttia:

 1. Vuoteesi on todella mahtunut vaika mitä. Kiva idea koota se kollaasiksi kuukausien mukaan :) . Onnea vielä häiden johdosta ja omasta tuotemerkistä, haaveiden toteuttaminen on upea asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Oli kyllä tapahtumarikas vuosi, ja itselle ainakin oli kiva koota vuosi pakettiin kuukausittain. Muistui monia kivoja juttuja mieleenkin, jotka oli jo unohtunut. :)

   Poista
 2. Kiva vuosi takanapäin! Onnea ja menestystä myös alkaneelle vuodelle!

  VastaaPoista