3. maaliskuuta 2013

Kolmen kakun viikko


Viime viikko oli mukava mutta raskas. Töissä oli aika raskasta kun useiden sairastapausten vuoksi meitä töissäolijoita oli todella vähän, työvuoroihin tuli paljon muutoksia ja viikko tuntui kyllä pitkältä... :D Töiden lisäksi alkuviikon illat meni kotia siivoten sekä leipoen, ja sitten vietettiinkin neljänä iltana peräkkäin synttäreitä. :D Meillä kun on miehen kanssa synttärit parin päivän välein, ja molempien vanhemmat sekä mun siskoni kävivät sitten synttäreitä kahvittelemassa. Kakkujakin leivoin viime viikolla kolme, kun töihinkin vein syntymäpäiväkseni kakun. Mulla kun pärähti mittariin jo 25 vuotta. Mitään juhlia en pitänyt, vaikka aiemmin vähän jo harkitsin kavereidenkin kutsumista kakulle ja skumpalle. Monella kuitenkin tuntui olevan jo muita suunnitelmia viikonlopulle, ja lopulta itsestäkin parhaalta vaihtoehdolta tuntui ilta miehen kanssa kahdestaan kotisohvalla. Ollaan varmaan jo niin aikuisia. :P

Kakkujen teossa oli tosin kiireen keskellä pakko vähän oikaista, ja ostin kahteen kakkuun valmiin torttupohjan kaupasta. En ole juuri käyttänyt noita valmispohjia, joten olin positiivisesti yllättynyt pohjan maukkaudesta. Tein siis kaksi kertaa tätä samaa yläkuvassa olevaa kakkua, suklaa-banaani-tiramisutorttua.

Ohjeen kakkuun löysin Valion Tiramisu-rahkan pakkauksesta, mutta muokkasin sitä hieman suklaisemmaksi sekä laitoin reilusti enemmän myös banaania. Tässä alla oma, muokattu versioni.

Suklainen banaani-tiramisutorttu

2 munan torttupohja tai kaupan valmis torttupohja

Kostutukseen
n. 1 dl maitoa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Täyte
1 prk (2,5 dl) valmista valion suklaakermaa (tai purkki tavallista kermaa ja joukkoon sulatettu 100 g tummaa suklaata)
1 prk (200 g) Valion tiramisu-rahkaa
2 banaania
1 rkl sokeria

Koristeluun
Reilusti suklaarouhetta (tumma suklaa)

Mausta maito sokereilla, ja kostuta sillä torttupohja varsinkin reunoilta. Vaahdota valmis suklaakerma, tai valmista suklaakerma kermasta ja tummasta suklaasta. Lisää rahka sekä sokeri. Levitä puolet moussesta torttupohjan päälle, ja siivuta banaanit ohuiksi siivuiksi moussen päälle. Ripottele banaanien päälle osa suklaarouheesta, ja lusikoi seuraavaksi vielä loppu mousse kakulle. Koristele vielä reilulla määrällä suklaarouhetta.

Tämä kakku valmistui kyllä nopeasti, ja todella vähistä tarvikkeista. Tässä voisi siis olla hyvä hätä-vierasvara, joka syntyy nopeasti yllätysvieraille. :) Tällaisen kakun tein siis Timolle syntymäpäiväksi, ja sitten toisen tein ja vein eilen töihin työkavereilleni omana syntymäpäivänäni, yhdistetyksi synttäri- ja lomakakuksi, mulla on nimittäin ensi viikko talvilomaa. :)

Timon vanhempien vierailua varten tein sitten juustokakun. Tein uuden version Amerikkalaisesta suklaa-juustokakusta, jollaista olen tehnyt kerran aiemminkin. Tein tälläkin kertaa kakun puolikkaalla ohjeella pieneen vuokaan, joten kakku olikin ehtinyt jo huveta aika pieneksi ennenkuin ehdin sitä kuvaamaan. Tällä kertaa kuvia siis vain kakkupalasta. :P

Tällä kertaa laitoin kahvia vähemmän kuin viimeksi, ja kakusta tulikin puhtaasti suklainen. Minttu-dominoista tehty pohja toimi hyvin, ja toi kakkuun hyvin minttuista makua. Päälle ripottelin hasselpähkinärouhetta, joka sopikin kakkuun kyllä hyvin.

Kakun rakenne oli ihanan pehmeä ja moussemainen, eikä ollenkaan liian makea vaikka suklainen olikin.


Kukistakin on saatu viime viikolla nauttia....

Rakastan tulppaaneja, ja nyt niitä on ollut maljakoissa monessa värissä! :D Vaaleimman punaiset jo nuupahtivat, mutta kaksi muuta kimppua ovat täydessä terässä edelleen.


Nyt mulla alkaa siis viikon talviloma, ihanaa! Mitään reissusuunnitelmia ei ole, mutta muuten kyllä on monenlaista hommaa mitä olen jemmannut talvilomaa varten. Täytyy vaan nyt muistaa pitää tehtävälistat kuitenkin lyhyinä ja ihan vaan nauttiakin. :)

Ihanaa viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Hih, meilläkin miehen kanssa synttärit parin päivän välein ja sattuipa lapsetkin syntymään samaan rytäkkään, nyt on sitten kaikkien neljän syntymäpäivät kolmena peräkkäisenä päivänä :D Onnea sinulle synttäreiden johdosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) No ohhoh, teilläpäs vasta on synttäriputki! :D

      Poista