17. huhtikuuta 2013

Edullista kevätpiristystä olohuoneeseen


Tekstiilit on avainsana, kun haluaa pientä uutta piristystä kotiin. Helppoa, halpaa ja nopeaa. Vaihtelen aika useinkin päällisiä tyynyihin, niillä saa kotiin joko piristävää väriä tai kaivattua harmoniaa helposti ja äkkiä. Meidän sohvahan on niin ruma (vaikkakin äärimmäisen mukava!), että sen laittaisin heti vaihtoon jos jostain löytyisi muutama ylimääräinen (vähän isompi) seteli vailla muuta käyttötarkoitusta, mutta eipä ole löytynyt, joten vanhalla sohvalla mennään edelleen. Vanha ja rumakin sohva kuitenkin piristyy uusilla tyynyillä ja vilteillä kummasti, ja sitä keinoa käytänkin ahkerasti. :D

Sohvan lisäksi meillä on olohuoneessa pieni nojatuoli, joka on päätynyt meille vuosi sitten, kun mies pelasti sen roskalavalle päätymiseltä. Miehen työpaikalla tästä tuolista oli mennyt yksi jalka rikki, ja tuomiona oli ollut suoraan roskalava. Siinä käytävässä tuo tuoli oli muiden "jätteiden" seassa odotellut roskalavaa, kun mies oli kysäissyt pomoltaan että ei kai tuo ole roskiin menossa. Pomo käski kantaa tuolin kotiin jos kiinnostaa, ja mehän kannettiin, meillä kun oli ollut vähän ajatuksissakin hommata jonkinlainen pieni nojatuoli. Ei kai nyt roskiin tuollaista raaski päästää, muuten täysin ehjä ja kelpo tuoli. Kangas oli ottanut ilmeisesti farkuista vähän värjäymää, mutta siihen auttoi kunnon kuuraus.

Ostettiin tuoliin kokonaan uudet jalat, kun rikkimenneen tilalle ei löytynyt yhtä samanlaista jalkaa, ja tilattiin kavereiden Ikea-käynniltä tähän uusi irtopäällinen. Tuoli kun on Ikeasta peräisin, ja nopealla surffailulla selvitin että siihen on saatavilla valmiitakin päällisiä, joten ompeluhommiin ei kannata ryhtyä.
Nojatuolin kangas tuolla alla kun on punainen, ja vähän nuhjuinenkin, joten haluttiin tuolille uusi ilme. Vähän jännitin, että peittyykö tuolin punainen väri valkoisella päällisellä, vai kuultaako se läpi niin, että meillä on vaaleanpunainen tuoli. :D Täysin peittyi, enkä enää aina edes muista että tuoli on oikeasti punainen.


Tämän ylläolevan tyynynpäällisen ostin aika samoihin aikoihin tuon tuolin hankinnan kanssa, mutta uutta on annon graafinen mustavalkoinen kolmio- tyyny. Oon ihastellut noita annon uusia tekstiilejä heti ilmestymisestä asti, ja pari viikkoa sitten päätin että saan ostaa ainakin yhden. Saapa nähdä tuleeko noita meille lisääkin, tuo on nimittäin ihana! :)Samalla reissulla kolmiotyynyn kanssa ostin myös kaksi minunvihreää tyynyliinaa, jotka pääsivät ompelukoneen jalan alle. Ja tuo kortti muuten pääsi seinälle.

Ompelukoneella vain kaksi sivua lyhyemmiksi, ja tyynyt oli valmiit. Jätin tyynyliinan aukko-reunan paikoilleen, joten en tarvinnut vetoketjuja tai nappeja, ja tyynyliinat on helppo ottaa pois ja nakata välillä pesukoneeseen. Tässä hommassa meni varmaan yhteensä puoli tuntia, ja kaksi tyynyä oli valmiina. :D Tosin kuvista huomaa, että silityksen kanssakin on vähän hätäilty, mutta ei se oo niin justiinsa. Ja mitähän näille tuli hintaa, oiskohan tyynyliinat maksaneet jotain kolmisen euroa kappaleelta? :D Sisustyynyjäkään mun ei tarvinnut ostaa, kun viikkasin vanhat talvella käytössä olleet vaaleat päälliset pesun kautta taas kaappiin, ja sujautin sisustyynyt näihin uusiin päällisiin.


Hauska sattuma oli yhtenä päivänä ruokakaupassa silmiin pistänyt fleeceviltti, joka oli ihan samaa minttuista sävyä noiden tyynyjen kanssa. Ja tämä huopa maksoi kolme euroa. :D

Halpaa uudistusta siis! Varsinkin, kun sitä vanhaakin sohvaa jaksaa paljon paremmin katsella, kun on vähän uusia tyynyjä. :D

2 kommenttia: