1. elokuuta 2013

Kurkkaus makuuhuoneeseen


Multa on pyydelty enemmän postauksia kodistamme ja sisustuksestamme, ja oon niitä lupaillut, joten vaikka tällä hetkellä todellisuus on kasa muuttolaatikoita ja kaaos, niin ajattelin laittaa vähän juttua tästä kodistamme ennen muuttoa. Muuton myötä tulen varmaan postailemaan vähän enemmänkin sisustusjuttuja, joten laitetaan nyt vähän kuvia vielä vanhastakin asunnosta. :)

En oo postaillut niin kovasti kuvia meidän asunnostamme, lukuunottamatta pieniä paloja sieltä täältä. Ja se johtuu suureksi osaksi siitä, että vaikka meillä mielestäni onkin kodikas ja viihtyisä koti, ei se ole mikään sisustuslehtikoti, jossa kaikki olisi mietitty viimeisen päälle ja juuri siihen asuntoon hankittu. Me ollaan itseasiassa hankittu kalusteita ylipäätään aika vähän, sillä meillä on käytössä molempien lapsuudenkodista saatuja sekalaisia kalusteita, ja itse on sitten pikkuhiljaa laitettu uutta yksi huonekalu kerrallaan. Sänkykin hankittiin vasta häälahjarahoilla, siihen asti (viisi vuotta!) oltiin nukuttu mun lapsuudenkodistani mukanani tuomallani 120 senttisellä sängyllä. Lipastot,ruokapöytä ym on kaikki iloisesti erisävyisiä keskenään, mutta kuitenkin meillä on mielestäni ihan viihtyisää, eikä eriväriset huonekalut sillä tavalla pomppaa silmään. Haaveissa olisi uusia vähän kaikki pikkuhiljaa, mutta koska huonekalut on kalliita, ei sillä ole kiire, päivitetään uutta yksi kerrallaan. :)

En siis ole postaillut kuvia asunnostamme ehkä siksikään, ettei meillä ole sellaista sisustusta jollaisen haluaisin, jollaisen laittaisin jos vaan olisi varaa uusia vähän laajemmin huonekaluja. Oon kuitenkin tyytynyt siihen mitä meillä on, ja keskittynyt sisustamaan sitten aika paljon tekstiileillä, niillä saa kodikasta ja nättiä pienellä rahalla sillä välin kun keräillään rahaa uusiin huonekaluihin. :)

Tällaista meillä siis on makkarissa:Iso canvastaulu hääkuvastamme saatiin lahjaksi mun vanhemmilta, ja ihan kivasti se makkariin sopiikin, vaikka aluksi vähän kauhistutti noin iso omakuva seinällä. :D
Sängynpäällä oleva villainen torkkupeitto on minun kutomani yksitoistavuotiaana. Olin lapsena parina kesänä käsityökeskuksen kaksiviikkoisella kudontakurssilla, ja kurssien tuloksena paukutin kangaspuilla aikamoisen läjän liinoja, pari mattoa ja tuon villaisen torkkupeiton. Muistan, että tuon kutominen oli todella tarkkaa ja hidasta puuhaa. Onneksi jaksoin sen tehdä, sillä se on pysynyt tosi hyvässä kunnossa, ja lämmittää sekä mieltä että jäseniä vielä näin melkein viidentoista vuoden jälkeenkin. Ei muuten varmaan ollut ihan halvat nuo materiaalimaksutkaan, mutta niistähän en sen ikäisenä vielä tiennyt, kiitos kuitenkin äiti ja isä kun maksoitte ja annoitte harrastaa!


Puinen arkku makuuhuoneessa sisältää mun käsityöjuttujani, ja toimii öisin päiväpeiton laskupaikkana. Olen saanut tuon arkun synttärilahjaksi vanhemmiltani ja sisaruksiltani käsityöarkuksi joskus alta kymmenvuotiaana, ja siitä asti sekin on kulkenut mun mukana. Oon ajatellut ottaa projektiksi maalata tuon valkoiseksi, kunhan ehdin. :)Makuuhuoneen nurkassa sänkyä vastapäätä on mun askartelu/ompelusoppi. Seuraavassa asunnossa se saa siirtyä työhuoneeseen, jos sinne vain suinkin mahtuu. Tähän asti se on kuitenkin palvellut tuossa ihan hyvin, pääasia et oon saanut askarteluni ja ompeluni pois ruokapöydältä... :DSellainen makkari siis meillä. :)


13 kommenttia:

 1. Ihanan kaunista ja raikasta :) Ja tuo ompleupöytä on niin sievä! Mistä olet sen hommannut? :) Liityin lukijaksesi, kun blogisi vaikuttaa kivalta!

  t. TanjaMaria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiitos ja tervetuloa lukijaksi! :) Ja ompelupöytä on ihan vaan Ikeasta!

   Poista
 2. Nättiä on ja pääasia, että itse viihtyy:) Toivottavasti tämä kommentti tulee perille chromen avulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja piti mainita, että käsityöarkkusi maalaus valkoiseksi tuo sen mahdollisesti paremmin esille. Kannatti ladata chrome! 8-) Kiitos avusta, itselläni ei kyllä olisi käynnyt mielessäkään!:D

   Poista
  2. Kiitos! Varmasti valkoinen väri tuo arkun eritavalla esille. :) Ja hyvä että vinkistäni oli apua!

   Poista
 3. Ihana torkkupeitto! Haaveilen edelleen kankaankutomiskurssista. Vielä joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin haaveilen, että menisin taas joskus... :)

   Poista
 4. Tosi söpö tuo hääkuva! Muutenkin kiva sisustus! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana sisustus! :)-mipsuli

  VastaaPoista
 6. Miusta sellaset sisustuslehtikodit on kerrassaan tylsiä, paljon kivempia on just sellaiset sisustukset joissa näkyy asukkaiden persoona ja menneisyys, vaikkapa niiden kotoa tuotujen huonekalujen muodossa. Meilläkin on suurin osa huonekaluista kotoa tuotuja, talon mukana tulleita vanhoja tai sitten kirppiksiltä ostettuja :) Uusina on ostettu vain välttämättömät, eli sänky, vaatekaapit ja sohva :D

  Teidän makuuhuone ei oo miun tyyliä, mutta se on mielestäni kerrassaan kaunis ja rauhaisa :) Varsinkin kutomasi viltti on mahtava, sekä kiva askartelupöytä. Mistä tuollaisia pöytiä saa missä on "ylähylly" mukana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma! :) Joo mustakin on kiva että kotona näkyy kuitenkin elämä, asukkaiden persoonat ja harrastukset ym. En haluaisikaan kliinistä kokovalkoista kotia, mutta tarkoitin lähinnä sitä ettei meillä ole ihan sennäköistä kuin haluaisin, sillä eniten mua vaivaa kaikki erisävyiset puun sävyt. :D

   Tuo pöytä on Ikeasta! Pöytätaso erikseen ja ylähylly erikseen. :) On kyllä kätevä askartelupöytänä!

   Poista