13. huhtikuuta 2013

Viikon parhaita


Viikon paras pakasteruokakokeilu...

... oli sushi suoraan pakastealtaasta!

Eihän se nyt ravintolasushin tasoista ollut, mutta ihan jees kuitenkin. Oli pakko ostaa testiin kun huomasin nämä kaupassa. :)


Viikon paras aamiainen

Viikon paras aamiainen oli ehdottomasti teeleivät, jota yhteisenä vapaa-aamuna leipaistiin.


Teeleivät
3 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
2-3 rkl öljyä
1,5 dl kylmää maitoa
2 dl porkkanaraastetta

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito, porkkanaraaste ja öljy, ja sekoita sen verran että taikinasta tulee tasaista. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille jauhotetuin käsin noin sentin paksuiseksi leiväksi. Pistele haarukalla ja jaa leivinpyörällä tai veitsellä kehyesti osiin. Sivele leipien pinta maidolla.
Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Teeleivät ovat parhaimmillaan heti tuoreeltaan lämpöisinä.

Teeleipien ohje on alunperin yläasteen kotitalouden oppikirjastamme, ja meillä näitä on tehty silloin tällöin siitä asti, kun olin näitä ensimmäisen kerran seiskaluokalla koulussa tehnyt ja ihastunut näihin. :) Nämä syntyy aineksista joita yleensä aina löytyy kaapista, ja tekeminenkin on helppoa ja nopeaa kun mitään ei tarvitse edes kohotella tai vaivata, kunhan sekoittaa tasaiseksi ja lyö uuniin. :)


Viikon paras herkku jäi kuvaamatta, mutta leivoin kyläilijöitä varten keskiviikoksi pätkismuffineita.


Viikon paras uusi taito

Olen yrittänyt opetella tekemään suoristusraudalla kiharoita jo pitkään, mutta nyt se on todettu että kyllä sen homman a ja o on hyvä suoristusrauta. Nyt mulla on sitten vihdoin hyvä suoristusrauta, ja nyt kiharoiden tekokin alkaa sujua. Tykkään sellaisesta vähän huolettomasta kiharapehkosta, en tarkkaan asetellusta,  ja sellaisia huolettomia näistä mun kiharoista vähän väkisinkin tuleekin! Työkaveri kyllä sanoikin, että kiharat on parempia just tällaisina vähän huolettomina, kuin liian tarkkaan oikeaan suuntaan kääntyvinä. Hyvä lohdutus sellaiselle joka ei vaan osaisikaan tehdä sellaisia tarkkoja siistejä kiharoita! :D



Viikon paras iltalukeminen


Aloitin vihdoin lukemaan Ulla-Lena Lundbergin Finlandia-palkittua kirjaa, Jää:tä. Kirja on äidiltä lainassa, ja ainakin äiti oli kovasti tykännyt. Itse olen vasta niin alkupuolella kirjaa, etten vielä osaa sanoa kuin että mielenkiintoiselta vaikuttaa.


Viikon paras sisustuspiristys

Uuden tyynyt olohuoneeseen toi kevään sisälle!

Kulunut viikko oli aika touhuntäyteinen, mutta ihan älyttömän kiva viikko! Ensi viikostakin toivoisin yhtä kivaa, ja yhtä aurinkoista myös kiitos!


6 kommenttia:

  1. Heti rupes tekee mieli teeleipiä :D Kauniit kiharat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emma! Me tehtiin teeleipiä itseasiassa tänäaamunakin. :D Ei ollut kaapissa leipää tai mitään herkullista aamupalaa, joten aineksen sekaisin ja teeleipä uuniin. Oon joskus lisännyt tuohon päälle vielä ennen uuniin laittamista vähän juustoraastettakin, sekin toimii!

      Poista
  2. Minkä firman pakastesushia nuo oli?
    Pirkan olen kokeillut mut nuo oli paremman näköisiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, en muista kyllä yhtään. :/ Merkki oli mulle outo niin ei jäänyt mieleen, mutta Minimanista ostin jos yhtään auttaa se tieto! Olin kyllä yllättynyt miten hyvän näköisiä nuo oli, pelkäsin että ne sulamisen jälkeen ovat ihan kamalan näköisiä möhkäleitä, mutta ihan sushilta näyttivät. :D

      Poista
  3. oo tahdon tuon mustavalkoisen tyynyn!
    J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin ihana! Ja annon, eli ainakin Anttilasta löytyy! :)

      Poista