9. joulukuuta 2013

Linnan onnistujia ja muita


Itsenäisyyspäivän pitkä viikonloppu sujui meillä rauhallisissa merkeissä. Otettiin rennosti kotona, laitettiin hyvää ruokaa, poltettiin kynttilöitä, ja kuten moni muukin, katsottiin telkkarista sekä Tuntematonta sotilasta että Linnan juhlia. Lauantaina vietettiin puoli päivää jouluostoksilla, ja sekin oli ihanaa, kun oli aikaa rauhassa kierrellä kaupoilla.

Linnan juhlat on mulle aina yksi joulukuun kohokohdista, kuten blogiani pitkään lukeneille on varmasti selväksi tullutkin. :P Perinteiset pukukoonnit on jokavuotisia tuttuja blogistani, joten jollain tavalla halusin nytkin aiheeseen vielä paneutua.


Illan tyylikuningatar


(Kuva: Ilta-Lehti)

Minka Björck oli todella kaunis, kokonaisuus oli yksinkertainen ja tyylikäs. Pariskuntanakin Björckit edustivat upeina, asut sopivat yhteen ja olivat nuorekkaat ja tyylikkäät. Tomin kevyesti kuvioitu paita mustilla napeilla oli nappivalinta, ja mirri kaulassa sekä kiiltonahkakengät viimeistelivät tyylin.

Muita upeita olivat tänä vuonna muun muassa Jaana Pelkonen, Elina Kiikko ja itse illan emäntä Jenni Haukio.



Illan tyylikuninkaat


(Kuva: Ilta-Lehti)

Näitähän jo hehkutinkin aiemmin. Mutta kukaan nainen ei vaan tänä vuonna yltänyt tyylissään näiden herrojen ylle.


Illan etukäteen kohutuin


(Kuva: Ilta-Lehti)

...Oli Pamela Tolan "jäätelöpaperimekko", jonka oli suunnitellut Mert Otsamo. Itsekin odotin pukua innolla, mutta pakko myöntää, että vähän petyin. Olihan mekko kaunis, mutta "vau"-elämys jäi puuttumaan, ja kohun ansiosta odotin jotain hätkähdyttävää. Etukäteen kohutulta jäätelöpapereiden käytöltäkin olisin odottanut enemmän mielikuvitusta, niistähän olisi voinut tehdä vaikka koko mekon miehustan! Nyt jäätelöpaperit olivat vain pieninä yksityiskohtina. Kaunis asu, mutta etukäteishypetykseen verrattuna vähän tylsähkö.



Illan mieleenjäävin kampaus


(Kuva:Ilta-Sanomat)

Kyllä, tästäkin vastaa Pamela Tola. Pamelan kampaus oli aika simppeli, mutta tykkäsin siitä kovasti! Vähän rock- henkinen, korkea kampaus oli nuorekas ja hauska, mutta silti juhlava. Myös virkistävästi vähän erilainen tavallisempien kihara-letti-nutturoiden joukossa.



Illan mielikuvituksellisin asu


(Kuva:Ilta-Lehti)

Leena Harkimon paljettihaalari oli rohkeasti erilainen tulkinta löyhemmästä pukukoodista. Leenan pitkään, hoikkaan varteen haalariasukin sopii. Asun oli suunnitellut Teemu Muurimäki, ja oli mielestäni hyvä valinta Leenalle. Kaikilla ei olisi edes pokkaa verhoutua siniseen paljettihaalariin, mutta Leenallapa on! Arvostan. Leena Harkimolla on kyllä aina tyylitaju kohdallaan, hän osaa pukeutua rohkeastikin, ja olla samalla sekä etiketin mukainen että tyylikäs.



Illan pahin moka

Illan pahin moka minun silmissäni ei ollut kenenkään tyyli, asu tai kampaus, vaan illan pahimman mokan tittelin minun silmissäni ansaitsee parikymppinen skeittari Silver Gyninen suoralla tv-haastattelullaan. Voi sitä myötähäpeän määrää jota tunsin, kun nuori mies vastaili toimittajan kysymyksiin itsenäisyyden merkityksestä, ettei sillä ole juuri väliä silleen eikä hän osaa silleen sanoa koska se oli niinku historiaa ja niinku niitten aikaa. Ja kun toimittaja kysyi, mitä itsenäisyys merkitsee nykynuorille, vastasi Gyninen ettei osaa yhtään sanoa, että kai se merkitsee aika paljonkin aika monille, että se on vähän kenen kannalta sen ottaa niinku. Mies oli kuitenkin kutsuttu Presidentin Itsenäisyysjuhliin, joten olisi ehkä kannattanut ottaa edes ennen juhliin lähtöä selvää siitä, mitäs siellä nyt juhlitaankaan. Hävettää, että vaikka Gyninen nyt varmaan (toivottavasti) onkin Suomen nuorison joukossa vähemmistöä siinä miten vähän itsenäisyyttä ja sotien sankareita arvostaa, niin kyllä oman maan lähihistoria pitäisi vähän paremmin tuntea. Ei olis Gyniselläkään mahdollisuutta vaan skeittailla, jos isovanhempamme aikanaan eivät olisi urheasti maatamme puolustaneet.


Kaiken kaikkiaan, hieno oli juhlien konsertti ja upeat juhlat tänäkin vuonna, mutta kyllä vaan itse ainakin odotan taas ensi vuotta ja arvokkaampaa pukukoodia. :)


Mitäs te olitte mieltä Linnan juhlien pukuloistosta tänä vuonna? :)

6 kommenttia:

  1. Kyllä, mokavalinnan suhteen olen samaa mieltä, valitettavasti... Mainitsemasi Kiikko jäi naisista mieleeni, hänen asunsa oli jäätävän upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli, asu sopi Kiikolle täydellisesti. :) Ja kultainen vyö oli piste iin päälle!

      Poista
  2. Minuakin sitä niinku -esitystä katsoessa rupesi naurattamaan, olisihan sitä voinut vähän muettiä mihin juhliin oli menossa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mua ei edes naurattanut, vana olin ihan kauhusta kankeana ja myötähäpeästä punaisena. :O

      Poista
  3. Täällä oltiin kyllä kans järkyttyneitä, onpa "hienoa" että tuolla lailla edustetaan meitä nuoria! Toivottavasti edes joku on lausunut tyypille pari valittua sanaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulis hänen saaneen asiasta kyllä kuulla... ;)

      Poista