22. helmikuuta 2013

Puunauspäivä


Mulla oli eilen ja toissapäivänä vapaapäivät, ja ne meni kyllä aikamoisessa touhussa. Toissapäivänä tein supersiivot, puunasin kämppää puoli päivää, ja illalla vielä leivoin. Aina siivoamisen jälkeen on niin hyvä fiilis, kun kotona on siistiä ja tuoksuu puhtaalta. :)


Kun siivouksen jälkeen vaihtaa samalla vielä puhtaat pyyhkeet sekä puhtaat lakanat, on se piste iin päälle.



Siivouseväinä mulla oli tuoretta ananasta pähkinöillä, hunajalla ja turkkilaisella jugurtilla. Lisävirtaa hain myös juomalla mukillisen Clipperin kaakaota, josta oon puhunut ennenkin, mutta joka edelleenkin on maailman parasta kaakaota.


Puhtaita pyyhkeitä kaapista kaivaessani törmäsin myös kahteen beigeen tyynynpäälliseen, jotka olin ennen joulua ostanut ja työntänyt kaappiin - ja unohtanut. (Nyt joku luulee ettei meillä ole vaihdettu pyyhkeitä joulun jälkeen, mutta on meillä, nuo päälliset vaan oli siellä ihan kaapin perällä! :D) Nyt silitin päälliset ja vaihdoin ne sohvalle vanhojen kulahtaneiden vaaleiden päällisten tilalle. Simppelit tyynynpäälliset jotka olisin varmasti osannut tehdä itsekin, mutta aina ei vain jaksa kun valmiinakin saa, ja vielä kankaiden hinnalla.

Illalla leivoin sitten Emmankakkua, eli mokkapaloja. :D


En tiedä mistä nimitys Emmankakku tulee, tai tunteeko kukaan muu mokkapaloja sillä nimellä, mutta meidän perheessä mokkapalat on aina olleet Emmankakkua. Ja äidin reseptissäkin kakku kulkee sillä nimellä. Tein Emmankakkua kyläviemisiksi (ja riitti sitä kyllä omaankin pakastimeen), sillä käytiin eilen taas katsomassa veljeni pientä vastasyntynyttä tyttöä. Parissa viikossa tyttö oli jo selvästi kasvanut, ja täti oli taas onnellinen päästessään pitämään pientä sylissään. :D

Samalla kun tein Emmankakkua, tein taas myös Nigellan fudgea, jota myöskin vein kyläpaikan kahvipöytään.


Nigellan fudgea olen tehnyt monesti aiemminkin. Se syntyy siis yläkuvassa olevista aineksista, kuvassa olevien lisäksi laitetaan vain nokare voita/margariinia. Fudge jäi tällä kertaa kuvaamatta, koska ulkonäkö ei ollut mallikas. :D Maku oli hyvä, mutta fudgesta tuli niin pehmeää ettei siistien palojen leikkaaminen onnistunut, vaan paloista tuli kökkäreitä. Liian pehmeä koostumus johtui todennäköisesti tuosta käyttämästäni suklaasta, pakkausten rakastajana nimittäin ostin tuota Fazerin tummaa suklaata koska sen uudistunut kääre oli mielestäni superhieno. Olisi varmaan kannattanut kuitenkin ostaa jotain leivontaan tarkoitettua taloussuklaata, mutta opimmepa taas jotain jotta voimme ensi kerralla onnistua paremmin.

Palkitsin itseni siivous- ja leipomisurakasta tulppaanein. :D Puhdas koti ansaitsee kauniita kukkia, ja reipas siivoaja ansaitsee palkinnon. :P



Ostin tulppaaneita kaksi nippua, toisen valkoisia ja toisen vaaleanpunaisia. Eikä ne sitten mahtunutkaan yhteen maljakkoon. :D No, isompi kimppu pääsi olohuoneeseen, ja muutama ylijäänyt meni pienessä valkoisessa maljakossa makuuhuoneeseen. Harvoinpa meillä on makkarissa kukkia, mutta olipas kiva avata aamulla silmät kun vastassa oli kimpullinen tulppaaneja.

Huh mikä sillisalaattipostaus. Ablodit kaikille jotka lukivat loppuun asti. :D Hyvää yötä, ja vielä parempaa viikonloppua!

6 kommenttia:

  1. Ihana postaus, kunpa siivousinnostus olisi tarttunut, mutta ei vaan niin ei....No, leivon kyllä parhaillaan pullaa ja siitäkin tulee hyvä mieli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, pullantuoksu kotona on ihan parasta! Muistan kun lapsena oli ihan parasta kun koulusta kotiin tullessa, tai aamulla herätessä kotona tuoksui pulla kun äiti oli leipomassa. :)

      Ja hei, ehtiihän tuota siivota muinakin päivinä! Mäkään en siivoa nyt viikonlopuksi ollenkaan, kun keskiviikkona kerran tein kunnon siivot. :)

      Poista
  2. Meilläpäin mokkapalat on masaliisaa :) Emmankakku oli mulle täysin uusi nimitys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No masaliisa on kyllä sitten taas mulle täysin uusi nimitys! :D Mistähän sekin nimi tulee? En tiedä sanooko täällä meilläpäinkään kukaan muu mokkapaloja Emmankakuksi, mutta meidän perheessä se on aina kulkenut sillä nimellä... :D

      Poista